Nie som síce priaznivec tabuliek, ale orientačne by ma to zaujímalo. Koľko a čoho spapajú vaši drobci okolo 11.mesiaca?
Lauruška je po mame dlhý a pevný slížik (ja mam 180cm, ona v 10.m 77cm, 8,3kg). Nie je zrovna "jedák", čo sa množstva týka, ale papá pekne a všetko. Ťuk, ťuk na drevo. Cca mlieko aj jedlo spolu za 24h 800ml.
Ďakujem a dobrú chuť k obedu.
ahoj..ja 168/56kg a dcerka 7.2 bude mat 10 mesiacov 75cm a 8310g 😀 ...rano vstane okolo 6 ,nakojim,o 8 mame ranajky,jeden jogurt,150ml 😀 necha tak jednu lyzicku,alebo papa pol krajicka chlebika s maslom....prechadzka,alebo hranie,okolo 10tej kusok jablcka,jedemn naly mesiacik....12 hod:obed,asi tak 100ml polievky ,ma tam aj zeleninku a pismenkove cestoviny...niekedy aj druhe jedlo ale len tak 30ml maska v stave,alebo mixovane zo zemiakom,ci zeleninou..ked nechce,tak kojenie.....spanok...okolo 16tej mame ovocie,alebo zeleninku na kusky...zje napr:jendu vyzivku 😅 potom zas hranie,alebo ideme von....vecera je okolo 18tej...napr detska krupica,alebo nieco z obeda...asi 150ml.....medzi tym kedykolvek kojenie,alebo cajik......pred zaspanim este dam kasu do flase:260ml.....to cele vypije a spi.....kojim v noci aj 5x.....tak mi asi takto 😀 pribera dost pomaly,lebo zacina chodit a je stale v pohybe 😀
my sme akurat dnes boli na poradni..juli ma 11 kg a okolo78 cm, na ranajky mava chlebik alebo rozok suchy alebo s maslom, desiata 100ml mlieka, obed okolo 200g zeleniny s maskom alebo zltkom alebo len zelenina, olovrant 100ml mlieka, vecera vlocky s ovocim, alebo kasa cca 200g a pred spanim 150 ml mlieka, v noci 2x okolo 100ml mlieka..niekedy neje ranajky, nechce, nenutim..ale co je u nas pravidlo je, ze papa vzdy ked vidi niekoho ineho jest alebo vidi jedlo na stole..takze stale musime mat nieco v zasobe, chrumky alebo chlieb alebo cestoviny. pocas dna vypije este okrem mlieka okolo 250ml caju
80cm, 11kg
2 krajce chleba s oblohou (nie, ziadne modre z neba, obyc. syr, lekvar alebo iba maslo 😀 ) alebo 1 krajec a miska kase
1ks ovocia
masovo-zeleninovy prikrm so zemiakmi, ryzou alebo cestovinami, spolu tak 200 - 220g
tak zo 2 grissini, ryzove koliesko alebo nejaky baby-keksik
+ asi 500ml umeleho mlieka a 150ml vody alebo jablkoveho dzusu
spava od osmej do osmej bez akehokolvek jedla alebo pitia 🙂
náš malý má 9. mesiacov váži skoro 10 kg a jediné čo papá je polievočka zeleninová na obed a večer postrúhané jabĺčko alebo banán ináč je dojčení a nič iné nepozná. jogurty, kaše, kupované detské výživy dievčatá dostali až po roku, aj Maťkovi až po roku rozšírim jedálniček. Tabuľky sú len orientačné ináč je každé dieťa iné a každému niečo iné vyhovuje. Mne vyhovuje čo najdlhšie plné dojčenie a zavádzanie príkrmov neskôr. Deti sú zdravé a nič im nechýba.
môj malý je tiež taký slížik (82cm a niečo vyše 9kg) ale zato jedák neskutočný🙂) ani neviem kam to doňho ide
ráno a večer po 270ml UM
obed trošku polievky tak asi 1dcl a hlavné jedlo mäsko, zelenina... 200ml
poobede kaša s ovocím aj 250ml
pomedzi teito jedlá stále niečo chrumlá - piškoty, jablká, banán, chlebík, rohlík, chrumky...
ale zase celý deň pobehuje bo byte hore-dole, takže asi potrebuje energiu
a myslím že keď je bábo spokojné a šťastné tak netreba robiť paniku, a hlavne sa neorientovať žiadnymi tabulkami, nech sa riadi svojimy vlastnými potrebami
mne tiež dohovárali že dieťa nemá medzi jedlami maškrtiť... no Oliverko si jednoducho otvorí skrinku s pečivom a vezme si rohlík...napr.
jaj a teraz sme objavili fantastickú chuť Pribináčika, malý otvára pusinku ešte dlho po tom čo dojedol a oblizuje sa jedna radosť
a vodu za deň vypije aj 400ml
takže myslím že dosť vzhľadom na to malé telíčko 😲o
Ahoj, moj ma v 11 mesiacoch 81 cm a 12 kil, papa vsetko v pohode. Nevazim, takze ti nepoviem presne, ale vyzera to asi takto: rano kojenie, 9:30 cely chlebik s pomazankou a vodu, plus hrusku, obed napr. jeden zemiak, dve lyzice mäsa, pol mrvkicky, olovrant jedno mensie jablko,alebo banan, vecera cca.180ml mliecnej kase, pred spanim kojim, o 12 v noci kojim. Kojenie o 12 teraz postupn vypustame.