Ahojte mamičky . Poraďte mi môj syncek má 14m. Môžem už preist na obyčajne krabicove mlieko alebo este ostať pri Baby Love ?Mne sa zdá že Baby Love 3 pre môjho syncke malo.Prosím poraďte mi.dakujem
krabickove urcite nie , ked tak cerstve pnotucne, alebo naj je automat, alebo ked mozes kozie mieko...
že krabicové je pre teliatka? 😀 😀 skúste dať teliatku piť z krabičky 😀 Inak ak financie dovoľujú ostaň pri UM, nič sa tým nepokazí 🙂
Kamoska dava synovi od 14 mesiacov len krabicove plnotucne mlieko a v pohode...
Ja som používala mlieko Hami a malá nemala ešte ani rok a postupne som prechádzala na obyč. mlieko, lebo jej prestalo chutiť a ani iné nechcela. Podľa mňa im ani pri obyč. mlieku nič nechýba, to sa musíš iba ty rozhodnúť. Alebo skúsiť dávať iba raz- dva krát denne a inak umelé. Dcérka má 2r. a 2mesiace a chorá bola iba 2krát, z toho prvý ako pol ročná, kým bola ešte na um.mlieku (klop-klop-klop 😉 ) ale teraz nechce piť mlieko vôbec...
A co hovori pediatricka? Ja by som na tvojom mieste vyskusala kozie mlieko je ovela zdravsie ako kravske.
ja som od cca 1r. davala cerstve kravske a postupne som presla na krabicove plnotucne a v poho
Od roka sa moze pit kravske mlieko,cize prevarit a sup do flasky alebo do poharika...My ked sme boli deti,nebolo tomu inac! a nase mamy a ich mamy ani nevravim...cim skor si dieta zvykne na prijem normalnych potravin tym lepsie,naco nalievat dieta umelym ked uz netreba?potom vznikaju alergie,lebo dieta sa ako 3rocne prvy krat napije normalneho mlieka a kedze na to nieje zvyknute jeho organizmus to nemusi prijat....a to ze krabicove mlieko je pre teliatka,to ma pobavilo,potom sme mi ludia skoro vsetci hovadzina 😀
ja som davala od 7 mesiacov a malej nic nie je nema ziadne alergie nic a dobre ho znasala jej horsie robili umele mlieka.
krabicove netreba prevarat ale ak mas surove priamo od kravy to treba prevarit. ja tiez teraz beriem od jednej primo od kravy a chutovo je uplne ine ako krabicove . dcera mi doteraz vypije pol litra denne
Moja ma rok aj styry mesiace pije mliecko umele stale hami 3 ale pomaly sa uci aj na kravske kedze uz papa normalne jogurty teda tie probioticke pribinacik jej nechuti, aj do perkeltu davam normalne mlieko alebo smotanu a uz aj to papala velmi jej chutilo a takto si pomalicky zvyka chcem ju na um nevhat tak do dvoch rokov s tym ze obcas jej uz poskusam aj krabicove dat k ranajkam ked bude vacsia a tak 🙂 ved umeleho teraz uz aj tak moc nepije len rano a vecer tak to uz nejde moc do penazi 🙂
Ja davam kravske od 15m, popritom kojim. Toho kravskeho vypije tak 1-2 dcl za den. Nerobim z toho vedu.
ja som davala do roka UM a po roku sme pomaly prechadzali na kravske krabicove plnotučne mlieko...a bolo to v pohode... 🙂
Ja som dávala Sunár do jeden a pól roka, ale niekedy pila taký puding z kravského už asi od 14-tich mesiacov na noc a v pohode 🙂
od 16mes keď somdokojila somdavala neptevarene krabicové
pri dcérke som do roka dávala UM a po roku tesco krabicové polotučné a v pohode do dnes na ňom fičí a synčekovi tak isto po roku vyskúšame to isté mliečko a uvidíme...
ahoj ja som kojila este ked mal 14 mes. asi dva krat za den ale davali sme mu aj s krabice na dokrmenie totiš prsik mal viac menej len na uklidnenie 🙂 s toho mlieka s automatu mal neskutocne hnačky tak preto sme mu ho prestali davať takže možes preco nie
Po roku som dcére dávala do stravy či už formou polievok, prívarkou, omáčok, krupice ... plnotučné mlieko. Riadne piť ho začala až v 17tich mesiacoch, keď som ju prestala kojiť.
JA SOM DAVALA od 4 mesiacov obom deťom čerstvé kravské prevarené a v pohodke ani alergiu ani nič nemaju a su zdravý ako repa 🙂 kedysi žiadne UM neboli a ludia boli zdraví teraz kydajú do detí umeliny hned od narodenia a potom sa čuduju že na normalne veci su deti alergické...
Nepotrebuje ziadne mlieko z inych zivocichov nez vlastna mama a pri spravnej strave jej nic nebude chybat. Pitie kravskeho mlieka na litre tyzdenne moze len uskodit. Je to len o zvyku pit nieco biele teple. Naco ten zvyk dietatu vytvarat?
Mimochodom mlieko umele je tiez ciste susene kravske mlieko, je len upraveny podiel tuku a bielkovin.
mz pijeme kravske od 10 mesiacov, do 8 mes bol kojenz a potom 2 mesiace UM a doteraz kravske, plnotucne, nepreváram, nakolko mlieko je vysoko 🙂 pasterizovane
krabicove ano, pokial je v tej krabici (alebo skor vo flasi) cerstve plnotucne, nie trvanlive...
plnotučne nie trvanlive,najlepšie je čerstvé alebo mliekomatové 🙂
Normalne 1,5ku mliecko a uz ,,,nase dvojicky od plnotucnehon mali zapchu babulky male...a krabickove mlieko davame od 10mesiaca...ja som na svojej malej skusala a ma 7 uz skoro 8mesiacov...nepresla som hned ale pomaly skusam ci jej nahodov nebude skodit alebo nieco podobne 🙂
a prečo krabicové?!!! prečo nie čerstvé?!!!!!!
ja by som krabicove a plnotucne nedaval skor ako od 2rokov, preco? pretoze je fajn ze ked som bol maly mama mi davala kravske mlieko pomaly od narodenia ale vtedy to mlieko malo trochu inu kvalitu a navyse kravske mlieko je prilis zatazujuce na oblicky pre tak male decko. Je to prilis vela bielkovin ja nevravim ze to nezvladne ale naco mu zbytocne zatazovat organizmus.
Viete ake je najlepsie mlieko? Vase vlastne a ked uz nieje tak kozie. Kozie by som daval akurat ze momentalne je ku koziemu dost blby pristup, neviem ho zohnat 😒 keby som mal barak tak uz chovam aspon dve kozy 😉
ja som svojmu synovi zacala davat krabicove plnotucne mlieko uz v 11 mesiacoch. aj som to vravela doktorke a nic mi na to nepovedala. neviem preco sa bojis, ved dietatu sa nic nemoze stat. ja mam na tie UM svoj nazor, ze je to cele iba o biznise nic viac.a to krabicove mlieko mu neuskodi.
ano, môžeš ,prevar a šup čisté alebo kakao a časom nemusíš ani prevárať lebo je pasterizované.... 😉
ja by som urcite ostala na umelom este..... ved mal nedavno len rok... moja ma 2roky a 2mes. a pije umele... skus dat Hami hajaja na noc - viac ho zasyti a pekne prespi...... krabicove je pre teliatka 😅