Chcem radu .. syn mi cez deň krásne pojedol nekritizujte každý výchova podla seba malý je na kravskom mlieku . Cez deň vypije 2x keď ide hajat len 180-200ml niekedy menej... Niekedy 220ml znížila som mu dávku na 180ml pýtate sa prečo? Nepapa cez deň raňajky mak do neho problém dostať 4 lyžičky,skrabe sa , odmieta mi jesť,hnevá sa vzpiera..
V noci pije 2-3xkrat mliečko niekedy vypije 220-240ml niekedy menej... Chcem sa spýtať ešte viac znížiť nočný a denný prísun mlieka aby jedol cez deň ? Alebo obmedziť cez deň mlieko ..
Celkovo a dávať len na noc ? Malý bude mať rok..Sem tam niečo zobne ale nie je to nič moc.. ďakujem som s toho zúfalá že mi nechce papať.
Tiež si myslim, že treba zrušiť nocne mlieko, večer dobrú kasu, môže aj mlieko, prípadne raz v noci mlieko, raňajky rožok s natierkami, ovocie, jogurty, zelenina, obed polievky, prikrmy, výživy, večer kaše
Ved keď to spocitam tak zo je aj liter mlieka. Ráno mlieko asi nechaj. A ešte ti noc neprespi? Možno skus urobiť tak ze daj na večeru to co mal na obed a už do postieľky iba ako sa vraví dotlacit mliekom. Možno napíš čo počas dňa ti zje?
V noci ti pije často a veľa si myslím, preto nieje hladný alebo len mu je možno pohodlnejšie piť fľašu ako jest lyžičkou 🤷♀️môj ma sice len 7 mesiacov, v noci pije raz 150ml,rano 120ml, potom ma prikrm, cez obed zas vypije 150ml, poobede kaša zo 100ml a na noc mliečko! Píšeš ze nechce raňajky, ved on ti za noc vypije cca pol litra mlieka, to je podľa mňa dosť a preto nechce jest a k tomu v noci spi, nemá to kde z neho ísť, je proste sýty!
Ahoj mon maly ma rok + a tiež mal pred istým časom.problem s jedením a boli to zuby nemoze to byt aj u teba v tomto problem? Ja mam malého cez deň na krajskom mlieko ale to vypije max 60ml 2x denne a v noci na um a pije 2x po 120ml... skus menej mlieka a bude to hnusne znieť, ale nechaj ho vyhladnut,keď bude hladný zle všetko co pred neho postavis....pripadne zruš úplne mlieko cez deň alebo len trosku mu daj menej nejakých 90ml a uvidíš....mne maly momentálne ani nechce tam mlieko.pit ako si chce kusat chmeľ na fľaši (dudku nema ani nemal)...
Podobne som riesila asi pred mesiacom... Nas ma rok. S mixovanymi prikrmami sme zacali v 5 mesiacoch ale doteraz zje malo v porovnani s inimi detmi. Stale ma rad mlieko (davam umele). Asi pre mesiacom zacal jest este menej ako to malo. Musia to byt zuby, lebo tiez dost slinta a videla som kusok stolicky vpravo hore. Ale velmi rad ma chleba. Davam mu kusky s maslom v stolicke a tiez do ruky kus s korkou a s tym beha a zuje. Jogurty (studene), cestoviny polievky a uvareny ale studeny hrasok s kukuricou (to mu nasypem na podnos a on si zobka. Myslim ze to studene a tvrde (chleba) mu robi dobre na dasna.
Tiez cele jablko hned z chladnicky mu dam do ruky a on s tym beha a hryzie a potom co nezje, postruham a zmiesam s ovsenou kasou a dam vychladit a zase take studene zje.
Tiez sa zacal zaujimat o to ze sa bude krmit. Dam mu lyzicku do ruky a inou ho krmim. Niekedy mu dam trochu na tu jeho lyzicku a pomozem do ust. To sa mu paci.
My davame mliecko len 1x v noci mezi 1:00 a 3:00. Ak sa zobudi viackrat, uspavame na rukach s cumlom. Par krat sa nezobul celu noc... az nad ranom kedy sme mu dali to nocne mliecko a v tie dni veru ranajky nejedol.
Nas ma najlepsi apetit ked prideme z vonku a je vybehany. Vtedy jeme obed. Ak uz chodi aj ten vas, skus ho rano trochu prebehnut pred tym ako ponuknes ranajky.
Odmedzte, sestra takto dávala a teraz jej 6ročná dcéra nechce jesť dodnes normálne iba kakao si pýta.
Mlieko ku zasíti riadne. Ja by som oba večer dávalai pred spaním aby sa nebudil na hlad.
V noci by som to obmedzila na jeden, maximalne dva krat. Toho mlieka je velmi vela. Neje ti ani polievky, prikrmy, kase? Co ovocie, jogurt?