Málo papá

sunrise99
18. júl 2018

Ahojte mamičky, potrebujem poradiť. Malý sa narodil 4,5kg medvedík. Od začiatku mal problém s jedením. Kojila som veľmi málo pretože nechcel ťahať, tak sa ani poriadne nespustilo mlieko. Tak som dokrmovala a odsavala si materské. Najprv som mu dala to a dokrmila umelým. Keď sme prešli na prikrmy, zase máličko jedol. Podľa doktorky je v poriadku. Teraz ma rok aj dva mesiace a má 11 kg.je utly a vysoký. Jeho denný jedálniček :
Ráno fľaša mlieka 260ml
Desiata presnidavka alebo čerstvé ovocie
Obed o dve-tri hodiny 5 lyziciek polievky 2 lyžičky druhého snažím sa aspoň 4x do týždňa mäso
Olovrant niekedy chleba rožok alebo jogurt, niekedy nechce
Večera rôzne kaše pudingy alebo z obeda
Ale zase máličko zje 4-5 lyziciek
Pred spaním fľaša mlieka
V noci sa zobudí vypije 260ml kravského mlieka
Nie je to málo na ročné dieťa?
Keď ma ísť obedovať cakam až si vypýta a keď ho posadim DK stoličky vždy revy že nechce, ja jem s ním to isté čo on, dovolím mu hrať sa s jedlom, lenže on väčšinou hádže na zem. Máte nejaké finty?

zabina27
18. júl 2018

Možno je najedeny aj z toľkého mlieka, skús mu dať trochu menej mlieka ráno, v noci ideálne žiadne a nahradiť to tuhou stravou cez deň. Ale viem, ze sa to ľahko hovorí 😉 alebo skúsiť trochu inú stravu, napr ísť na obed k babke, možno by mu niečo zachutilo. A možno bude z tých detí, čo im stačí menej

silvia610
18. júl 2018

@sunrise99 malý bude mat 3r. a vačšinou to funguje tak že pokial si nevypýta možem robit čo chcem proste sa nenaje maximalne si dá 1-2x do puse aby sa nepovedalo
Podla mňa ho netreba nútit a ked si vypýta dať mu niečo viac výživné

pininka
18. júl 2018

No niektore mamicky by boli stastne ako blchy kebyze ich deti toto zjedia. Rano ho zasyti mlieko, pije ho dost vela, vynechala by som teda desiatu, resp dala nieco ozaj mensie aby zjedol poriadne obed. Inak podla mna je v poriadku. Nasa mala rano vypije 150ml, pred prvym spankom obcas jogurt, resp banan, ale niekedy len tak zobka od nas ranajky a potom uz jej nedavam nic. Spi aj tri hodiny, ked vstane dam jej polievku,zje jednu naberacku, ideme von, pred druhym spankom jej dam druhe jedlo, nie vzdy vsak chce. Po zobudeni vypije mlieko. Na olovrant ma chlebik s maslom, alebo jogurt, podla toho co mala rano. Vecer uz len mlieko, alebo ked ma veceru s bratmi tak mlieko uz nedavam. Cez noc sa uz nebudi. Ma 15 mesiacov.

minttu
18. júl 2018

@sunrise99 Mne sa naopak zda, ze jedava uplne normalne mnozstvo a jeho hmotnost je uplne v poriadku. Akurat moje dieta nepije mlieko. Nepcham donho ani rozky, chlieb a polievky.

ellieellie
18. júl 2018

Podľa mňa má primeranú váhu na jeho vek, nepríde mi to málo a podľa toho, čo píšeš, ti papá dosť. Podľa mňa mu to stačí, načo to siliť, keď priberá a prospieva...

sunrise99
autor
18. júl 2018

@minttu ďakujem baby aj niekedy si berie sám zeleninu z polievky, nesolim ju a nedám korenie, niekedy zemiaky a ryžu a mäso, ale niektoré dni strašne máličko zje... Snažím sa ho nenútit ale som strašne zúfalá z toho keď pripravím obed a väčšina ide do wc alebo sliepkam. Medzi jedlami nedávam nič žiadne chrumky ani keksicky.. Len keď príde návšteva a vidí na stole dobroty. A ešte je cestoviny na všetky možné spôsoby

sunrise99
autor
18. júl 2018

@pininka myslíš že by som mu mohla namiesto mlieka dať čaj v noci? Je možné že je len smädný?

sunrise99
autor
18. júl 2018

@pininka myslíš že by som mu mohla namiesto mlieka dať čaj v noci? Je možné že je len smädný?

minttu
18. júl 2018

@sunrise99 Moj ma velmi rad syr, tak mu davam do ruky platky alebo pasiky namiesto rozka. Alebo jablcko, varenu mrkvu, fazulky atd. Ked sme boli u mamy na Slovensku, hned bral do ruky rozok a vsimla som si, ze mu daval prednost pred normalnym jedlom tak potom som uz rozky schovavala. Mlieko tiez nepije, iba cistu vodu. Mliecnych vyrobkov zje kazdy den dost, napr jogurty, syr, ovsenu kasu s mliekom a maslom, cottage cheese zvyknem vymiesat s vajcom na omeletu... Niektore jeho oblubene jedla tiez podavam vymiesane s greckym jogurtom, napr losos so zemiakovou kasou, kuracie kari s ryzou... Pusem len tak z brucha co ma napadne, pre inspiraciu co namiesto peciva a mlieka.

pininka
18. júl 2018

@sunrise99 skus,ale moje deti ani jedno nechceli v noci miesto mlieka caj a ani vodu. Aj mala sa mi budila na mlieko do roka a nic ine nechcela. Dolezite je aby uz jedli normalne jedlo, aby si to nenahradzali mliekom. Nasa v kuse nieco zobka, neexistuje aby niekto jedol a ona si s nim nedala. Preto varim aj pre nas minimalne korenene a solene,lebo viem ze bude chciet aj ona. Inak pribera velmi malo od narodenia,hlavne na to,kolko zje. Narodila sa,mala 4090, ma 15 mesiacov a ma 9,3kg.

asia83
18. júl 2018

@sunrise99 Aj moja tak jedla, aj je. Teraz má vyše dvoch a tipujú jej štyri. Tiež vážila 4,2 kg. Tieto deti akoby sa prejedli v brušku, neriešte to. Ja to neriešim. Keby bola hladná, zjedla by aj klince.

asia83
18. júl 2018

@sunrise99 Ešte dodám. Sunar jej do troch rokov budem dávať, potrebuje to na rast kostí. Tuhej stravy sa ešte naje dosť.

katrin69
18. júl 2018

@sunrise99 Wau... Mamina, vôbec nemusíš mať starosť, že ti nepapá... Ten apetít si ešte vytvorí... Moja mala v roku a dvoch mesiacoch asi 9kg... Ak nie menej. Teraz má 18 mesiacov a stále mám pocit, že málo papá, ale keď jej príde niečo na chuť, tak by zjedla toho viac ako ja... To príde 🙂

latarina
18. júl 2018

@sunrise99 moj drobec ma 22mes a nema ani 11kg. A malo papa

slniecko35
18. júl 2018

@sunrise99 ale ved celkom pekne papka, nerieste to, nenutte. U nas sa to zlepsilo ked som si ja povedala, ze uz sa kvoli tomu stresovat nebudem. Mala ma 2r 2m a 11kg, a tiez je zavislak na mlieku, davam jej “len” 220ml rano a vecer sme uz presli na 1 hrncek (neviem presne kolko ml), vypila by aj viac, ale nedam jej, najprv samozrejme par dni protestovala a pytala viac. Ak mozem poradit, bolo by dobre co najskor odstranit tu nocnu flasu, moju som oducila ked mala tusim 10m, mlieko som jej riedila vodou a sama prestala, postupne, trvalo to aj mesiac. Asi od roka a pol mame dohodu, ze ked sa ani len nedotkne vecere, mlieko jej nedam. Obcas sa stane, ale nech, potom super ranajkuje.

sunrise99
autor
18. júl 2018

@slniecko35 a ako sa oducila od toho nočného mliečka? Normálne spala po tom mesiaci celú noc? Lebo môj malý do pol roka nepotreboval jest v noci a od pol roka je raz alebo dva krát v noci hore a ja som už ako troska... Ročne dieťa by podľa mňa nemalo už v noci jest a tobôž keď už má zuby...

ink
18. júl 2018

Ahoj, nečítala som komenáre, ale ak chceš aby zjedol viac, odnauč ho od mlieka. Po prvom roku už je UM zbytočné, všetk vitamíny vie telo obsiahnuť zo stravy.
Dávaš mu mlieko aj cez noc? Po roku už môžeš zaviesť mandle. Ak nebude mať na ne reakciu, tak môžeš ísť cestou ponúknuť v noci mandlové mlieko. Max môže 120 ml, zvyšok doriediš vodou, a postupne pomaly znižuj obsah mandloveho mlieka a pridávaj viac vody, az ti ostane čistá voda, a on si len cucne a bude spať ďalej.

slniecko35
19. júl 2018

@sunrise99 mlieko som jej jednoducho riedila vodou ako mi poradila doktorka. Bola na um, v noci pila tusim 7 odmieriek, najprv som dala o 1 menej, teda 6 a vodu ako na tych 7, postupne som uberala a sama zacala vo flasi nechavat. Potom som ubrala aj vody a ked sme boli na urovni myslim 2 odmerky a voda na 3 teda bolo z toho 100ml slabeho mlieka, flasu som zrusila uplne a odvtedy je v noci pokoj.

sunrise99
autor
19. júl 2018

@ink on je na kravskom, umelé som v 11 mesiacoch zrušila

ink
19. júl 2018

@sunrise99 ahoj. Mlieko je bráne ako potrava. Keď si to s počítam, na 14 mesačne dieťa je 520 ml kravského mlieka veľa. Predpokladám, že keby si ho zrusila, rozjedol by sa. V podstate ráta s tým, že sa nemusí najesť, lebo v noci dostane mlieko, ktoré mu chuti.