Má afty v hrdle a nechce papať ani piť. Čo mám robiť?

miska333
11. mar 2011

Vcera sme boli u dr a maly ma afty v hrdielku, ktore ho bolia a nechce nic papat a ani pit, predtym vypit liter tekutin nebol problem a navyse je aj velky papkac. Dnes sme tam isli znovu lebo sa ktomu pridala aj hnacka a ma vyrazky na chrbatiku (ma aj atopicky ekzem) ktore moze byt z atb, berie este aj pikovit a probiotka nutrolin b. Dr nam povedala ze ked nic nebude pit pojdeme do nemocnice na infuzie ☹ . Ako ho prinutit aby aspon nieco spapal a vypil?

ali27
11. mar 2011

@miska333 ahoj, my sme mali nieco podobne, afty v puse, zapalene dasienka.... bola to tusim stomatitida. mala nechcela tiez nic pit, ani jest, nieco jedla, ale malo, skoro vsetko ju stipalo. vyskusaj neutralne potraviny a ked bude papat, tak mozno ho bude aj smadit... atb zvykne stav este zhorsit, aspon co sa tyka aft. my sme brali aj homeopatika.
no a mali stastie, ze som este kojila, takze aspon nejake tekutiny boli... drzim palce, nech to rychlo prejde a hlavne nech nemusite do nemocnice.

miska333
autor
11. mar 2011

@ali27 dakujem, ano je to stomatitida. ja nekojim takze mam smolu, maly nechce ani jest, dokonca ani mlieko. kolko vam trvala ta choroba?

ali27
11. mar 2011

@miska333 preslo to asi po tyzdni a docitala som sa na nete, ze na stomatitidu atb nepomozu.... ale kedze sme nevedeli co jej je, afty a zapalene dasienka sa jej prejavili az po 2 dnoch horucok, doktorka nam medzitym naordinovala atb, a to teda uplne zbytocne... ☹
ked este mate hnacky, tak tekutiny su dolezite. aspon po lyzickach.... no musite to pretrpiet. maly schudne, ale potom do rychlo dozenie....
inak na afty je dobra mast Solcoseryl, volne dostupna v lekarni, hoci mala si velmi nechcela dat siahat do pusy... tak mozno vy budete uspesnejsi 🙂 tie afty to akoby obali a stanu sa menej citlive.
ozvi sa ako sa mate. drzte sa.

katka888
11. mar 2011

@miska333
mozno blby napad, a keby ste skusili po troske tekutin podavat so striekackou? ale ako pisem, mozno to nie je vhodny napad... / napr take nieco co s apribaluje detickam tusim k panadolu na podavanie , nieco podobne, ako striekacka /

miska333
autor
12. mar 2011

@ali27 dakujem vyskusame to, sak uz nam aj pochudol ale dnes uz konecne spapal aspon jogurt 🙂
@katka888 davame mu cez striekacku aspon nejake tekutiny 😉

katka888
12. mar 2011

@miska333
drzim palceky, aby ste co najskor boli v poriadku ...

mirustek1
3. dec 2011

@miska333 -aj my mame presne tento problem,mala ma uz 2.den vysoke teploty,38,5-39C a dnes rano uz plakala a nemohla ani pit a na mandliach ma afty,bola som aj u dr,kazal nam ich vytierat tantum verde a pit repikovy caj,lenze moja mala celkovo skoro nic nepije a teraz je to este horsie,na silu jej striekam striekackou a pri kazdom prehltnuti place a nepapa nic.....vcera uz mala v moci aj ketony-z dehydratacie,dnes bol ok,tak tiez sa bojim,aby sme neskoncili na infuziach

miska333
autor
3. dec 2011

@mirustek1 mi sme sa nastastie na druhy den uz po troske pili a zacali aj papat, nam velmi pomohli atb

mirustek1
3. dec 2011

mne povedali,ze atb je zbytocne davat,tak neviem,pondelok mam prist na kontrolu a dufam,ze zajtra bude uz o cosi lepsie

milankovazuzana
4. dec 2011

@mirustek1 Ahoj, no my sme to mali už 2x.Prvýkrát to bolo horšie, príznaky presne ako popisuješ.Malý nechcel nič papať ani piť.Tie afty v hrdielku veľmi bolia, tak preto.Tiež to p.Dr. riešila bez atb.Poradila to, že keď už teda bude niečo papať, tak to musí byť vlažné, nie teplé alebo horúce.Taktiež nám odporučila kúpiť Cebion multi, v ktorom je vit.B a ten urýchľuje hojenie zápalov.Poviem Vám, že som sa takisto bála, lebo malý nechcel piť, ale p.Dr. vravela, že nesmiem nasilu do neho nič hustiť, takže fakt po malinkých dávkach a veľkej dávke trpezlivosti sa nám to začalo dariť.Malý začal normálne papať a piť až niečo po 2 týždňoch.Skúšala som mu dávať čajík a papanie pri jeho obľúbených reklamách v TV, vtedy sa prizabudol a pil.Ale poviem Vám, bola to drina 🙂

mirustek1
5. dec 2011

@milankovazuzana -diky az radu,prave dnes som aj ja kupila ten vitamin cebion a este k tomu mam davat 5dni vitamin B,a pit pomaly zaciname,ale papat este moc nie,aj ked jej varim take riedke jedla,ale dnes uz aspon 3lyzicky spapala 😉 😉 ale ked pises ze az 2tyzdne,az ma zamrazilo,ved uvidime

miracle
5. dec 2011

nam pomohli chladene napoje, cmulal si ladik a mrazeny jogurt alebo vyzivu

milankovazuzana
5. dec 2011

@mirustek1 niet začo, dôležité je, aby malá pila, nevadí, ak veľmi neje, ona sa rozpapá, keď jej bolesť ustúpi.Nie, neľakaj sa, pomaly sa tie dávky jedla zvyšovali, ale na svoju normu sa dostal až po 2 týždňoch, ale u vás to tak byť nemusí.Malý je obrovský jedák, a tiež z plného taniera odjedával iba po lyžičkách, tak aj my sme sa najprv veľmi zľakli.Skús malej dávať čajík z kamiliek, ten hojí zápaly.

mirustek1
10. dec 2011

@milankovazuzana -tak uz je mala nastastie v poriadku,uz ju usta nebolia,asi pomohol ten spray florsamil,tak hadam to uz bude ok 😉 😉

milankovazuzana
10. dec 2011

@mirustek1 jéééj, tak to som rada, že je malá už zdravá, no je to nepríjemná nemoc...Tak sa držte, ďakujem za dobrú správu 🙂

katecameron
13. dec 2011

aj moja to mala je o vírusove ochorenie treba davat vitamín B uzivat antivirotika isoprinosine kloktat alebop vytierat ust tantum verde roztokom a mycomax-tak vodicka dal nam to doktorka asi po 4dnoch bolo ok

katecameron
13. dec 2011

@mirustek1 ano antibiotika su zbytocne na toto nezaberu jedine antivirotika

nina88
13. dec 2011

Pre vsetkych ludi co maju problem s aftami: snad pomozem. U nas jednoznacne zaberie injekcia B12. To 24 hodin su afty prec... majte sa 😉