Koľko tekutín môže vypiť 14 týždňové nekojené dieťa?

sense
27. júl 2013

Ahojte, viete mi poradit kolko tekutin moze vypit za den 14tyzdnove babatko kt. je na UM. Moja dcerka vypije asi 850-900ml mlieka a este min. 300ml inych tekutin (asi 50ml caju a zvysok vody). Inak je cely den podrazdena. su horucavy pitny rezim je potrebny aj u babatiek ale zas nechcem aby jej prilis zatazovalo oblicky. Ma asi 6kg.

sissik
27. júl 2013

http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/12/pitny-...
tabulka na konci je aj pre deti na UM😉

sense
autor
27. júl 2013

@sissik dakujem, podla toho by mala vypit asi 900ml co je vlastne len v mnozstve mlieka kt. vypije....lenze to mi je stale nervozna a nedokaze ani zaspat...

janinah
27. júl 2013

nikdy som tabuľky nesledovala,vypilo koľko chcelo..ale sledovala som plienku,či nie je tmavší moč

skeptik
27. júl 2013

@sense tak jej davas malo mlieka, daj jej viac

sense
autor
27. júl 2013

@skeptik praveze mlieko nechce len vodu....mlieko mi vzdy necha al. ked vypije plnu flasu vela vygrca

sissik
27. júl 2013

@sense v takejto horucave u nervozni a maju problem zaspat aj dospeli. ako pise janinah, sleduj aj plienku, mala by mat urcite viac ako polovicu plienok za den mokrych. a aj fontanelu - pokial nie je prepadnuta, ma vody dost. ci uz v mlieku alebo samostatne. oblicky zatazujes viac tym UM ako samotnou vodou 😔

marissenka
27. júl 2013

nenutila by som ju pit mlieko,ani dospelim nechuti jest ked je tak horko...radsej vodicku ponukat..a skus jej dat kupel,aj viac krat za den..pred spanim to pomoze.aj sa ti trosku unavi vo vodicke 😉

anjelicek26
27. júl 2013

@sense - 150ml/1kg vahy do roka a 100ml/1kg vahy po roku tekutin, tak to mam zafixovane ja... vodou oblicky nezatazis, skor premyjes... s mliekom je to samozrejme ine, ale tieto horucavy su fakt extrem, vela sa aj vypoti.

sense
autor
28. júl 2013

dakujem za rady a tipy vcera vypila zas asi 300ml vody a plus asi tu svoju dennuu davku mlieka.

@sissik plienok ma pocikanych dost, zmeny na hlavicke nema, boli sme u babky vcera a bola cely den v vonku v chladku a pofukoval vetrik tak bola pokojnejsia aj v noci lebo vo vnutri katastrofa.

mlieko pit nechce tak jej ho nenutim, ale ked jej ponuknem vodu ked je nervozna tu si da vzdy