Koľko prikrmu má zjesť 7 m dieťa?

lus83
27. jún 2018

Ahojte, poprosím rady. Syncek papa prikrmy od 5teho mesiaca. Chvalabohu zje vsetko. Len sa chxem opýtať, ake mnozstvo by mal zjest adekvatne k veku. Mam pocit, ze od 7meho mesiaca, kedy papa viac ingrediencii mu stale davam rovnaku davku. Teda niekedy viac, niekedy menej. Teraz ma 11mesiacov. Ja ci mu dam 200 alebo 400g tak zje. Neviem fakt. A este sa chcem spýtať, co by mohol ine zjest? Stale mame to istw dokola. Rano mliecko, potom ovocie tak zeleninovo masovy obed, tak zas ovocie alebo kasa a vecer mlieko. Ďakujem

pribinak
27. jún 2018

vsak vidis ci je este hladny, alebo nie. to ti nikto nepovie, to vidis ty ako mama.
na ranajky chlebik s maslom, alebo lucinou a zeleninku, na olovrant jogurt a ovocie. na veceru nemusi mat kasu, moze spapat niekedy aj to co bolo na obed.

pininka
27. jún 2018

Na to nieje tabulka, kazde dieta zje inak. Hlavne aby sa nenapchavalo somarinami. Nasa toho zje strasne vela a minimum priberie od narodenia. Dufam ze jej to ostane aj neskor,dobre jej spaluje.

h2
27. jún 2018

@lus83 Ahoj, na obed určite polievočky, tam máš tóľko možností...

lus83
autor
27. jún 2018

Ďakujem zatiaľ. Moj tiez dost zjeva pritom je chuducky. Len fakt neviem kolko mu davat, ci nema malo pripadne az moc. Lebo zje vsetko.

ukulela
27. jún 2018

@lus83 uz mozes cestoviny zaradit (ak pozuje), ryzu, zavaraj vlocky dio prikrmov. mozes dat zemioakovu/batatovu kasu a k tomu masovo-zeleninovy prikrv ... mozes skusit mixoVAT/PUCIT UZ NA HRUBSIE, , do rucky jabko, mrkvu, nech pidli dasna/zuby ... aj rozok (biely). jogurt smotanovy uz v poho (s vlockami, popucenym ovocim, ... treba teraz vyuzit sezonne - marhule atd, kym su domace a chutne.)

lubi40
27. jún 2018

@lus83 myslim, ze max davka by mala byt 250g, viac by som nedavala, aby sa moc nerozjedol. Ale zas kazde dieta je ine... V 11 mesiacoch uz moze na ranajky chlebik, desiata jogurt, tvaroh,cottage syr, ovocie, ovocna kasa, zeleninu, masko, vajicko, tusim uz moze aj strukoviny a potom na veceru som zvykla robit kasu- davala som rozne jedno aj viaczrnne.

eru331
27. jún 2018

Ťažko povedať, no podľa mňa to skôr uvidíš na intervaloch, ako ho budeš kŕmiť, či bude hladný skôr alebo vydrží bez jedla dlhšie. Skôr by som si to teda odsledovávala takto

asia83
27. jún 2018

@lus83 Koľko vládze. Keď vám dá signál, že už nechce, tak má dosť.

katherine04
27. jún 2018

@lus83 moja malá papala prikrmami už od 4 mesiaca absolútne všetko.mlieko potom uz ani nechcela.Najviac ľúbila mliečne polievky omáčky.Ale aj zeleninovú polievku ľúbila s kuracim meskom,zemiakovu kašu s brokolicu.vsetko mixovane.Len banány doteraz vôbec neobľubuje hehe

deti95060810
27. jún 2018

pár lyžičiek...

lus83
autor
27. jún 2018

@asia83 ved som písala, ze on zje aj vela. Ale nechcem, aby sa zbytočne prejedal, tak som chcela vedieť, ze zhruba kolko je akurat.

lus83
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lus83
autor
27. jún 2018

@katherine04 a to moze mliecne polievky? Normal z mlieka? Ja sa bojím, aby som mu nedala nevhodnu potravinu... Cosa týka obeda, mixujem vzdy vsetko dokopy s obmenou zeleninky a maska... Nechce sa mi to extra vyvarat.

beky1813
27. jún 2018

V 11.mesiacoch uz aj chleba s natierkou, cestoviny, ryzu, polievky, to, co pises, okrem kase a masa, jedava moja 5 mesacna.

asia83
27. jún 2018

@lus83 Nemyslím, že by sa prejedal. Proste toľko potrebuje. Ak by grcal za každým jedlom, to je iná vec. Ale pokiaľ mu je dobre, keď sa napapá koľko vládze, tak to neriešte a dajte mu koľko chce.

pupava36
27. jún 2018

Môj malý ma 7 mesiacov spapa všetko čo nespapa jeho. Tiez spapa aj 400ml prikrmu ktorý mu pripravím a aj keď už zaspáva pri jedení tak ústa stále otvára ako kapor a pýta jest... takze kľudne mu dajte koľko si pýta... 🙂

katherine04
28. jún 2018

@lus83 jasné.my sme s tým problémi nemali.treba len vyskúšať to je vse.kamoska kŕmila malú od 2 mesiacoch na kravskom mlieku iba.na vyvaroch zo zeleniny atď.ma krásne zdravé dieťa

mogaa
28. jún 2018

Ak nemá nejakú výraznú nadváhu tak všetko a koľko chce....Pokiaľ pýta treba mu dať, on si povie kedy má dosť a už nechce. Deti majú rýchly metabolizmus, rýchle spalovanie a v 11 mesiacoch vydajú strašne veľa energie či už začínajú chodiť alebo štvornoškujú po byte....Každé dieťa je iné, tam nie sú určené ani max.ani min.dávky....Naša malá mala necelých 5 mesiacov a zjedla celé balenie detskej výživy(100g), samozrejme za tým ešte mliečko....Teraz má necelých 6 mesiacov a jej najoblúbenejší príkrm je guláš:o))(šťava, mäsko, zemiačky)Vždy pred dovarením sa jej odoberie a ostatné sa dochutí až na záver varenia. Samozrejme nedáva sa jej plný tanier(nemá ešte ani 6.msiacov)lebo potom ju ešte dokojí.

mogaa
28. jún 2018

A jedlo si reguluje sama, niekedy zje málo a niekedy pýta stále.

katmi
23. júl 2018

@lus83 keby nechcel, nepapá.. ešte sa teš, že papá.. bude aj obdobie, že nebude jesť.. som zvedavá, aký príspevok napíšeš potom 😉 😀

lus83
autor
23. júl 2018

@katmi ale ved ide o to, ze on je vysoky a chudy. A pritom vela zje. Co je fajn, ale mna zaujimalo, aku velku porciu by mal zjesť, aby sa zbytočne neprejedal. Teraz ma 1 rok.