Koľko tekutín vypijú vaše ročné deti?

matiska15
14. feb 2024

Ahojte. Prosim Vas kolko tekutin priblizne vypiju vase 1 rocne deticky za 1 den???
Su tu take co odmietaju vodu atd a su vacsinou len na mlieku ??

lucia13022023
14. feb 2024

Môj syn bude mať o týždeň rok a až teraz sa rozpil vody. A to som skúšala všetko možné, nechcel ju. A nie len vodu, aj čaje.
Teraz som mu kúpila fľašu so slamkou a asi sa mu páči piť z nej, tak sám si zoberie fľašku a napije sa. Ale nie je to veľa, možno 150ml za deň.

patka06
14. feb 2024

Cca 600 ml tekutín by malo ročné dieťa vypiť, mimo mlieka, ktoré sa do pitného režimu nepočíta
Naopak počíta sa polievka, aj tekutiny z ovocia a zeleniny.

matiska15
autor
14. feb 2024

@lucia13022023 a mliecka kolko vypije teda este

zuzkaa1991
14. feb 2024

@matiska15 skuste slamku tiez si nepamätám kolko vypila ale viac menej vzdy mala.flasku pri sebe ale kupovala som jej sunar caje ovocne ine nechcela ani doteraz nepije caje nechce.a tatik ju v 3r naucil na vodu so.sirupom dovtedy mala sunarr caje a čistú vodu ;) ale.urcite ak vie pit cdz slamkku vela to spravi moja ma skoro 6r a cdz slamku je schopna vypit aj 400ml na supu🤦‍♀️

matiska15
autor
14. feb 2024

@zuzkaa1991 ona je taky trkvas. 1x cucne a zahodi flasu 2 metre. Doteraz vypila este na 3x za den cca 700ml mlieka. Plus prikrmy a sem tam cucla vodu. Len potom ochorela s horuckami a prestala mi pit museli nas hospitalizovat. Cize teraz mam z toho strasne stresy. Lebo zasa strajkuje s mliekom (to ona od malicka maleho mavala tyzdne sem tam kedy odmietala mlieko)... len po tej nemocnici ma to strasne stresuje. Ked nechce. Lebo ma aj sople. A ked jej tam nahodou pri piti mlieka zachrchle tak hotovo , skoncila.

luckajozko21
14. feb 2024

U nas to tiez nie je ziadna slava. Po roku sa naucil so silikonovou slamkou, napije sa aj normal z pohara, aj z NUK magic cup. Nemam radu :(. Ked si vsimam, ze v ten den pije menej, tak robim polievky, niekedy rozriedim biely jogurt s vodou a pridam trosku ovoccnej kapsicky (ako koktejl).
Ked donukujem, tak povie 'NIE' a mozem sa aj pototo. Nenapije sa ani glg. Iba skusam, davam poharik na hraciu podlozku, davam odpit odomna.... Najviac pomohla v poslednej dobe prave ta slamka.

cookie29
14. feb 2024

Moje bolo dojcene takze voda bliziaca sa k nule...

nesana
14. feb 2024

Môjho syna som nešla naučiť na vodu, bola som zúfalá že pil tak málo, dávala som mu po lyžičkách. Skúšala som aj detské čaje a proste nič som do neho nešla dostať okrem mlieka. A teraz pije aj za mňa

lucia13022023
14. feb 2024

@matiska15 4x denne po 150ml

matiska15
autor
14. feb 2024

@lucia13022023 dakujem 🙏

zuzkaa1991
14. feb 2024

@matiska15 tak staci mlieko ;) asi postupne sa to zmeni ked sa obmedzi mlieko.my sme.mali aj mame problém s.papanim.nam.malo.papa.doteraz ale zlepsilo sa ak som zacalq davat menej mlieka;)

lasona
14. feb 2024

Chvalabohu vypije vyše litra, s tým problém nemáme, ale papať to je iná liga🙈🙈

andrea_82
14. feb 2024

Ja som prave citala, ze aj mlieko sa pocita do pitneho rezimu. Nas 10-mesacny vypije cca 150 ml caju a cca 400 ml mlieka. Dolezite je, aby mal dost mokrych plienok.

patka06
14. feb 2024

@andrea_82 Mlieko sa nepočíta

andrea_82
14. feb 2024

@patka06 ja ti uz nemozem spravit screen toho clanku, co som citala ja. 🤷‍♀️ Toto pre mna nie je dokaz, kazdy to vravi inak.

gvenduska
14. feb 2024

Môj vypil hektolitre a doteraz to tak je
Napr.mlieko nepije od 8mesiaca ako mi začali ísť zuby

kvetinka719
16. feb 2024

Môj plne dojceny vypije možno pol deci vody za deň. Dojci sa na požiadanie, pocikanych a plných plienok ma neúrekom. Ani mi nenapadlo to riešiť.