Kŕmenie 6-mesačného dieťaťa striekačkou

27. sep 2022

Zdravím, potrebujem poradiť. Zo zdravotných dôvodov som musela prestať kojiť (beriem ťažké antibiotiká) a som hospitalizovaná na 2 týždne. Moje polročné dieťa sa teda muselo zo dňa na deň odnaučiť od prsníka. Akým spôsobom je ho vhodné dokrmovať mliekom? Nechcem fľašku, lebo sa na prsník možno už nevráti. Môže byť kŕmená aj striekačkou? Nedáva sa to iba novorodencom?

matullienka
27. sep 2022

Ak sa na prsník už nevráti tak nevidím dôvod nedať fľašku. Pol ročne dieťatko už vypije mliečka celkom dosť a striekačkou to bude asi zdĺhavé, a také nočné kŕmenie asi aj nepraktické. Sú rôzne fľašky kde cumlík je v tvare bradavku aj také, ze pokiaľ dieťatko reálne nesaje tak mliečko netečie, skúsila by som asi skôr tie

anavixy
27. sep 2022

Najlepsie cievkou po prste, no u polrocneho si to neviem velmi predstavit, skor by som volila poharik. Striekacka detto, navyse to ani nie je idealne z hladiska dojcenia, ale urcite by to šlo. Flasa sa neodporuca kvoli tomu, ze sa pri nej zapajaju ine svaly, nez pri piti z prsnika. Ja by som pri polrocnom dietati tu flasu riskla, ak z nej bude vediet pit 🙏 chcela som sa este spytat, ci mate overene ze nemozete dojcit pri tych atb (lekari vacsinou automaticky povedia nie), no ak ste separovani, problem by to neriesilo.. skore uzdravenie prajem 🍀

patka06
27. sep 2022

Polročné určite fľaškou, striekačka je naozaj iba pre novorodencov.

janinah
27. sep 2022

Netráp dieťa,daj fľašku .

doriiis
27. sep 2022

Ak sa uz nevratite k dojceniu tak mu daj flasku.A mate po probleme a vsetci budete spokojni a pokojni

zitaje
27. sep 2022

Ja som za pohárik, možno aj fľašu, keď to inak nejde... ale hlavne zvážiť, či je naozaj nutná hospitalizácia hneď teraz. Bola som v podobnej situácii, keď mal syn 4 mesiace, dojčila som aj so silnými atb a hospitalizácii som sa nakoniec úspešne vyhla, hoci som sa liečila mesiac, ale dojčila som potom 3,5 roka 😝

autor
28. sep 2022

@zitaje áno, je to akútny prípad a lekár vyslovene povedal, že nemôžem momentálne dojčiť, lebo tie lieky sú fakt silné svinstvo. Fľašku odmieta,nemala ani cumlík.... príjme iba lyžičkou, alebo striekačkou. Z pohárika jej tečie rýchlo a veľa mlieka, nevie s tým piť. No a tú vetu o dojčení som zle sformulovala. Mala som na mysli tým, že keby ju silou mocou naučíme na fľašku, tak sa na prsník nevráti. Ale v nemocnici si odsavam, takže ak sa vrátim, plánujem kojiť ďalej

autor
28. sep 2022

@janinah fľašku odmieta, nikdy mi z nej nič nevypila, ani vodu ani čajík. Aj dudlík stále vypľúvala.

ls56
28. sep 2022

Jedine pohárik dávať. Tečie jej rychlo, ale za par dní sa naučí. Moja ako 5m sa naučila piť z pohárika vodu. Takže len to skúšať. Dávate už aj príkrmy? Možno by nebolo zlé začať prave teraz. Lebo ak nevypije dosť mlieka,nech sa trocha aj naje.

autor
28. sep 2022

@ls56 chvalabohu som začala prikrmovat 2 týždne dozadu. Takže sa naje

matullienka
28. sep 2022

Potom nezostáva iné len skúšať a naučí sa a tebe držím palce nech si cim skôr doma zdravá pri bábätku

zitaje
28. sep 2022

Z pohárika som nemyslela s náustkom, ale normálne malý sklenený pohár. Moje deti sa v pol roku všetky naučili pekne piť z pohára. Tam tečie ako budete liať 🙂