môžete mi napísať vaše názory na podávanie dieťaťu trvanlivé kravské mlieko z krabice? Ok akého veku ho dávate a či vôbec, alebo prečo ho nedávať a prípadne aké je podla vás najvhodnejšie, dakujem
@ivuska36 ja tiež deťom dávam kravské mlieko len veľmi sporadicky (raz týždenne majú napr. musli s mliekom), v škôlke majú mlieka dosť a pokiaľ je ozaj v strave dostatok mliečnych výrobkov v podobe syra, tvarohu, jogurtov, bryndze, prípadne domáce kozie mlieko a výrobky z neho tak si myslím, že to pre deti stačí (mám alternatívnu detskú lekárku, ktorá toto tvrdenie len potvrdzuje). v čase keď na nich niečo lezie (kašeľ, sople, žalúdok..) prvé čo stále vyradím je práve mlieko.
Krabicove nekupujem, len chladene, plnotucne a co s najnižšou dobou spotreby. A prvej som do jedal davala od 7 mesiacov a na pitie od 10. Druha ma 9 a zatial ho ma v jedlach
Niekedy sa hovorilo že do troch rokov by sa nemalo dať, ja som prvému dala od roka, druhý z neho hnackoval a pritom som ho prevarala, tak sme čakali, ale nakoniec mu mlieko zakázali a dcérka začala teraz piť, má rok a pol, bezproblemov. Skôr ale ako z krabice kupujeme čerstvé mlieko, keď má niečo trvanlivosť pol roka čo tam dobre môže byť.
Čítala som, že najlepšie až od 3 rokov. Ale ak sa dá po roku, tak sa nič nestane.🤷
Kravské mlieko až po 2. roku veku dieťatka. A nie UHT.
@ivuska36 ahoj, ja dávam asi od 10 mesiacov, od kedy som začala variť rôzne prívarky pre malého, ale len plnotučné mlieko dávam a aj to len minimálne množstvo, u staršieho syna som prešla v 14 mesiacoch od kojenia k plnotučnému mlieku a obidvaja sú ok, žiadne problémy, ani bolesti brucha, ale záleží od dieťaťa
Ahoj ja som zacala davat od 6mesiaca svoje mlieko som stratila a umele mu nesadlo bud ho zapekalo alebo mi to nechcel pit
@ivuska36 Mna uht mlieko zahlienuje. Pritom normalne cerstve mlieko a ani mliecne vyrobky nie. Ja by som to dietatu nedala.
Ak ma dieta po roku dost mliečnych výrobkov v strave, nie je dôvod mu davat este aj mlieko.