Mám dávať pri prvých príkrmoch aj nápoje?

stacinka
27. nov 2010

O par tyzdnov zaciname s prikrmami a vrta mi hlavou, ze ci mam zacat davat aj nejake cajiky alebo dojcensku vodu. Nejak sa v tom neviem zorientovat, pretoze mam pocit, ze ak jej dam na obed mrkvicku a doplnim mliekom, tak by jej nemali chybat tekutiny. Ale ak sa dostaneme k tomu, ze na obed spapa len mrkvicku bez mojho mlieka, mam jej ponuknut aj cajik? A ak ano, mam jej zacat davat napoje z flasky (bojim sa, aby potom neodmietala prsnik)? Dakujem za vsetky odpovede🙂

littledevil
27. nov 2010

My, ked sme začali s príkrmami, tak sme pili aj čajík a doteraz ešte kojím, tak sa nemusíte báť, že by Vám dcérka odmietala prsník. 🙂

iva87
27. nov 2010

Aj my sme zacali s cajikom, vodickou s prvymi prikrmmi, maleho tiez stale kojim, postupne si zvykolna to, ze po papani sa napije cajiku, takze ho uz nedokojim po kazdom prikrme 😉

groka
27. nov 2010

pokial je dieta kojene,tak po napriklad mrkvicke dokrmit,predne mlieko je od smedu,takze cajik,vodu nie

veronika81
27. nov 2010

môj malý vodu ani čaje nepoznal do 8-9 mesiacov (neviem už presne). Pokiaľ dojčíš, nie je to zatiaľ potrebné, po príkrme ponúkni stále prsník. Ja som potom malého začala učiť piť rovno z Avent pohárika s takým sosáčikom, chvíľu to trvalo, ale naučil sa 🙂

mirka907
27. nov 2010

zavysi od toho, ci chces kojit na poziadanie alebo nie...Ja som po zavedeni prikrmov zacala postupne rusit denne kojenia a plne ich nahradzat jedlom a napojmi(voda, caj, riedeny dzus)...V roku som malu bez problemov odstavila. Ak si vsak zastancom kojenia na poziadanie aj po zavedeni prikrmov, nie je nutne davat pit nieco ine ako MM, kedze predne mliecko je od smadu.

anjelicek26
27. nov 2010

Ja mu po napapani dam este cucnut z vodicky, aj hltavo pije. Kojime sa az hodinu po papani, skor nechce, podla mna by bol smädny. Pije cistu vodicku, urcite mu to neuskodi. A aspon cvicime pitie z flasky. Pre istotu. Dcerka pit z flase nevedela a ked mi odislo mliecko, mali sme hrozne problemy s tym...

valika_val
28. nov 2010

@stacinka,
dobra otazka, tiez by ma presne to iste zaujimalo...
po prikrme musim mat dostatocny odstup, aby som mohla kojit, lebo skor nechce. a celkovo pije urcite menej, ako ked som len cisto dojcila. na sippy ho ucim, ale zatial nie velmi uspesne, flasu odmieta uplne. mozno bude vediet odpovedat laktacna annag z vedlajsej temy.

gaby21
28. nov 2010

No ja len k tej flaske, aj nas maly odmietal pit akekolvek tekutiny z flasky, kedze je plne kojeny, tak som mu ponukla prevarenu vodicku z poharika a div sa svete krasne sa napil,mal styri a pol mesiaca, odvtedy uz flasu neriesim, stale pouzivam poharik 😀