Dobry den narodil sa mi valibuk 4190g.Bude mat 6 tyzdnov a vaha takmer 6kg.Je nesmierny papos-kojim aj dokrmujem a vsak neustale hlada.Chcem sa spytat ci by som mohla od 2 mesiaca zacat prikrmovat?Je tu niekto kto zacal od 2 mesiaca?DAKUJEM. 🙂
od 2 mesiaca je asi veľmi, veľmi skoro, no je to na tvojom uvážení, ja som začala od ukončeného 4 mesiaca postupne domácou výživou, mixovanou mrkvičkou či zemiačikom ale fakt len potroške popri mliečku 🙂
tak toto je uz naozaj hazardovanie s ludskym zivotom ....
Trosku mi zabehol caj, ked som si precitala otazku... 😕 😔
Radsej davaj castejsie tvoje mliecko, bude sa ti ho tvorit viac, urcite by som neprikrmovala!!! Ked je casto hladny, castejsie davat jest.
Co na to hovori lekar? Pribera normalne? Ked sa ti zda, ze extremne rychlo pribera alebo nieco podobne, radsej mu daj spravit testy, nie odbavit ho chlebom do ruky 🙄
No moje obe deti pri narodeni vazili viac ako tvoj syn ale v zivote by ma nenapadlo takemu malinkemu prikrmy davat...to co si mu ako chcela dat papat? Prepac ale fakt blby napad...ja som syna ktory sa narodil ako 4300gramovy a bol nedojceny zacala prikrmovat id ukonceneho 5.mesiaca...
moj syn je tiez velky papkac od narodenia aj bol tiez som dlho kojila a niekedy bol 24hod na prsniku nie z hladu ale na nom zaspaval takze nie vzdy za vsetkym je iba hlad chce maminkyn prsnik a ziadne prikrmovanie to ta ako napadlo ja som syna zacala az po 6m zivota dieta ma 5krat mensi zaludok ako ty ☹
NIKTO!!!! A nezačni ani ty!!!!! To je naozaj príliš skoro...veď pred dvoma mesiacmi papal cez pupočnú šnúru, jeho bruško na to ešte nie je pripravené...ešte vydrž najmenej ďalšie 2 mesiace. Nekojeným detičkám sa dávajú prvé príkrmy od ukončeného 4. mesiačka a kojeným až od ukončeného 6. mesiaca. A aj to len na skúšku po troškách. Nemáš sa kam ponáhľať. A nakoniec, keď budeš upratovať zemiak z polovice gauča a ty sama ho budeš mať aj vo vlasoch, ešte budeš s láskou spomínať na to, ako si z trička vytiahla "mliekareň" a bolo! 😀
Kojenie je prave o tom, ze prve tyzdne je babatko skoro stale na prsniku, tym si prejde skoro kazda kojaca mamicka 🙂
Bohuzial suhlasim, prikrm najskor po 4 mesiacoch, travenie nie je prisposobene travit tuhu stravu. Preco sa ti zda to priberanie vela? Nas sa narodil s 2,5kg a v 6 tyzdnoch zdvojnasobil svoju porodnu hmotnost... ved to je len a len dobre... tie prve tyzdne maju deti rastove spurty, mas pocit, ze dieta by len jedlo a ze mu nestaci, ale ono sa kojenie tomu po par dnoch prisposobi... skus vydrzat, po troch mesiacoch sa dopyt/ponuka uz uplne ustali.
urcite neprikrmuj..
Ja som tiež z tých, čo začali prikrmovať skôr, ale to skôr znamená od ukončeného 4. mesiaca, prikrmovať takto skoro sa vyslovene neodporúča. Ja ale odporúčam nasmerovať túto otázku na pediatra, ten ti vie najlepšie vysvetliť kedy začať, ako a prečo...
skus mu dat trosku cajiku sa napit aj moj bol v kuse naprsniku a ankoniec bol smadny no on sa narodil ked boli 36 stupnove teploty v 2 mesiacoch prikrmovat je skoro moja mama dokrmovala brata domacou polievkou ked mal 3,5 mesiaca ale tiez sa mi to zdalo skoro no nijako mu to neublizilo
určite nie normalnu stravu
neprikrmovat... je to velmi skoro...
nie je to o tom, kolko dietatko vazi, ale o tom, v akom stave ma traviacu sustavu, oblicky....., vsetko ma svoj cas, organy sa mu vyvijaju, netreba nic unahlit, lebo mu ublizis. Mam znamu, co zacala davat priskoro ryzu, a do 2 rokov jej dieta ryzu nedokazalo stravit, vzdy ju vyvratilo, neviem ci tiez nemalo jej dieta 2 -3 mesiace vtedy.
v 2 mesiacoch neprikrmuje nikto... to je príliš skoro, črievka, tráviaci trakt sa mu eštelen vyvíja a pripravuje... presne ako tu všetky píšu, najskôr po ukončenom 4. mesiaci...
Tvoj krpec ma rastovy spurtik, len ho prikladaj častejsie. Moj robil to iste, stale chcel byt na mne nacapeny, ja som bola z toho zufala a hlavne nervozna, lebo sa mi ho nechcelo mat stale visiaceho na prsach-otravovalo ma to (a tu sa asi mnohe mamicky zastavia, ktore maju "extázu" z kojenia, ja som ju nikdy nemala). Ak si z toho nervozna, skus si podporit tvorbu mlieka - homeopatikom - ricinus communis - kupis v lekarni. Alebo si zozen (aj na modrom konikovi sa da) senovku grécku a benedikt lekársky (mne zaberala kombinacia tobolky a tinktúra) a napisem ti dávkovanie, alebo sa spoj s nejakou laktačnou z Mamily.
skôr sa skontaktuj s laktačnou poradkynou, aby Ti pomohla a poradila ...Určite Ti pomôže odstrániť fľašu / teda ak chceš dalej kojiť.../ To, že stále "hľadá" ,nemusí vôbec znamenať, že je hladný, ale je maličký a potrebuje uspokojovať svoje potreby aj trebars len dudlovaním na prsníku. Radšej si ho stále prikladaj na jeho požiadanie, ked aj každú hodinu 😉
valibuk?? 😅 my 4470g, som ciastocne kojila, aj prikrmovala UM a prve prikrmy sme zacali davat az v 4,5mesiaci, aj to sa mi zdalo skoro
ked dieta chce jest- je problem a chcete dokrmovat, ked dieta nechce jest-je problem a chcete dokrmovat...... kedy nastane ten stred, aby ste v klude kojili a neriesili somariny ? 🙂 uz cakam, kedy uvidim, ze prikrmy uz v nemocnici.... 😀 😀
on nepotrebuje príkrm,ale viac mlieka.a to máš..
pochybujem,ze sa tu najde niekto,kto v 2mesiacoch prikrmoval...neblazni,tvoj krpec ma na to este casu a casu 🙂
vyzera to tak, ze asi nikto......fakt to ries radsej s mlieckom - moj mal pri narodeni 4,67 kg a prikrmovat sme zacali az od 6.mesiaca........ (a to nie som ziadna tabulkova)
v ziadonom pripade, vies, co spravis s jeho traviacim systemom?nad tym ani len neuvazuj potichu, natoz nahlas
ja neviem, ale ja mám fakt niekedy pocit, že si tu niektoré mamičky robia z nás ostatných srandu kladením takýchto otázok 😅
skús sa opýtať tvojho detského lekára 😉
prepáč,ale máš 4deti a ty sa opýtaš takúto otázku?
toto je absolutne nezodpovedne
nie je to o vahe dietata ale o tom ze traviaca sustava babetka este nieje vyvinuta a nie je prisposobena na prikrmy
ako sorry ale zavolala by som na teba socialku
Moja dcérka sa narodila skoro 5 kilová!!! Kojila som ju a začala s prikrmovaním od 6. mesiaca. Takže určite nezačínaj s prikrmovaním, ale ponúkni mu vždy mliečko....
ja teda nie som zástanca striktných pravidiel a tabuliek ale v dvoch mesiacoch je asi ozaj veľmi skoro. aspon do ukončeného 4. by som počkala (teda ja som vtedy začala dávať malému)
6 týždňové 6 kilo? Super. Nič mu nechýba. Zostaň len pri mliečku!
Fúúú tak prikrmovať určite neodporúčam 😕 veď mu daj cicu nech si dudluje, možno to "hľadanie" nie je hlad 😉 Ja som prvé týždne len sedela v posteli s malou na prse 😀 😀 😀