nas drobec spapa 200-250ml na obed(zeleninovy-zeleninovomasavy prikrm) a este sa za chvilu dodusi mlieckom.doktorka vraj ked mu chuti tam mu mam dat kolko si pyta.ako je to s vasimi detickami.tiez mate takych papkacov doma?dakujem za vsetky odpovede.
My sme s prikrmami len zacali a zatial to nie je velka slava, mrkva a zemiak moc nechutili ani hokaido. Brokolica chutila a to zjedla maximalne 40 ml a dotlacila sa mlieckom.
moj maly ma presne 6,5 mesiaca a spapa doobeda asi 150-200ml ovocnej kase a poobede zeleninovu kasu asi 150ml, takze tvoj papkac je uplne v poriadku. ja mu tiez davam kym otvara pusinku, ale stale mi spapa ovocnu kasu viac ako zeleninovu. doobeda stale dam banan,hrusku,jablko, broskynu (striedam kazdy den dve ovocia) a poobede varim ,mix mrkva plus brokolica plus zemiacik a do toho kazdy tyzden-dva primiesam nieco nove napr. makrelu, losasa alebo bielu rybu. o chvilu zacnem s maskom. Ale ja prikrmujem od 5 mesiacov.
dolezite je ze ked nekojis,tak musis davat pozor, aby maly dostal okolo 500ml umeleho mlieka na den a ostatna strava kolko mu chut. vraj prvy mesiac sa ma dokrmovat len 1-2x denne, dalsi uz 2-3x.
Tak preto ja davam 2x na den.
ahoj,aj moja malá papa dosť veľa si myslím,ja jej dávam dovtedy do kedy mi otvorí pusu,ona sama vie kedy ma dosť...🙂mliečko jej dám potom až tak o dve hodky...nech papajú🙂