Ahojte chcela som sa opýtať či pridávate deťom do polievočky trochu krupice alebo ako zahusťujete takýmto batolaťám polievočku, dakujem za rady 😀 😀 😀 😀
krupica pre take male deti nie je vhodna.... a ani riedke polievky, treba varit tak, aby tam bolo malo vody a vela zeleniny - proste ak mas vela vody tak ju len scedit
@belusa pod)la najnovších smerníc pediatrickej spoločnosti krupica v tomto veku je vhodná. Lepok sa donedávna dával až po 8. mesiaci, etray bz sa mal dať hneď v 6., kým je dieťatko dojčené, yistilo sa, že takto je menej alergií na lepok. Takže jedným z prvých príkrmov bz prábveže mala bzť yeleninová polievočka s krupicou.
Ja som ešte malému dávala až v 8. mesiaci, ale sa to ymenilo.
Ahoj, moja doktorka nám od polroka "naordinovala" jedlá pre malého s obsahom múky a krupice..... A bolo to v pohode....Celiatici zareagujú na múku tak či tak, či budú mať 7 mes., alebo 2 roky.....Aspoň budeš vedieť, že je všetko ok.
@rebecca2006
@fafinkka a ako to mám urobit najprv zeleninu a zvlášť tú krupicu bez cukru?alebo neviete poradiť?aj keby sa niekomu chcelo niake recepty?dakujem veľmi pekne
@belusa ale nieee. Uvaris pekne klasikus yeleninovu polievocku aku chces- ja som len varila yeleninku vo vode bey soli, s minimom kvalitneho olivoveho alebo repkoveho oleja. Nakoniec som pridala trosicku krupice- detskej- a nechala prejst varon. POlievka ani velmi neyhustla, len zisiakal taku lepsiu konzistenciu a poto som to mixla tycovzm mixerom. Inak nemusis takto zahustovat vzdy, ja som skor tak pre zmenu pridavala krupicu. Niekedy som uvarila len cistu yeleninkovu a ako tu niektora y mainiek napisala, rozmixovanim sa zeleninkova polievocka aj sama zahusti. A davala som aj ine obilniny- ovsene vlocky, pseno, pohanku... len podla typu pridanej obilniny som nechala aj dlhsie povarit, krupicu staci fakt chvilku. Pre taketo ecka je super ydrava pohanka, ma vela zeleza, je bezlepkova.
@rebecca2006 super dakujem za radu mám aj pohánku 😉 😉 tak zajtra ju hned vyskúšam 🙂 🙂 🙂
ja som kupovala ovsené vločky také jemné , sekané, tie stačilo zaliať horúcou šťavou alebo vodu :D :D netreba variť.. a krupicou zahusťujem občas aj ja, od siedmeho mesiaca :D
@rebecca2006 a ked dieta nie je dojcene, tak ako je to s lepkom? kedy ho dat? lebo viem, ze preto sa odporuca lepok skor, lebo sa vyuzije ochranny ucinok materskeho mlieka. ale ako je to pri UM?
@baklik he, neviem. Ale skúsi to popozerať a napíšem.
@baklik
@rebecca2006
som to popreštudovala a tu je aktuálny yáver:
Dojčeným deťom podáme lepok po 6. mesiaci do ukončeného 7. mesiaca. Do polievočky môžeme zavariť 1 kávovú lyžičku ( 3 g ) detskej krupice, trošku bezvaječných cestovín ( do roka nemôžu vaječný bielok) alebo natrhať trošku pečiva.
Deťom čiastočne dojčeným a prikrmovaným počiatočným umelým mliekom podáme lepok po ukončenom 4. mesiaci najlepšie medzi 5. až 7. mesiacom, využijúc ochranu dojčenia.
Deťom na umelej výžive podáme lepok medzi 6. a 7. mesiacom života.
Baby, ono to treba brať s rezervou tie doporučenia sa stále menia, a bohvie,mčo je vlastne pre tie naše decká najlepšie...
Ale tú krupicu v minimnožstve do polievky bz som kľudne dala 🙂
@rebecca2006
@fafinkka dakujem veľmi pekne ste zlaté aj som to dnes urobila a zbaštil to len taký fukot 😀 😀
kazdy den mu nevarim polievku...
Kedze moj maly odmieta pit dojcenske mlieka a jest dojcenske kase...
Tak davam krupicove kase ...na ranajky a obcas zashustujem polievku detskou krupicou.
Odporucil mi to pediater...
A som s tym spokojna a aj maly.
Od dojcenskych kasi ho bolieva brusko...vzdy sa natahuje jak kocur
A myslim ze otazka bola ci sa dava do polievky krupica.
Takze v nasom pripade ano davam!
ahoj, ja zvyknem občas zahustiť krupicou, alebo zavarím nejaké cestovinky, kedy ako 😉