Kŕmenie umelým mliekom v noci

gabriela93
17. mar 2016

Ahojte,prosim Vas babi,ako riesite krmenie UM v noci.Mam ohrievac flias,ale strasne dlho to trva kym mi tu vodu ohreje,potom kym zarobim UM,maly mi uz potom strasne place.Nikdy neviem kedy vstane,zeby sim si to ohriala skor.Ako to robite vy??? A este otazocka,maly mal 4 mesiace,uz mu mam davat aj nieco ine papat,alebo mu staci UM?

evittam
17. mar 2016

@gabriela93 Nikdy som podobnú vec nemala - zbytočne vyhodené peniaze. Síce ja som v noci dojčila, ale poradím ti - nachystaj si teplú vodu-daj do termosky a máš vybavené. Prípadne maj nachystanú studenú prevarenú vodu a v rýchlovarnej kanvici uvar trošku vody - určite rýchlejšie. Ak už má bábo 4 mesiace - môžeš začať cca od 4,5 mesiaca s príkrmami. 😉

bbbarunka
17. mar 2016

@gabriela93 ahoj. my sme mali prevarenu horucu vodu v termoske a vo flaske pripravenu jednu davku prasku. ked pil viac ako jeden krat v noci, tak sme mali pripravene aj tri flasky🙂 vo varnej konvici si mozes nechat studenu prevarenu vodu, aby si v pripade potreby namiesala idealnu teplotu

michluc
17. mar 2016

Ja mam tiez ohrievacku,ked idem spat dam si tam iba ohriat vodu a ked sa mala zobudi tak zarobim s mliekom,sice place ale tych 20 sekund vydrzi 😊

gabriela93
autor
17. mar 2016

A potrebuje take babo na UM pit ine tekutiny?Nechce ani vodu ani cajik.Prvu dceru som dojcila dlho tak som take ze ohrievanie vobec neriesila 😀

maslenka47
17. mar 2016

@gabriela93 v mikrovlnke, v tej mojej 2deci 40sekund .. a ano, viem ze na krabici pisu, ze sa to nesmie lebo zohrieva nerovnomerne. No nech, zamiesam poriadne aj s praskom a je po "nerovnomernostiach".

Davat prve lyzicky mozes zacat. Na ochutnanie a zahranie sa. Aj tak par tyzdnov asi potrva, nez sa ti nauci, ze od neho chces, aby jedol 🙂

maslenka47
17. mar 2016

@gabriela93 nepotrebuje. Ked mas pocit, ze by mu predsa len prospela, tak mu zarob trosicka redsie mlieko.

8291
17. mar 2016

Ja som mavala horucu vodu v termoske a ked bolo treba naliala do flase zriedila so studenou na teplotu akú som chcela,pridala mlieko,zatrepala a hotovo.Aj počas dna sme tak fungovali,ohrievače fliaš sú jedna veľká katastrofa

qwertxy
17. mar 2016

Ja prihrievam v ohrievaci, kým som ešte kojila tak mi to čakanie nevadilo, potom som až dokrmila.. Teraz ohrievač hodnotím ako vyhodené peniaze, kedze aj ohrev tuhej stravy v ňom dlho trvá.. Čiže buď si nachystaj vodu do termosky a v noci ju znieť s vodou izbovej teploty, alebo si vodu prihrej na sporáku - ako ti je pohodlnejšie ( v akútnom prípade využije 20 sekúnd mikrovlnky - to ti neodporucam, ale uvádzam ako ďalšiu možnosť)

gabriela93
autor
17. mar 2016

Prichdzam na to,ze ohrievac je strasna blbost.A termosku som tiez skusala,ale nad ranom uz bola voda dost chladna,tak som musela letiet dole po schodoch do mikrovlnky,lebo maly uz strasne plakal.To je velky hlados.

gabriela93
autor
17. mar 2016

Babi nahodou neviete niektora kde by som kupila nahradne kolieska na kocik a kolko to asi tak stoji?

zabina27
17. mar 2016

ja som vyuzivala mikrovlnku, v podstate cely den, vodu som mala prevarenu, len som ju, ked bolo treba, prihriala v mikrovlnke. aj na sporaku v hrnci je 2dcl velmi rychlo zohriate

gabriela93
autor
17. mar 2016

A ta mikrovlnka neskodi? Moze sa tam voda v pohode zohrievat?

qwertxy
17. mar 2016

Skodlivost mikrovlniek je predmetom diskusii. Pre mňa je to stále: elektromagnetické žiarenie... Preferujem ohrievanie na ohni, teda na plynovom sporáku, mikrovlnku len v nutnom prípade. Ale je to vec názoru, rozhodni sa sama. A bola by som aj rada keby ze niekto vie poskytnúť aktualne relevantné výsledky výskumov ohladom škodlivosti či neskodlivosti mikrovlniek 🙂 celkom by ma to zaujímalo

sardinka335
17. mar 2016

Nečitala som všetko, ale určite s opakujem...večer si nachystám prevarenu vodu do termosky, do flaše nalejem napr. 90ml obyčajnej vody a zvyšok napr. do 120 vlejem tu vrelu, nasypem prašok z davkovača, zatrepem....cela veda asi 1-2 min...krmim len 1x nočne...aj to uz nejako pomaly odpada - stači dať dudel.
Prikrmy zavadzaj az po ukončení 4 mes....kludne aj počas piateho, neni sa kam ponahlat....ale zase treba skušať nech si zvykne. Začni zemiakom - nema ziadnu chut, alebo sprav ,,zemiakovu kašu,, z Nutrilonu alebo ake mlieko maš...a potom pridaj mrkvu a postupne ine zeleniny, kuracie mäso...postupne, pomaly.

szana
17. mar 2016

@gabriela93
Moj ma 2 roky a bohuzial tiez este pyta v noci UM, mam termosku kde si dam pred spanim prevrenu vodu tak 50-60 stupnovu, ono to tam tych par stupníkov strati a v noci uz len zamiesam, pred zamiesanim skontrolujem na ruke, ci je akurát, pripadne len vo flaske trosku premiesam aby sa ochladila. Z tej termosky viem ze je to cerstve a hygienicke, toto sa mi naozaj po dlhych tapaniach osvedcilo a praktizovali sme to na dovolenkách, lietadle, proste vsade. Boli sm na UM od narodenia a od 4. som zacala davat zeleninu, postupne zmiak s mrkvou, po case pridat inu, obmenit, az potom ovocie. Nasa Dr nam kazala este predtým najprv navyknut na lepok, cize sme zacinali rozmocenou piskotou, ako prve jedlo.

katka1981
17. mar 2016

@gabriela93, my sme mali nachystane flase z prevarenou vodou. cize priklad, prevaris 120 ml vody, nalejes do flasky. V noci sa mala zobudila, ja som ju tisila, lebo plakala ako sialena a muz utekal nasypat Nutrilon a supol to do ohreivaca na flasky, tam ked to malo 37 st. tak to vyplo a mala mohla papat. Kamoska zas mala nacystane prazdne flasky a vodu v termoske. Ja som vtedy zial BPA free termosku nezohnala, takze sme to riesili takto. Ale Jane je BPA free, popytaj sa bab kolko udrzi teplu vodu, takto by som to riesila teraz. Ten ohrievac na flasky mozes mat v kupelke alebo aj v spalni v zastrcke.

katka1981
17. mar 2016

@gabriela93, nasa nepila nic len Nutrilon AR do 15 mes. , lebo vodu by hned vyvracala. Ale to mlieko je brane ako tekutina, cize nemusi ale ak si vypyta dat mozes, ale nie na ukor mlieka. Mikrovlnku ti nedoporucujem, my sme na nej tiez ficali, ale ked sme sa uvedomili ake je to zlo, tak odpociva v pivnici a nechyba nam. Zabije vsetky ziviny.

gabriela93
autor
17. mar 2016

Babi ale to moze byt hocijaka termosa ci nejala speci???

evittam
17. mar 2016

@gabriela93 Samozrejme, že obyčajná. Na čo ti je na čistú vodu nejaká špeciálna - a to je čo?! 🙂

sardinka335
17. mar 2016

@gabriela93 mam normalnu termosku z DMky...zase nerobne z toho vedu a nehladajme stale nejake problémy...nič špeci nepotrebuješ...dokonca davam vodu z vodovodu...ziadne kojenecke Lucky.

gabriela93
autor
17. mar 2016

Lucka je zbytocne draha.Ja davam dojcensku z lidla,stoji 25 centov 1,5 litrova a v casopise Mama a Ja mala velmi dobre hodnotenia.

sardinka335
17. mar 2016

@gabriela93 ja nečítam ziadnu MAMU...moja svokra mi to v dobrej viere par krat kupila ale ja mam uz alergiu na tieto časopisy .Bratislavska voda je jedna z najlepších zdrojov pitnej vody a je ,,zadarmo,, - nebudem kupovat balene v plastoch, pre mna je to uplne zbytočne kupovať, vlačiť, vyhadzovat obaly...je to čisty marketning.

evittam
17. mar 2016

@gabriela93 Robíš vedu z ničoho - obyčajná termoska+horúca voda+vo fľaške prevarená voda-koniec. A dojčenská voda v PET fľašiach - no ďakujem pekne-prepáč ale to by som ani psovi nenaliala. 😉 A okrem iného platíš 2x za to isté - tak neviem potom čo je drahšie.

evittam
17. mar 2016

@sardinka335 Maximálny súhlas až na to, že voda je zadarmo. 😀 😝

izabela333
17. mar 2016

ja som kŕmila syna aj 3-4x v noci. Pred spaním som si nachystala 3 fľašky s nadávkovaným mliekom a dala do každej lyžičku, a plus tri poháriky s prevarenou vodou, mala som ohrievač - do ohrievača som si postupne vkladala poháriky s vodou a ked sa syn začal mrviť, tak som len vyliala vodu do flašky a zamiešala a vložila do ohrievača další pohárik - do dalšieho kŕmenia sa ohriala 🙂

monikaresovska
17. mar 2016

ja som mala na nočnom stolíku nachystané UM, prevarenú vodu v termoske a nádobu so zimnou vodou, vacšinou ked som počula malého sa mrvit, naliala som vodu do flašky, dala do nádoby s vodou, aby sa vychladila, kym sa chladila nadavkovala som si UM a kym som maleho zobrala z postielky, bolo mlieko hotove....nakrmili sme sa, flaša sa umyla, isli sme spat, použivala som sklenenu flašu, takže som potrebovala iba jednu a nie milion fliaš...

gabriela93
autor
17. mar 2016

No keby ste vedeli jaku mame mi hnusnu tvrdu vodu co taku cistu ani my nepijeme, ta urcite ju malemu nedam teraz.

holubicka28
17. mar 2016

Ja mam taky pristroj, ktory mi zohreje vidu na 37stuonov do 30sekund a uz len prihodim um a mala moze papat🙂 ked niekam idem von, tak tiez v termoske vodu a v davkovaci um.

zzuzulinka
17. mar 2016

My sme vodu ani neprevarali,samozrejme zo zaciatku hej aj dojcensku.,l.nam doktorka hovorila,ze mozme kludne zohriat v mikrovlnke.dala som ju zohriat na potrebnu teplotu a pridala Nutrilon a hotovo

gabriela93
autor
17. mar 2016

@holubicka28 aky pristroj? 😀