Koľko umelého mlieka má piť dieťa, ktoré začína s príkrmami?

28. aug 2024

Caute maminky. Prosim od kolkeho mesiaca ste zacali s prikrmami ked ste boli len na um? Vsade sa uvadza bud od ukonc. 4 alebo 5 mes. A kolko um popri mlieku babo pije? Resp o kolko menej? Teraz mala ma 150 ml 7-8 x denne. Chcem kupit viac krabic mlieka, ale za nie viac ako treba. Mala ma presne 3 mesiace, pribera ako treba. Dakujem

anavixy
28. aug 2024

Zacala som pi ukoncenom 5. m, ked javila zaujem o jedlo. Mozes zacat najskor po ukoncenom 4. m, ale nemusis. UM ma dlhu zaruku, kludne nakup, urcite sa ti nepokazi a prve tyzdne/mesiace vobec nerataj s tym, ze zrazu bude pit menej mlieka… prve tyzdne bude dieta ochutnavat a vzdy si da po prikrme aj mlieko. Potom uvidis, ale uplne normalne mu davaj tolko mlieka kolko zvykne pit, nie je dovod to menit. Neskor, ked uz budes vidiet ze papa plne misky, tak mu ponuknes menej, resp. tam ponukas mlieko az neskor, nie hned po jedle.. na to prides raz dva.

lucia13022023
28. aug 2024

Je to individuálne. Uvidíš koľko prikrmu ti spapa. Ja som začínala tak v 5m cca, všetko postupne, ale malý bol papkac hneď. Ale za každým prikmom som mu dala mlieko cca 40 min po. On ale nie je typ dieťaťa ktoré nemá dno, čiže niekedy vypil 30ml, inokedy 60ml... Ono to tak postupne prišlo ze zrazu prestal potrebovať mlieko. Teraz ma 1,5 roka a mlieko má len pred spaním.

lneviemmeno
28. aug 2024

Môj má za týždeň 7 mesiacov, prikrmy papá 2 mesiace, zatiaľ iba desiata a obed. Ešte stále vypije mliečka cca 4-5x 150ml. Niekedy vypije menej ale cca tých 4-5x pije.

nikpa
28. aug 2024

Toto sa netabulkuje. Dieťa má jest koľko mu chutí, zo začiatku možno zje malo prikrmov a ani nepostrehnes, že pije menej UM. Čize vôbec by som neriešila ci objednať viac alebo menej krabíc UM, kľudne objednaj viac, bude ho pit aj tak ešte dlho. To ze začneš dávať prikrm neznamená, že bude automaticky a hneď piť menej mlieka.

autor
28. aug 2024

Dakujem vsetkym za odpovede, idem objednat viac 🙂