Ahojte mám trojmesačnú dcérku, ktorá nie je dojčená papá Nutrilon a denne vypije cca 20 ml prevarenej vody alebo čaju z fenikla a rasce. Stačí to? Čítala som, že by mala piť 50-70 ml tekutín na kg denne. Ale zdá sa mi to nejak veľa a toľko by som do nej nedostala aj keby čo bolo. Koľko pilo alebo pije vaše trojmesačné bábätko ktoré nie je dojčené?
Pokial nemá problémy so stolicou...tak my nedávame nič, a koľko mliecka pijete?
Problém so stolicou nie je, len posledné dni je jej nejak zle od žalúdka, je taká plačliva a zvracka. Mliečko papá cca 100 ml každé tri hodiny.
Moj drobcek v troch mesiacoch pil iba mliecko - toho casu moje mm a nutrilon. Vodicku som mu nedavala. Vzdy bol maly pijan 🙂 dnes ma vyse troch rockov a aby sme dodrzali pitny rezim, stale rano pije aj umele mliecko amilk bifido
Možno či nebolí bruško z toho čaju, my sme tiež pili harmancekovy a fenyklovy a povedali nám že to máme vylúčiť lebo z toho zbytocne detičky bolí bruško...
@anitka33 Názory sú na toto rozne, niektorí lekári tvrdia, že treba piť len mlieko, aj ked je dieťa na UM. Ja som čiastočne kojila a čiastočne dávala UM v tom veku a moj malý vodu ani čaj nechcel vobec. Tak som nedávala. Ved UM sa zarába do vody, takže ak vypije viac UM, tak má aj viac vody. Z tých čajov tiež može bolieť bruško, ja mám už tretie bábo a je moje prvé, ktorému som čaj nedávala vobec a brucho ho nebolievalo tak ako prvých dvoch.
@anitka33 Trojmesačnému dieťatku netreba žiadne tekutiny (ani čaje) okrem UM alebo dojčenia.
Tekutiny začneš pridávať až s prvými príkrmami. Inak sa zbytočne zaťažujú ľadviny, pokiaľ je tekutín nadmieru. Výnimkou sú tropické horúčavy, hnačky alebo vysoká teplota v prípade choroby dieťatka, kedy je možné zvýšiť príjem tekutín z dôvodu hroziacej dehydratácie.
Ahoj, ja mám 10 týždňové babo a my nepijeme nic, pokiaľ sa mu nestikuta. Doktorkami povedala že v tomto období nemusí piť vodu, nieje teplo, pokial