Caute mamky, takze mame za sebou mrkvu, zemiak - no nebars, aj ho brusko bolelo, ale chcem mu uz robit na veceru ryzovu kasu do flasticky - poradte ktory, pre 5 mesacneho drobca ... na ochutene mi pride este maly a mame este jednu hami - a to sa mamriedit UM - ved by som bola skrachovala .... Uprednostnujeme znacku hipp 🙂
aj napr. nutrilon alebo nestle
@nikolet_89 ahao poviem manzelovi a mate odskusane?
@ssussie ahoj, no podla mojich skusenosti, kazda kasa, ktora ma nazov - moja prva kasa a pod. zalezi od vyrobcu, je ryzova, aspon tie co sme my skusali, ked som citala zlozenie, vsetky boli ryzove. napr. tato http://www.feedo.sk/shop/nestle-moja-prva-kasa-....
ja tu zvyknem malej kupovat papanie, prip. si tu aspon popozeram a povyberam co chcem predtym, ako idem do supermarketu, aby som tam nemusela dlho postavat a studovat 😉
no a ako pisala nikolet, uz v nazve mas napisane nemliecna alebo mliecna, s uz pridanym UM. osobne si myslim, ze pre kojene dieta je lepsie kupit nemliecnu a pridat si svoje materske odstriekane mlieko, ako do neho zbytocne tlacit UM.
kup kasu od vyrobcu ake kupujete aj UM. kazdy z nich robi aj kase mliecne s ich mliekom. rozraba sa to s vodou.
@ssussie katy1979 sice radi riadit sa podla znacky UM, co ma logiku, aj ked u nas, v praxi to vyzera tak, ze kupim co je v akcii, prip. to, co uz mame odskusane, nemali sme s tym ziadne problemy...nasa je na nutrilone, ale nutrilon kasu sme este nemali 😀, no je najdrahsia, tak preto
ahoj, ja pouzivam instantnu HIPP (od 4.mesiaca). Je v bio kvalite a bez pridania cukru (vela inych znaciek myslim vratane nutrilonu pridava cukor do tychto kasi).
Da sa pripravit na X sposobov (s materskym alebo umelym mliekom, s vodou alebo ovocim). Ja to pripravujem s Luckou (cca 100ml Lucky+ 2 PL kase) a k tomu rozmixujem bud banan, alebo jablcko.
neviem ci sa u nas predava, ja som ju kupovala v nemecku, dodavam aj foto.
@ssussie áno mame mala papala Um nutrilon aj oni robia ale my sme kupovali od hami a s prichutami boli velmi dobre vzdy som dojedala 🙂
@ssussie Ja som robievala ryzovu kasu z klasickej ryzovej muky (kupila som v Bille) alebo z pomletej ryze v mixeri alebo ked sme boli na navstevach alebo vyletoch, tak som kupila instantnu ryzovu muku (v Kauflande). Varila som s vodou a do uz uvareneho som dala UM alebo ak kojis, tak materske. Vyjde to tak najlacnejsie a aj najzdravsie.
a nechces svojmu dietatu radsej vyrobit sama vlastnu ryzovu kasu namiesto instantnych? len uvaris vo vode ryzu, a potom to rozriedis mliekom na pozadovanu konzistenciu a rozmixujes. je to aj lacnejsie aj domace 🙂 a ak chces v biokvalite, kup bioryzu 😉 ja som mojej ziadne instatnte nedavla,a zobrala som tolko namahy a kazdy den jej 5x pripravujem cerstve jedlo 🙂
moj maly ma 5 mesiacov a prikrmujeme mliecnou kasou od Nestle ktora sa zalieva vodou. Ryzova.
ja to varim normalne ako ked varim ryzu pre nas 🙂 tak na hrncek asi 2 hrnceky vody neviem presne robim od oka 🙂
kazde dieta je ine a kazde aj znasa nieco ine. pisat, ze kase Nutrilon su zle, je blbost. kase nutrilon sa mi rozrabali najlepsie a chudia asi tiez najlepsie. a kupovat kasu akukolvek len preto ze je v akcii, tak to je podla mna sila. a 5 mesacne dieta este vobec kase jest nemusi.
náš od 4 mesiaca navečer papal Hami kaše ktoré sa zarabajú do vody, je ich viacero príchuti vždy sme dopapali a dali inú príchut a papal všetky a od 8 mesiaca nemliečne ktoré sa zarabajú do mlieka ja dávam kravské 1,5% a v pohode žiadne problémy ale to je na tebe ako si usudis ci das Um,KM ale,pokial kojíš tak si davaj svoje , všetky mu chutili a sú aj cenovo dostupné,náš vobec nechcel Nestlé a veru ani mne nechtili a su aj prehnane drahé tak dobre že mu chutia Hami a my sme aj na Hami od babtka nekojila som sme zvyknutý na tuto značku a sme aj spokojný
@ssussie su aj Hami kase ktore su uz mliecne 😉