Baby chcem sa opytat kukila som klasicku kukuricnu muku hladku v BIO obchode a chcem z toho malemu uvarit kasu, tak ze pridam vlastne mliecko, len neviem ci to mam varit (ak ano tak kolko?), alebo to normalne nechat len mliecko ohriat a do toho len nasypat a vobec nevarit..mate s tym niektora skusenosti....dakujem
@sunflower000 kukuricna muka ma siroke vyuzitie, mozes z nej upiect chlieb, zakusky a podobne, pripadne ju pouzit na obalovanie vyprazanych jedal- ale na kasu ako taku, o tom teda neviem. To mas ako normalnu muku, z tej tiez kasu nerobis. Kukuricna kasa a kukuricna krupica-polenta, to uz skor 😉
o krupici viem, ale doktorka vravela, ze radsej zacat mukou ze je jemnejsia, no tak asi aj tu trosku povarim, cize dam vodu povarim a potom mozem pridat moje mlieko? ci varis len s vodou?
@domak2 no praveze ja zo spaldovej celozrnnej kase varievam, resp. do vriatej vody zamiesam tu spaldovu muku,ale kukurica je predsa len ina...
Dufam, ze nemyslis svoje materske mlieko, lebo to urcite varit nemozes
@sunflower000 predpokladam, ze nie hladku? Je aj spaldova krupica, ta je na kasu vhodna.
@dandulina teoreticky ho varit moze, ale znehodnoti sa. Mozno by bolo vhodnejsie urobit tu kasu najprv s vodou, trochu hustejsiu a potom domiesat mm do pozadovanej konzistencie. 🙂
@sunflower000, my kupujeme instantnu kukuricnu kasu. Do horuceho mlieka nasypes tu muku. Je taka aj ryzovo pohankova. Alebo potom kukuricna krupica a tu varis. Tu muku o kt. pises by som pouzila na pecenie kolacov.
@sunflower000 inak kvoli tebe tu teraz googlim recepty z hladkej kukuricnej muky a veru som nieco nasla hehe 🙂 Rozdiel je asi len v tom ze ju treba dlhsie varit.
@katka1981 no a z coho pozostava ta kukuricna kasa?tam tiez musi by ta kukuricna muka ci aj nejake pridavne latky?
@domak2 no ja som tiez hladala, ale dvakrat nic som nenasla, resp. nasla ale nebolo to ono🙂najskor to dat do vody a povarit trosku
@sunflower000, myslim ze v tej instatnej kasi nie je nic, jedine ze by som zajtra isla stdovat, myslim ze je to mix kukurcinej a ryzovej. Ale nic, ziadne ecka ani nic. A je bezlepkova. Ide o to, ze kazda muka ma inu upravu, velkost zrna a neviem co este. Napr. ja pouzivam bezlepkove muky a ajked mam napr. dve odlisne a kazda z nich je kukurcina, kazda je ina a hodi sa na iny typ kolacov. Osobne si myslim ze hladka muka nie je vhodna na kasu. na kasu sa pouziva krupica. Mame doma aj kukuricnu krupicu. A potom aj tu instantnu co som spominala. Maju ju aj v kauflande, my ju pouzivame roky, ja ju mam velmi rada, je to super rychla priprava. S tou krupicou zahustujem, nechce sa mi z nej kasu varit, ked mam instatnu bez varenia. Ak mate blizko kaufland tak pozri tam. Pri pudingoch je tusim. Nie je ani draha.
@katka1981 dakujem velmi pekne no kuknem a kupim teda asi tu co je bude napisane ze kukuricna kasa a tuto pouzijem hocikde inde🙂
@sunflower000, tak pozrela som ryzovu a ta ma zlozenie, pohankova a ryzova muka. Ale ono je to asi nejak upravene, lebo to netreba varit. Toto je ta kukuricna co som ti spominala http://www.poex.cz/eshop/index.php?sekce=detail...
http://www.poex.cz/eshop/index.php?sekce=detail...
No a teraz som si vdaka tebe vsimla, ze mozu obsahovat stopy lepku, takze ich uz kupovat nebudeme, skoda. :( Inak su vyborne. Aj tu celozrnnu sme kedysi kupovali, ta bola super tiez, najlepsia asi.
@sunflower000, no teraz mi muz hovori, ze mame vo flaske nasypanu taku, co nemoze obsahovat lepok, tak som si vydychla. Ale tieto co ti pisem sme pouzivali a mne velmi chutili.
@katka1981 v bioobchodoch kupis uz hotove kukuricne a ine kase - je to tiez cisty produkt ale pripraveny tak, ze to staci zaliat (mliekom, horucou vodou, materskym mliekom). klasicku mucnu kasu by som babatku nevarila, toto mi pride stravitelnejsie a jednoduchsie na pripravu.
@hradnapani, ok, ja mam 5,5 rocnu dceru, a ako babatko zjedla tolko kasi co spocitam na rukach, ona pila na noc mlieko, kasu jedla malo kedy, dodnes nie je na kasicky, to skor ja 🙂 A kupovali sme jej uplne ciste, akurat to nebolo bio. Ale co som pisala o kasiach, tie sa zalievaju horucim mliekom alebo horucou vodou. Taku krupicu kukuricnu co sa vari, tu sme kupili nedavno, ked sme zistili ze ma celiakiu, ale nikdy sme jej ju nevarili, lebo si kasu nepyta. A ak ma nahodou chut, tak robim instantnu.
Ja teda z kukuricnej múky kasu robím, ale nie z hladkej ale z kukuricnej krupice - polenty. Tá sa varí vo vode, a hlavne dlhšie, inak by bola surová a nestravitelna.