Kolko tekutin by malo vypit 6 mesacne dieta pocas choroby? Ma horucky a velmi nechce pit... Ani cajik ani stavicky ani vodu... Tlacim to do nho nasilu...
aj môj drobec je chorucky a tiez mi nechce velmi pit cajik .... vypije asi tak do obedu 100ml a po obede asi tiez tak 100ml viac nie .... niekedy aj menej ale mliecko pije ..... no plienocka je stale mokra takze si myslim ze je to dobre .....
no mame okolo 38,5... a plienku ma pomocenu aj skor ako tie 3-4 hodinky... takze je to ok?
@erika_lukasko Ano malo by to byt ok .
Dieťa vždy musí byť dobre zavodnené – nesmie mať príznaky nedostatočnej cirkulácie. Nesmie mať suché sliznice úst, studené bledé alebo namodralé prsty na rukách a nohách, ak mu „vytlačím“ farbu z nechtov, po uvoľnení tlaku sa musia kapiláry nechta naplniť za 2-3 sekundy – necht zružovie (volá sa to test plnenia kapilár).
A aku vysoku ma horucku ?
Zdravé dieťa potrebuje vypiť za 24 hodín toľko tekutín, koľko predstavuje 10 – 15 % jeho telesnej hmotnosti. Dieťa, ktoré má horúčku, potrebuje ešte viac tekutín.
Dostatočný príjem tekutín sa odráža v tvorbe moču. Pri nedostatočnom príjme tekutín sa môže dieťatko odvodniť dehydratovať - že nemočí vôbec alebo málo. Preto treba dieťa prebaľovať každé 2 – 3 hodiny a vedieť, koľko hodín nemočilo. Napr. cca polročné dieťa musí mať pomočenú plienku každé 3 – 4 hodiny.