Kravské mlieko ročnému dieťatku

mysiacik212
23. dec 2014

Babulky, skusate uz davat dietatku kravske mliecko? Ktore ano, davate este umele? Mame presne rok..nie je to skoro? Dakujem ;)

katka708
23. dec 2014

Adam ma 14m a pred mesiacom sme zaviedli kravske mlieko do nemliecnej kase a teraz ho zacal pit prevarene aj vecer. Vtedy pije max.100ml. Rano a cez den kedy pije 150-200ml davam este UM. Ale o mesiac zacnem davat aj rano mozno. No kym mu bude chutit Beba tak ju poobede bude pit aj do 2r. Co je zaujimave, kravske vypije len s kvapkou javoroveho sirupu, inak ho nechce. Predsa len je o dost menej sladke ako UM

lauricka
23. dec 2014

juj, tu je uz tolko diskusii o tom, ze staci pohladat....Je to skoro a je to zbytocna zataz. V kravskom mlieku je jedneho malo pre dieta, ine chyba, dalsieho je prilis...UM je aspon prisposobene dietatu. Ten vyrok, ze kravske mlieko je pre teliatka niekto so zanietenim prezentuje ako ze deti maju byt dojcene, ale mne sa zda, ze to bolo povedane prave v suvislosti s mliekom svojim obsahom neupravenym pre potreby deti. Ja si myslim, ze by si este mala davat UM, ked mas poblem s peniazmi, tak Babylove z DM sa da a vacsina deti ho fajn prijima. Asi najbohatsi zlozenim je zrejme Nutrilon. Zachvilu sa Ti tu posypu prispevky, ako to obycajne kravske detom davali, ako to sami ako deti pili a ako im nic nie je. A budes mat hlavu ako melon. Jo a este Ti budu pisat, ze UM je jed a je to mrtve mlieko a pod. Lebo to v krabici z obchodu je "super". No a keby si davala klasicke, tak aspon nie trvanlive, lebo to uz sa naozaj neda nazvat mliekom.Tak drzim palce.

siska53
23. dec 2014

@mysiacik212 v tom case nie. Len do mliecnych polievok. Maly bol dojceny 11m.,dcerka bez par dni 2roky a nasledne pili umele. Syn do 3rokov,potom uz nechcel ziadne,dcerke som to striedala obcas s kravskym po tom,2.roku,ked mama 2r.acca 4-5m.,tak som zacala davat kravske..ale..vratila som sa teraz,ked ma 2r.a 8m.opat k UM,lebo mam pocit,ze kym pili UM(prip.predtym materske),boli zdravi(zdravsi)..takze uvidime.ci to bude lepsie..teraz je chora,vseobecne menej papa,takze ani mlieka vela nevypije.

Navyse u deti sa do 2rokov vyvijaju oblicky,kravske mlieko klasicke,nie upravene,ma nevhodny pomer tych bielkovin,UM to ma prisposobene tak,aby neskodilo oblickam deticiek.
Ja na tvojom mieste by som s kravskym pockala,len obcas do tych polievok.

lauricka
23. dec 2014

este ma napadlo, ak budes velmi chciet, da sa mlieko nahradit kvalitnymi kyslomliecnymi produktami...Ale ja som ostala pri UM do dvoch rokov deti, lebo MM mali len prve mesiace ciastocne, bohuzial, prve mesiace sme mali HA s hydrolizovanou bielkovinou (je to asi lepsie na zaciatok), potom presli na klasicke. Potom sme postupne zistili, ze bielkovina kravskeho im az tak neprospieva, tak sme od neho upustili uplne, ale to na zaklade testov u imunologa.

moni244
23. dec 2014

moja sa odstavila v 14 mesiacoch, UM mi odmietala, aj rastlinné, tak sem tam dostala aj kravské.

dobromila1111
23. dec 2014

My máme 14m a myslím si, že je ešte skoro. Radšej dávame ešte um, kravské len do jedál.

radlinka
23. dec 2014

@mysiacik212 ja som davala do 2 rokov Nutrilon. Bola som spokojna a syn ho dobre znasal a chutil mu. Je to na tebe kedy zacnes pokial nemate ziadnu intoleranciu 🙂

petkovadanuska23
23. dec 2014

Od roka smenaKM a bez problemov. Este lepsie ako s UM. Viac vypije a aj krajsie kaka

zabina27
23. dec 2014

no vidite, my sme boli nedavno na kontrole u doktorky a bol tam taky chlapcek, o cosi mladsi od nasho, cize vtedy mohol mat asi 4 mesiace a jeho mamina hovorila, ze uz mu dava prevarene kravske, nie z obchodu, ale priamo od kravy. tiez som sa cudovala, ale tiez som rozmyslala tak od roka zacat pomaly skusat kravske

tajka1986
23. dec 2014

My od roka tiez kravske vyhradne plnotucne prevarene. Nevie sa ho dopit stale pije aj doobeda pred spanim aj vecer pred spanim. Tak pol litra denne urcite.

sense
23. dec 2014

my sme zacali asi od 14 -15 mesiacov davat kravske cerstve plnotucne ale najprv len po troske jednu flasku dennne a postupne sme presli na cisto kravske....asi v 18mes.

bosoriak
23. dec 2014

@mysiacik212 Davala som 5-dnove pasterizovane mlieko plnotucne deckam od cca 11 mesiacov. Nepili ho na litre, ale kedze od 1 roka jedli to, co my (akurat menej solene a korenene), tak som nevynechala ani toto. Umele mlieko uz potom nedostavali.

ivanakal
23. dec 2014

ja som mojmu starsiemu synatorovi davala od 11 mesiacov prevarene kravske mlieko, priamo od kravy, nie nie je to skoro podla mna.

niki101988
23. dec 2014

@tajka1986 Kravske plnotucne prevarené môžem vedieť kde ho kupuješ?

tajka1986
23. dec 2014

Kupujem v coop Jednote sackove Lovcicke
@niki101988

tajka1986
23. dec 2014

@niki101988 Lovcicke rozumej vyrobca Lovcica Trubin

tiumen
23. dec 2014

@tajka1986 No len to lovčické nebude po celej SR, ale asi len v našom okolí (ja som zo zh) a my máme napr v meste aj mliekomat s lovčickým čo je podľa mňa lepšie ako v tých ich sáčkoch 🙂

a k téme, môj malý mal rok pred pár dňami a kravské mlieko mu dávam len sem tam, aj to len trochu.. umelé nepijeme kedže sa ešte kojíme 🙂

alexia11
23. dec 2014

Moja mala pije kravske mlieko cca od roka. Po konzultacii s pediatrom sme nan presli z beby. Pediater povedal, ze mame skusit, ak nebude mat mala problemy ako napr.tazobu na zaludku, teda bolave brusko, pripadne nejake hnacky, mame ostat pri kravskom mlieku. Malej nerobilo ziadne problemy, takze sme ostali uz len pri nom.Ako vravim, nas pediater nam to sam odporucil, takze nie je to tak, ze je to skoro, a ze zatazuje zbytocne detsky organizmus. Treba skusit, a ak dietatku nebude sposobovat problemy, kludne ho moze bezne pit. Ak by bol nejaky problem, treba este chvilu pockat a skusit ho zaviest az neskor.

tajka1986
23. dec 2014

@tiumen jasne ze mlikomat je lepsi ale my nemame☹ tak aspon takto kedze ma najkratsiu trvanlivost zo vsetkych mliek ktore su u nas dostupne🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
safranca15
23. dec 2014

ja mojej davam od 10 mes kravske

didi51100
26. dec 2014

tiez davam kravske asi od 14 mesiacov. najprv do ovsenej ci krupicovej kase, polievok atd. teraz uz aj na ranajky a vecer bez prevarania.

bibistec
27. dec 2014

pokial nechovas kravu na trave ktora nie je hnojena urcite nie. je to cista chemikalia, kravy dostavaju hormony aby davali viac mlieka to nehovorim o strave + hnojivach ktore su v pode. mna sama lekarka upozornila na mlieko ze je to cista chemikalia. malemu dietatu by som ho urcite nedala pokial nie je z nejakej biofarmy.