Mám strach dať odgrgnúť 3-mesačné dieťatko

11. mar 2024

Ahojte, mám prvé bábätko ktorá má 3 mesiace a mám neustali strach ju dať odgrgnut, bojím sa že jej zatlačím hlavičku, môžem jej tak ublížiť? Lebo jak ju zdvihnem držím ju pod hlavičkou a zadočkom cítim že má mäkkú hlavičku. Môžem jej ublížiť? Bojím sa veľmi. Dakujem

minesasubu
11. mar 2024

Davaj ju odgrnut do polohy Tigrik a nemusi mat strach
a nastuduj si nieco o spravnej manipulacii s novorodencom bud na ig alebo fyzio mama

autor
11. mar 2024

Neda sa jej zatlačiť hlavičku však?🥺

minesasubu
11. mar 2024

ak si osvojis spravnu manipulaciu tak sa dietatku nic nemoze stat

zuzanka.zuzu
11. mar 2024

3mesačné som si prehadzovala už ako treťorodička... ja že píšeš o 3dňovom. prečo sa bojíš 3mesačného?

viestta
11. mar 2024

Vsak ju, preboha, nedrzis za fontanelu ale podopieras jej hlavu nad krkom a tam ma lebecne kosti. Alebo ju drzis nejak inac?

cookie29
11. mar 2024

Mne sa trojmesacne babatko pretacalo na brusko a dvihalo hlavicku... len pre predstavu. Nie je to pripad kazdeho, ale ako vidis, nie je to uz take malicke babatko... pokial nebolo predcasniatko...

domak2
11. mar 2024

Neviem ale pokiaľ s nou manipulujes normálne, tak dieťa co dokáže prejsť porodnymi cestami zvládne aj odgrgnutie 😊

jaskolka
11. mar 2024

Prečo by si jej mala ublížiť? Veď normálne dieťa držíš tak, ze mu podopieras krk a držíš ho zároveň pod zadočkom. Však mu nestlacas hlavu silou, len pridrzujes
Ci ako držíš ty?

jesenzima
11. mar 2024

A ako si to dieťa dvíhala doteraz? Normálne jej tu hlavu podopri, nič sa nestane ...

nikpa
11. mar 2024

Je to hlava, nie kus papiera. Jemným dotykom jej neublížis. Ved ju kúpeš, prezliekas a inak sa jej dotýkaš. Neboj sa, normálne si ju opri o plece, chyť hlavičku a hotovo.
Alebo ju polož na bruško, aj tak si odgrgne.

autor
11. mar 2024

Dakujem vám❤️

anavixy
11. mar 2024

Co prosim? 🙃 makku hlavicku ma len v jednom mieste uplne hore a aj tam sa jej mozes uplne normalne dotykat. Makku hlavicku na dotyk ma vsade ale to nic nemeni na tom ze pod makkou kozou ma kosti a tie naozaj nazatlacis. Ako jej davas ciapku? Ak si nie si ista manipulaciou, tak si najdi videa, obrazky, navody (na ig napr fyzio kristy, fyzio detem, alebo knizka Pohybovy vyvoj ditete s laskou a respektem alebo Zdrave dieta), ale tu staci len zapojit trosku racio. Dieta nie je z cukru ani porcelanu 🍀

aliaray1
12. mar 2024

Mne az na fyzio poradili ako drzat na odgrgnutie...
Babatko vo vertikalnej polohe na seba (ja v sede alebo v stoji) a hlavicka medzi prsia podopreta lavou rukou v zahlavi a hlavicku, pravou rukou pod zadockom. Ziadne prehybanie babatka cez rameno a podobne. A cuduj sa svete, ziadne zaklony, ziadne natriasanie, len tato poloha a oprela som sa s nou na gauci a po chvilke si odgrgla.
Aj ja som sa najskor velmi bala, pomohli mi to ukazat v tetise, fyzio ❤️

autor
12. mar 2024

Dakujem vám ❤️❤️❤️