Mamičky kolko ma vaše dieťatko vahu mne sa nezdá môj syncek ma 10 mesiace a ma 7,88 kíl je to normálne v tomto mesiaci vopred ďakujem pekne
@mar_tin_ka pôrodná váha bola 3,50kil
@lalia333 tak to má malo ... riešila by som to s pediatrom... ponúkaj viac jedla cez deň, ak nechce jesť tak ho nejak rozptyľuj a vtedy ponukaj jesť ... mne maly vôbec nechce jesť v jedálenskej stoličke každé jedlo papa na zemi kde sa hra a ja ho krmim, nie je to bohvie čo ale aspoň čosi takto spapa ...
Môj syn mal 7kg v poradni u lekárky keď mal 3 mesiace (pôrodná váha 3450g) takže by si to mala asi riešiť s pediatričkou.. A myslim si že ste to už aj mohli riešiť keď chodíte na pravidelné poradne, nie?
Genetika? Aká velka si ty a otec dieťaťa? Akí vysokí, tuční či chudí sú stari rodičia?
Vieš, ak máš 155cm a 45 kg, tak nemôžeš mat v toku 12 kg dieťa.
Inak, ak sa ti niečo nezdá, nech mu pediatrička spraví krvný obraz, či má dosť železa. Pri anémii deti zvyknú trpieť nechutenstvom
Môj syn mal v roku ledva 8,5 kg, ale už 10 mes chodil. Lenže on vždy tak malo priberal a tak to pediatrička neriešila
To má dosť málo na 10mes. môj syn mal 8kg v 4-5mesiacoch.Riešila by som to s pediatričkou, a isto aj ten krvný obraz mu dajte spravit.Moj syn napríklad papal tak že neobsedel behala som za ním len aby papal aj s miskou, veľa krát mi povytahoval hračky, kvietky akože ide zalievať ale bol zabávany a zjedol...vyskusajte ho niečím upútať 🌼
veš to má v pohode....v 6 mesiacoch má dieťa svoju váhu zdvojnásobiť a v prvom roku strojnásobiť...
Takže ak mal pri narodení 3,5 kg v 6 mesiacoch mal mať cca 7 kg, a v roku 10,5 kg. Je to len orientačné. Nemusí mať úplne presne...Ak bude mať aj o niečo menej nič sa nedeje...
Náš mal v 3 mesiacoch 5,86 a to bolo úplne normálne ... skúste si pozrieť tento dôkaz.. je to len orientačné keďže každé dieťa je iné ale možno buďte úplne v pohode v rozmedzí váhy na daný vek.. https://mamaaja.sk/kalkulacky/vaha-a-vyska-dietata
Príde mi to malo. Pozri tabuľky. Pozistuj, ako to máte v rodine. 🤷 Skúšam hravou formou prikrmy a dávaj tie kalorickejsie? 🙄🤔🤔 Moja má teraz toľko kg a bude mať o 6 dní 5m.
To je strašne individuálne. Syn má 3,5 roka a ma 15kg...synovec ma 4,5 a ma 13 kg. Jeden je malý pevný druhy vysoký a chudý ako pavúk. A zdraví ako buci obaja.
V roku mal jeden 10 kg a druhy 8kg.
Moja toľko váži a to ma o chvíľu rok 😉 Zalezi namnkhuch faktoroch či je to ok
@lalia333 naša bude mať za dva týždne rok a má 8,8kg. Staršie deti mi mali obe nad desať kíl ked mali rok. Tiež mi nevypije nejak extra vela max tých 150 a aj nechá niekedy, to staršie pili na večer aj 260 v tomto veku. Neriešim to pediatrička je spokojná, malá priberá, je šikovná začína prvé kroky a je ovela ohybnejšia ako jej sestry 🙂
@lalia333 náš malý mal 8,3 kg v 10tich mesiacoch, ale pôrodnú váhu mal 4,5 kg. Pediatrička vždy vravela, že aj keď priberá malo nevadí. Ak je čulý, neplače od hladu a napreduje vo vývoji a “ťahá” ho do dĺžky je to ok. Každé dieťatko priberá inak.
@lalia333 tak ja mam dievcatko, ma 11 mesiacov a vazi 8,2 kg. Tvoj je na spodnej hranici, ale myslim, ze je to OK. Urcite ste sledovani dr, pokial napreduje, ma dostatok pocikanych a pokakanych plienok, tak sa nemas, coho obavat. Zalezi aj, co vsetko uz papa a kolko sa hybe.
Neviem, ale v roku mala 8,5 kg, pôrodná 3,4 kg. Nejde o hmotnosť, ale celkové prospievanie a či dieťa priberá vo svojom percentilovom pásme. Tvoj je medzi chudšími deťmi, no je to v norme, ak sa vyvíja dobre, pohybuje sa a reaguje primerane veku. Porozmýšľaj, či nemáte niekoho štíhleho alebo drobného v rodine.
@albertka1980 Ráno keď sa zobudi vypije UM 120ml na desiatu ma jablcko s piskotami potom obed to spapa tak 200gram poobede UM 120ml a večera kašička toto ma jedálniček syncek ten veľa sa pohybuje čiže lezie postvornozky len vtedy oddychuje keď spinká a to je doobedu hodinku a poobede tiež len hodinku spinká
@lalia333 pridala by som postupne už ďalšie chody raňajky, polievku, olovrant ...
@mar_tin_ka len žiaľ nechce nič papať len pomixovane ☹
@lalia333 no tak mu daj to jablko pomixované...možno mu nechutí aj stále to isté keď robíš...čo mu dávaš na obed? a kašičky aké kupované?...môj má 10,5 mesiaca a 11kg, ale on je celkovo väčší, ale chutí mu aj papať a ešte nemal ani raz kupovanú výživu, kašičku...všetko doma pripravujem
@lalia333 nevadí veď napríklad jogurt kľudne môže alebo mixované polievky pripadne skúšať mu dávať do ruky kukuričné chrumky alebo rožok nech skúša hryzkať...
To s tým trojnásobkom je také. Veru, moja dcéra má stehná teda riadne, papa veľmi dobre a má 12kilo podľa toho, čo sa tu píše, by mala mať skoro 15 kilo, teda bola by riadne sumo.
Podľa mňa pohoda a tiež ako to už niekto písal, genetika hra rolu. Dieťa je isto cca ako ty keď si bola. Nechápem, načo to tu riešiš.
Veď na preventívne prehliadky chodíte nie
@lalia333 aká bola jeho pôrodná vaha? Do roka by mal strojnásobiť svoju váhu... moj syn mal v 10 mesiaci 8,3 kg je chudý a vysoký a moc toho nechce jesť čiže priberá pomaličky ale priberá 🙂