Koreniny

15. júl 2023

Ahojte, zatiaľ mam male dieťa ktorému varím zvlášť, no ja korením jedlo, solim, používam rôzne koreniny, zmesy atď... Keď bude starší a bude jesť stravu akú my, tak odoberiem z jedla a jemu až tak neosolim nedám chilli atď... Otázkou je, od koľkých rokov ste dávali deťom presne to co vám? Ak ste teda mali korenene jedla. Nebavím sa o troške soli a troska korenia.
Viem ze to nie je zdravé ani pre mňa, ale napríklad kedy mu môžem dať kurací plátok a na to soľ korenie a napríklad sušený cesnak, papriku?

syslik81
15. júl 2023

ja som nedavala asi do 2 rokov a po pravde nesolim vela dodnes.. radsej si sama prisolim .. ale cesnak ma rada ..rascu len drvenu a papriku vobec .. chcela som aby si najskor zvykla na chute jedla a nie korenin .. a az sa naucila jest vsetko vtedy som zacala miesat chute s koreninami

muzktorypredalsvet
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
226lenka
15. júl 2023

@muzktorypredalsvet keď nemáš čo k veci písať tak radsej nepis nič

stanulienkat
15. júl 2023

Asi od 3 rokov. Ja velmi ani nesolim, ani nekorenim. Snažíme sa zdravo stravovať, aj keď nie vždy to ide.

muzktorypredalsvet
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. júl 2023

@syslik81
@stanulienkat ďakujem ženy.. Aj my sa snažíme zdravo, jedine nezdravé sú asi tie ochucovadla 😁🙄 len keď pre mňa je to potom tske plane, ale určite nechcem malému dávať toho veľa. Syslik dobre si napísala, že nech spozná pravú chuť jedla ☺️ a potom postupne

autor
15. júl 2023

@226lenka co písal? 🤣

syslik81
15. júl 2023

ze mas dat kokain nech si zvyka ... deti sa nudia -su prazdniny

autor
15. júl 2023

@syslik81 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

226lenka
15. júl 2023

Že máš dať do jedla kokaín

andreatytler
16. júl 2023

Preco je korenie, paprika, suseny cesnak nezdrave?
Nejak to nenam nastudovane ale tak laicky mi vychadza ze iba sol a vegeta su nezdrave. Vsetky ostatne koreniny su prirodne.
Ja som praveze nechala syna ochutnavat a skumat koreniny a bylinky uz asi od 1.5 - 2 rokov. On sam si povedal co mu chuti a co je uz prilis stiplave.
Ma rad cesnak aj cibulu - aj surove zje v malom mnostve. Papriku, rozmarinku, bazalku, majoranku, oregano. Korenie nema rad, s tym musim opatrne. Stiplavu papriku zatial ndavam, ale zopar indickych jedal dokaze zahryznut a zjest aj napriek tomu ze su stiplvave.