Kravské mlieko v príkrmoch pre ročné dieťa.

mirkaknm
21. sep 2019

Maminky, chcem sa opytat na vase skusenosti s kravskym mliekom pre rocne deticky. Naozaj pre tie ktore dovrsili rok a zacinaju prechadzat na stravu dospelych.
Mam dcerku, kt.este kojim. Papa ranajky, obed, veceru (teda ak sa mi podari navarit take co aj spapa, sikovna kucharka teda moc nie som ;( ). Kojim ju rano, pred obednym spankom a vecer pri uspavani. Tiez cca 3x v noci. Kojit ju este stale planujem.
Chcem sa vsak poradit. Vacsina receptov, ci uz kase (krupicova, pohankova, ...) sa zarabaju s kravskym mliekom.
Avsak sa hovori ze deti by nemali mlieko az po 3 roku. To su tiez odporucania pediatricky. Avsak jogurt, tvaroh, syr papame a to je tiez kravske mlieko. Niektore maminy pouzivaju UM.
Ako to teda je? ;)
Moja dcerka zatial kravske mlieko neoblubuje, no kasicky papa, zarabala som ich vzdy s vodou, ale uz mi to pride nechutne. Resp.by som chcela nieco vyzivnejsie. Tiez do roznych jedal ide smotana alebo mlieko.
Dakujem za vase rady a skusenosti vopred.

lula313
21. sep 2019

@mirkaknm dcéra má 17 mesiacov a varim jej kase zo zrn bez mlieka len vo vode. Do 14 mesiacov som kojila, od 14 mesiaca dávam už len vyrobky z kravského mlieka. Tam ide o to, že sa nevieš dostat ku kvalitnému mlieku, trvanlivé je zbrnda, z mliekomatu musis prevariť a tým zabijes kopec vitaminov(priemyselná pasterizácia prebieha v ideálnych podmienkach, ktoré doma nikdy nedosiahneš, preto sú mliečne vyrobky ako jogurty, syry najlepšou voľbou, v pomere vitaminov a nulového zdravotného rizika). Krupicu dcéra ani raz nemala, po vyzivovej stranke je to pre mna odpad pre slepice, najvyzivnejsie je varit kase zo zrn(nedá sa na nich čo pokazit a keď pridas do nich zeleninu, či biely jogurt, tak je to Ok, aspoň dcéra sa nevie dojest a to ešte stále nicim nedochucujem. Ja to robím tak, že vzdy každý druhý vecer varim 3 porcie na dva dni, ktoré si uskladnim v 3 decovych pohároch doplna, tým to mám logisticky rýchlo a pohodlne, že na dalsi deň len ohrejem v horúcom kupeli a nemusím 500x varit a špiniť kuchynu.

majusska202
21. sep 2019

Ja som malého odtsavila kvôli druhému tehotenstvu od kojenia v 10 mesiacoch a od vtedy dávam normálne kravské mlieko aj predtým mal

kristina2412
21. sep 2019

@mirkaknm moja má 13 mesiacov, tiež ešte dojčena a na varenie a do kasi používam kravské mlieko prip.smotanu na varenie. Piť jej kravské mlieko nedavam . Treba skúsiť ako bude reagovať spočiatku som miešala mlieko s vodou 1:1 a nič jej nebolo.

topasitta
22. sep 2019

@mirkaknm kravske mlieko sa minimalne do roka nema davat kvoli vysokemu obsahu bielkovin a este uplne nedovyvijanym oblickam. Napriklad. Minimalne ho treba zriedit.
Su na vyber ine , pre male deti vhodnejsie.
A ano, ved aj nam davali a zijeme, ale pozri ake zdravie ludia maju.

holubicka28
22. sep 2019

@mirkaknm da sa kupit kravske A2 mlieko, jerseyske..ja som davala dcere od roka take, ale ona skor jogurty ma rada. Kase su uzasne zn. bery rozne prichute s ovocim susenym mrazom, belg. cokoladou a podobne..uz len s vodou uvarit (obsahuju susene mlieko z fariem).

tanya65
22. sep 2019

@mirkaknm najskor skusit riedene kravske kvoli reakcii,tusim na zaciatok 1:3. Tiez sme zacali po roku a v pohode a to som este chvilu kojila.

mirkaknm
autor
22. sep 2019

@holubicka28 Take kasicky ste davali uz rocnemu babatku?

holubicka28
23. sep 2019

@mirkaknm nie, az 3rocnej. Rocnej som varila z a2 mlieka neochutene kase, pripadne z vody+ovocie

miciklalik
23. sep 2019

@lula313 môžem sa spýtať že aké kase zo zŕn máte na mysli ?

miciklalik
23. sep 2019

@lula313 môžem sa spýtať že aké kase zo zŕn máte na mysli ?