Kozie mlieko pre bábätko

tatiana234
14. jún 2024

Ahojte ti co ste dávali prevarali ste ci nie. Dávame len na noc pekne spinka len stretávame sa aj s názorom prevarat aj nie. Stačí ak mi poriadna ti co majú skúsenosť 😀

bubuzu
14. jún 2024

Záleží od zdroja. Ak mu dôveruješ, že je mlieko pasterizovane,tak ty už nemusíš. Ale ja by som radšej prevárala. Kozy nakazené kliešťovou encefalitídou ju majú aj mlieku a ja poznám prípad, kedy sa žena takto nakazila zo syra a bohužiaľ to nezvládla.

tibor79
14. jún 2024

@tatiana234 stačí pasterizacia, aby sa uchovali živiny.

tatiana234
autor
14. jún 2024

@bubuzu berieme dlhodobo ID tej istej pani ktorá s ním krmila všetky deti a nikdy neprevarala. Nezvládla to žena ci syn ?

gabsisi
14. jún 2024

@tatiana234 tak určite prevariť...

nika23t
14. jún 2024

@tatiana234 prevarit.

bubuzu
15. jún 2024

@tatiana234 tak potom určite prevaraj, naozaj. To, že žena od ktorej ho máš, neprevárala a všetko bolo v poriadku je fajn, ale mali jednoducho len šťastie. Sú miesta, kde je infikovaných kliešťov málo, takže aj tá šanca, že sa niečo stane, je malá, ale ak to registrujem dobre, takýchto miest ubúda. No a nakazila sa žena a od nej zas cez jej mlieko jej bábätko, to to našťastie zvládlo, ale ona po mesiacoch trápenia zomrela.Bola to mladá dievčina a aj tak to nezvládla. Ja som si sa dala syna očkovať a aj my sa ideme. Inak, myslím, že vlastne nemusíš úplne prevariť ale zohriať na určitú teplotu, to sa určite dá nájsť na akú, ale ak nemáš dobrý teplomer na to, tak prevariť je asi istota. Ešte si aj zisti, ako dlho to má vrieť.