Koľko umelého mlieka pije vaše štvormesačné dieťa?

gabikacentrum
9. feb 2016

ahojte moja mala ma 4 mesiace a dva tyzne sme na UM hipp bio combiotik vyskusali sme nutrilon ale bolelo ju brusko ja mam pocit ze malo papa ledva do nej dostanem 100ml a vazi 5480g co je podla mna malo kazdy mi hovori ze je chuda ☹ tak neje z tich baculatich babetiel ale co mam robit ked vobec nechce papkat na silu do nej tlacim uz sme kupili aj bebu comfort tak chcem skusit tu ci jej nesadne lepsie stale je aj uplakana neviem ci je hladna alebo ju boli brusko neviem co mam robit zmenit jej mliecko na bebeu ale hodnoti co som pozerala su skoro to iste poradte ake mate skusenosi z tymi mlieckami

8291
9. feb 2016

Si myslim že na 4.mesacne ma peknú váhu,naša mala pol roka a váhu 5700gr.no ale zasa v 4.mesiaci uplne prestala piť mlieko,čiže mi sme mali taký problém,ked máš pocit ze ti ho nechce skus začať s prikrmami,kludne môžeš,ja som začinala v 4,5 mes.od 5,5 bola cele dni len na dojčenskej strave a mliekom som ju 2x doliala v noci,lebo len v spanku mi ho vypila.teraz ma 1,5 roka 9600gr 83cm.je chudšia,ale zasa nieje uolne vychudnutá,je živa,zdravá,vesela,ako pol rocna sa mi postavila v postieľke,ako 9,5 mes.uz behala uplne samostatne,no a s papanim je to náš večný boj a asi aj bude.ani manzel nebol vôbec papkáč ako dieťa.skus ešte zmenu mlieko ale myslím ze to nepomoze.nasej v nemocnici akúsali tri iné mlieka,zahustili,osladili,spravile slabšiu koncentraciu-nepomohlo.zacni pomaly s príkrmami.alebo skus to mlieko v spánku

gabikacentrum
autor
9. feb 2016

@8291 ahoj tak po kupani vypie130 ml a v noci sa budi dva krat a tiez vypie okolo stovky ale cez den je to katastrofa odmieta nechce mi sme boli kojeny ale malo priberala tak asi 3,5mes. som zacala dokrmovat teraz sme presli celkom na um a strasne velmy ma to trapi ze tak slabucko pribera ale ona chyti pekne flasku vypije kolko vypie a zvysok odmieta uz len do nej tlacim aby pila dnes jedla o 9hod a to vypila 80 a odftedy nepila trapi ma to ze je nepokojna fkuse krici plce a ked pojdeme k doktorke tak ona ze je cula ze jeneje nic tak neviem

8291
9. feb 2016

@gabikacentrum skus ju dolievať v spánku,mne lekari kadečo odporučili,v spanku nam to chvilu vydržalo,lenže počas dna vôbec nechcela spávať,myslim si ze aj preto nespinkavala ze bola hladná ale pri vedomí flašu nezobrala a ked ano,tak vypila 50ml a dost,a počas dna aj keď zaspala, akonahle mala flasu v puse uz bola hore.v nemocnici sme ležali skoro mesiac,takmer dva týždne bola sondovana do zaludka,každé 4 hodiny sme jej šupli 120ml mlieka ani neplakala,ani negrcala,tolerovala ho,ale vypiť cez pusu ani bohoviani po lyžičkách ani striekačkou,tak nakoniec prednosta povedal,ze sondu von,bude sa jej dávať strava a počas dna ponúkať mlieko či sa chytí,aj so stravou to bolo všeliek ale vždy lepšie ako s mliekom.doma som to tak praktizovala ale mlieko vôbec nechcela,tak som jej robila riedke pudingy a na noc mliečnu kašu,ale po lyžickach lebo cez flašu ju nevypila,no a mlieko som jej dávala po nociach,vtedy vypila aj 150ml.ked mala 10 mesiacov prvýkrát si sama ukazala že chce mlieko a vtedy ho aj prvý krát vypila štylom,zoberiem do rúčky,lahnem,vypijem a vratim prazdnu fľašu.teraz v 1,5 roku mi vypije 150-200ml.gastrenterologička nam odporucala mixovať banán,ma veľa energie a ked by ho papala aj trikrát denne,mam jej ho dávať,ale ju v nemocnici pchali stále bananom,čiže nechce mi ho ani teraz,ked vidí chúďatko ze mam banan vruke tak ujde,lebo sa boji ze ho ošúpam a budem jej ho núkať.ja som sa tiež vyrevala a natrápila,bála som sa že ma nejakú metabolickú poruchu,ale absolútne jej nič nezistili,inač mala mi uplne sekla s mliekom deň po očkovaní-možno náhoda,možno nie.dovtedy pila celkom pekne,neboli to tabulkové davky ale papala každé 3-4 hodinky.

zabina27
9. feb 2016

@gabikacentrum prosim ta, vypije, nie vypie 😉
toto treba riesit s pediatrickou, ona musi vidiet, ci mala prospieva, pribera pravidelne. mozno tebe sa zda, ze je chudsia, ale pokial si pravidelne nieco priberie, tak je asi vsetko ok - musi to posudit doktorka. asi nikdy nebude miselinka, ale raz sa viac rozpapa, teraz jej to mozno staci a mozno jej fakt nesedi mlieko, ale tiez by som sa poradila s dr, lebo skusat UM za UM nie je dobry napad. mozno ju z niecoho boli brusko, preto nechce viac, mozno jej proste nechuti... ked sa ti zda, ze dr to odflakne stylom "ona ze je cula", tak skus na nu trochu zatlacit, opisat vsetko, co chce a nechce a pripadne ziadat nejake dalsie vysetrenia kvoli traveniu, alebo zmenit dr.
na krabiciach UM byva napisane davkovanie, kolko cca v akom veku ma vypit. aj na nete najdes, kolko za den podla svojej hmotnosti by mala vypit, tak to skus porovnat, ci je to az taky rozdiel s tym, co naozaj vypije 😉

ivanina23
11. feb 2016

@zabina27 davkovanie na krabici??? preboha ved kazde dieta je ine. Zalezi aj od porodnej vahy a genetickej predispozicie. Kebyze mam robit podla krabice, 1/2 mlieka vylievam. A pre upokojenie, my mame pomaly 10 mes a mala ak vypije 130 ml tak oslavujeme. Tak ako je kazdy dospely iny , tak aj kazde babatko papa inak...

petulda333
11. feb 2016

Moj ma 3a pol mes.a vypije 130ml tak 5x denne,a niekedy aj tych 160ml,moj ma 64cm a vazi 6190g,ale nestresuj sa,kazde dieta je ine a pokial by to bolo zle tak pediatricka to bude riesit!moj je od 10dna na um a zo zaciatku vypil maximalne 30ml a to 4x denne a potom raz zrazu skocil na 90ml a postupne viac..drzim palce

zabina27
11. feb 2016

@ivanina23 ja som napisala, kolko CCA ma vypit + pozriet aj celkovy denny objem podla hmotnosti dietata, kolko by asi malo vypit - aby mala autorka predstavu. niekedy sa zda, ze pije malo, ale ked to za den zrata, tak zisti, ze to malo nie je 😉 jasne, ze kazde dieta je ine, ale keby moje pilo ovela menej, ako je doporucene, tak to riesim s lekarkou - aspon sa opytam jej, ako dieta vidi, ci prosperuje dobre, neriesila by som to na fore s ludmi, ktori to dieta nepoznaju 😉
keby som sa ja riadila davkovanim na krabici, tak moj maly zozerie mna aj tu krabicu, on mal zase taky velky apetit 😀

8291
11. feb 2016

@zabina27 presne treba to konzultovať s pediatrom,n a krabici je odporučaná dávka len orientačne.napr dieťatko môže vypit oveľa menej dennej davky ale prospieva,priberá,to by som neriešila,le moja krpatá vypila,polovicu odporucanej davky a to pocuckavala napr 150ml aj 5 hodín,jednoducho to mlieko nechcela,ja som to hneď konzultovala s Dr.cize mesiac sme ju pozorovali,doma som si ju raz tyzdenne,prevázila a po mesiaci nam prubrala len nejakých 50gr co je nič,chudnuť nechudla,ale ani nepriberala-skoncili sme v nemocnici,kde sme si odlezali 24 dní.