Dobrý deň, mám 3 mesačnú dcérku, ktorej robí problém pitie vody alebo čaju - veeeeľmi málo pije, nútim ju všelijak cez fľašu (dve striedam), cez lyžičku, cez striekačku, stále je to slabota, vypľúva skoro všetko a vypije tak maximálne 40 ml za deň 😩 (na 3 mesiace by toho mala vypiť určite viac). Dcérka už nie je kojená, dávam jej umelé mliečko Nutrilon Prosyneo HA (atopický ekzém), nie je dehydrovaná, ale predsa teraz začínajú horúčavy a môže sa nám to kedykoľvek stať. Spolieham sa, že ak začneme s príkrmami, tak vraj vtedy by sa to malo zlepšiť.
Máte niečo overené ako to zlepšiť? Aké čaje dávate svojím 3 mesačným bábätkám? Ja som striedala fenikel s harmančekom, ale prišla som na to, že fenikel jej nerobí dobre, máva z toho kŕče a až príliš ju nafukuje, tak teraz striedam harmanček s prevarenou dojčenskou vodou (vodu chce ešte menej a po nej ju preháňa). Po prvom očkovaní sme mali problém so zhoršením atopického ekzému a prišli aj hnačky, tak po rozbore stolice nám vyšlo, že dcérka má nejaké kvasinky a narušili sa jej črievka (podávame od narodenia (cisársky rez) probiotiká Probio-fix baby). Počula som chvály na probiotiká BioGaia, máte niektorá skúsenosť, mala by som ich skúsiť?
Ďakujem.
Supeeer, ďakujem pekne, upokojili ste ma. Totiž naša pediatrička nás trochu s tým straší, aby vypila teraz cez leto 100-200 ml vody alebo čaju, čo mi príde úplne nemožné. Dokonca iná doktorka na pohotovosti zabila, že na 1kg by malo dieťa vypiť 80ml tekutín, čiže pri našej dcérke, ktorá má niečo cez 6kg by mala vypiť pol litra, normálne ma to až rozosmialo 🤦🏼♀️😂
@suedelly moja pri UM vypije za deň pár glgov vodičky.. bude mať 4m .
Chodíme vonku do obedu a večerom . Cez deň sme doma keď je vonku také teplo.
Moj syn ma skoro rok, pije umele mlieko a az teraz zacal po troske pit vodu. Doteraz ju vypluval. Preto som mu vzdy striedala prikrm, mlieko, prikrm, mlieko. Dcera vodu odmietala este dlhsie. Obe deti su v poriadku, zdrave.
@suedelly Vobec nestresuj a kludne sa prestan trapit. Dnes robia umele mliecka tak kvalitne, ze vobec netreba davat vodu. Prvu vodu az ked zacne jest prikrmy. A aj vtedy je mozne ze bude pit velmi malo vody... len trpezlivo nukat a postupne to pride. A ked zacnes, davaj len cistu vodu. To je najzdavsie.
Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne, moje obavy sú už preč 😉
@suedelly no to ma zarazilo, 40 ml za deň? Teda ako sa píše vyššie. Neviem či je to dosť ale každý nech robí po svojom. Pediatrička ti povedala myslím dobre. Naša vypije 200-250 ml denne. Je kojená aj dokrmovaná, síce UM má teraz popri príkrmoch raz denne a nemyslím, že UM je riadna tekutina ako voda. U nás je obľúbený harmanček, bylinkový čaj s teraz už aj ovocné od 6. mesiaca.,
@suedelly pokiaľ je na mlieku nemusí piť navyše dáke extra tekutiny. Keď boli horúčavy tak som dala trochu vody, ale to naozaj len máličko vypil v takom veku (10-20ml). Žiadne čaje ani nič som nedávala. Keď začal jesť príkrmy potom som začala dávať častejšie vodu, ale tiež tak 20-60ml za deň vypil maximálne. Ak nieje dehydrované dieťa, má pocikané plienky tak sa netráp.