Ktorý cumlík na fľašu má najmenšiu dierku?

nufanek
16. sep 2014

Ahojte, zhanam info pre sestru. Ma 6 tyzdnoveho drobca, ktoreho koji a dokrmuje um. Posledne dva tyzdne zacal po um zvracat, niekedy menej inokedy viac. To co sme uz vysledovali aj vycitali na diskusiach je, ze mliecko z flase vytiahne velmi rychlo 90tku za 2 -3 minuty. Takze nepohoda moze vychadzat prave z toho, ze sa mu mliecko rychlo zleje do bruska. Na uvod teda zmenit cumlik. Momentalne pouziva flasu s cumlikom MAM 1, skusala uz aj avent 1. Je este nejaka moznost cumlika s mensou dierkou? Dakujem za rady

kkl82
16. sep 2014

viem, ze nebudem odpovedat priamo na otazku, snad mi bude prepacene. sestra by v prvom rade mala prestat dokrmovat s flase a skusit kontaktovat laktacnu poradkynu. ta jej moze ukazat ine sposoby dokrmovania, napr. cez cievku priamo na prsniku. ake to ma vyhody? dieta sa flaskou zbytocne "nerozmazna" a zaroven sa stimuluje prsnik matky a tym stupa tvorba materskeho mliecka. podla mna to urcite stoji za to aspon skusit, vzdy lepsie ako postupne prejst len na umele mlieko kvoli nedostatocnej tvorbe. http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...

nufanek
autor
16. sep 2014

@kkl82 v pohode prepacene 🙂 laktacnu kontaktovala trikrat, 1x uz v porodnici. Vzdy skontrolovala spravnu techniku prisatia a kazala dietatko na prsniku necasovat, tak isto som jej radila ja. Robila to prve tri tyzdne. Vtedy som videla drobca prvykrat a trochu som sa zhrozila :( maly oproti vazeniu u lekarky schudol pol kila. Neustale plakal, ked som ho videla bolo mi jasne, ze ma malo mliecka. Ja sama som ju telefonom nutila prikladat a prikladat( dcerku som dojcila 2 roky a synceka este stale) od pociatku mala akoby malo mliecka, prsia sa zvacsili, ale su uplne makke. To sposobuje aj problem s odsavanim. Ja ked som odsavala, mala som prsia plne a odsala som do zmaknutia. Ona ich uz ma makke, tak ako ja po odsati. Este sa chcem spytat, ked sa krmi cez cievku dava sa materske mlieko, vsak?

kkl82
16. sep 2014

@nufanek cez cievku sa vacsinou dava umele mlieko, prave preto, ze materskeho je nedostatok. niektore mamicky pouzivaju aj odsate materske mlieko od inej mamicky, no to nevyhovuje kazdej, o com polemizovat teraz nebudem. no dietatko pri dokrmovani cievkou zaroven saje na prsniku, tak sa prsniky stimuluju. ide o ucinnejsi a setrnejsi sposob stimulacie prsnikov ako napr. pri odsavani odsavackou (niektore maminky sa odsavackou snazia rozbehnut tvorbu mliecka).
je mi jasne, ze v niektorych pripadoch ani vsetky rady laktacnych poradkyn fungovat nebudu, pretoze maminka ma nejaky zdravotny problem, vacsinou hormonalny. este by jej laktacna v najhorsom pripade mohla poradit uzivanie domperidonu, ten mliecko vacsinou rozbehne. no je to liek na travenie a ma rozne vedlajsie ucinky (okrem neziaducich je jednym z tych pre mamicky ziaducich stimulacia tvorby prolaktinu a tym aj rozbehnutie laktacie).
este sa spytam, ta laktacna, ktoru mala sestra pri sebe, bola z mamily?

nufanek
autor
16. sep 2014

@kkl82 tak zistila som, ze sestra cievku ma, tak sme ju hned aj skusili, pekne vytiahol. Teraz bol trochu nervozny, asi preto, ze cely den dobre nespal. Skutocne, obcas to mlieko po vypiti z flase z neho doslova letelo. Tak mi to vychadza, ze ta cievka bude lepsia ako akykolvek cumlik 🙂 velmi pekne dakujem za nasmerovanie 🙂 myslim, ze ak by to zvracanie pokracovalo, potom asi ide o reflux.
A ano, laktacna bola z mamly.

kiwi82
17. sep 2014

ahoj, my máme ten z DMka babylove na 0-6 mesiacov.