Davate krupicovu kasu na veceru? Ako ju pripravujete? Mala ma rok chcela by som skusit redsiu kasu aby ju nebolelo brusko z toho. Dala by som ju tak 2 hodiny pred spankom a potom ma este mlieko. Aj ju namacate pred varenim? Poprosim aj tipy na domace kase. Dakujem
@janulcek33 prosím, nie krupicu (*lepí creva*). Vyskúšajte ovsenu, psenovu, kukuricnu, ryžovu, neskôr okolo roka pohankovu.
Krupica zatiaľ nemala uspech, vedie ryzova ( ryza vopred namocena vo vode, uvarens, rozmixovana), psenova ( uvarene, rozmix.pseno), ovsena, pohankova, spaldova ( vsetko vlocky namocene cca 12h v chladničke s lyzicou jogurtu a uvarené, rozmix.) Všetky kase s troskou masla alebo oliv.oleja. tieto zje aj samotne, bez ovocia
Mojmu davam aj krupicu od cca 10 mesiaca a uplna pohodka. Kendamil kase, nomina kase a ryzovu mliecnu si robim doma.
Tiež dávam mojemu bábätku už od 9.-10. mesiaca približne a zbožňuje ju, spapá celú misku (okolo 200 ml) a potom spokojne zahajká. Väčšinou dávam do každých 100 ml 1 rovnú polievkovú lyžicu (alebo aj trošičku menej, ak chceš redšie), ale varím a premiešavam niekoľko minút, aby poriadne prevrelo. Niekedy mu dám aj ovocko, ale večer skôr len tak jednoduchšie. Vždy pridávam aj kúsok obyčajného masla. Ostatné kaše robím skôr ráno 🙂
Nám pred 20 rokmi kázala pediatrička nechať namočenú krupicu vo vode, potom ju v tej vode uvariť a zriediť mliekom.
@ivanizna A davate len tu kasu alebo aj mlieko?
@janulcek33 normálne ju robím ako je to napísané v návode 🙂
Mate niekto skusenost s kasami Ravita?
Dávam synovi od roku aj krupicovu kašu. 18:30 má vacsinou kašu, potom kúpeľ a 19:30 spať. Má rok a pár dní. Raz týždenne krupicovu, nijak extra ju nerobím - 7 PL na 0,5L mlieka. Potom si ešte potiahne materské mlieko.
Nemá z nej žiaden problém. V pohode spí. Zje jej tak 150 ml.
@janulcek33 Dávam kašičku, potom sa ideme okupkať a pripraviť na spánok, no a potom ešte cická, to je cca hodinka medzitým. Mlieka nikdy nie je dosť 😉
@janulcek33 Kupujem Sunarku mliečnu, okolo pol siedmej večer zje, potom po okúpaní ešte mlieko a dám spať. Robím tak už dlho. Spí celú noc. Má rok a pol. Klasickú kašu krupicovú by som mu radšej dávala, no napína ho z nej. Predsa tieto kupenské sú jemnejšie.
@asia83 A kolko mlieka po kasi davate?
@janulcek33 Koľko vypije. Bežne cca 150 ml.
@janulcek33 ahoj, krupicova kaša je super, môžeš ju urobiť z kravského mlieka, kozieho, rastlinného, kúsky masla najlepšie ghee , na vrch ovocie alebo javorovým sirup hoci čo. A potom sprcha, cici a spinkanie
ja som davala kasu od sunaru
normalne uvarit redsiu, nic extra som nikedy neriesila, pripadne do nej jablcko, banan