Dobry den,kolko ml vody by mal vypit 3 mesacne,od narodenia je UM.Staci 15ml denne?
0ml
Ja mám deti kojene, ale myslím že ani umelé mlieko si nevyžaduje vodu navyše, je predsa v ňom 🤷♀️ vodu dávať len pri chorobe alebo iných ťažkostiach, si myslím.
baby nam pediatricka kazala aby som jej dala aj vodu😣 co teraz?som prvorodicka vobec neviem co robit
Určite ešte netreba. Ja som dala tiež až niekedy s príkrmami.
velmi dobry a dolezity ukazpvatel hydratacie u zdraveho dietata je pocet pocikanych plienok. ak cika dostatocne bez vody, tak ju davat nemusis, ak ti tych 15mml vypije, tak mozes pridavat,a le aj v mat. mlieku, aj v um. mlieku voda je. ono zavisi aj od toho, kolko mlieka vypije. su deticky, ktore piju dost malo.
A aj povedala doktorka prečo jej ju máš dávať?
Nic sa nestane ked jej das, ja tiez obcas dam, ked menej kaka🙂👶🏼
0!
Vodu netreba bezne davat.iba pri chorobe,v lete vo velkom teple aj to lyzicku dve.vodu som zacala davat az s prikrmami ale len pomalinky..ved UM sa berie ako pitny rezim
Nula. Aj tu dr.jassova v poradni odporúča až od 1.prikrmov.
Aj nám lekár odporučil piť vodu.Vraj tak ako som smädná ja tak aj ona.Teraz máme 5 mesiacov začali sme prikrmovať a máme problémy so stolicou volala som lekárovi a on povedal ,že veľa vody jej mám davať nakoľko našej malej nechutí voda.
ak ma min. 5 pocikanych plienok (tak vravi nasa pediatricka), tak vodu netreba a staci potom zacat davat s prikrmami, keby bolo leto a 35 stupnov, vtedy je to ine 🙂 ale aktualne skus sledovat plienky a to ti napovie
Neviem ale môj malý sa narodil v lete a neskutočne teplo bolo..pil UM a aj som mu dávala vodu nevidím nato nič zlé!a áno ako píšu kocky pozeraj plienky 👍
@nelca0510 a co zle sa moze stat?ked to hovorila doktorka tak asi take zle to nebude či?
inak baby,ma vela pocikanych plienok chvala bohu,klop klop🙏 tak asi tu vodu vynecham,a neviem opytam sa jej nabuduce načo tá voda…a to fakt iba nasa pediatricka kazala pit vodu?ja odpadnem,asi musime zmenit lekara🤣
na toto su dost rozdielne nazory,nasa pedina neriesila. napr, dcera mi denne vypila okolo 1200ml materskeho mlieka. v tom mala teda dost tekutin
@majamat materske mlieko je ine,vtedy netreba vobec vodu,ja malej davam umele mlieko preto hovorila pediatricka aby som jej dala
umele mlieko ma tiez velky podiel vody rovnako ako materske.
Mam dve deti, od prveho dna co sa narpdili som im vodu davala. Je to tekutina, neviem preco si vela ludi mysli ze mlieko je tekutinay nie nie je. Je to strava. Samozrejme ze nie vela prve dni po porode 10ml dokopi za den.. Aktualne vypije 8 mesacny 300ml vody denne, sam si pyta.. A statsia 20 mesacna vypije 500ml denne. Doktorka mi tiez odporucala uz na prvej poradni davat vodu. Nedavam ziadne dzusiky ziadne caje len cistu vodu. Skuste vy existovat, a hlavne teraz v 35stupnoch bez vody.
@kiki234 ano, mlieko je strava, ale s vysokym obsahom tekutin. starsie dieta a dospely clovek nema cisto tekutu stravu, preto je tvoje porovnanie nezmyselne.
ale ak chces, skusim tvoje porovnanie.
napr 5kg dieta v pohode vypije 0,5l - 1l mlieka ( moja vypila ten 1l ), 50 kg zena by teda podla tejto rovnice mohla zjest 5-10l polievky. naozaj si myslis, ze by nedokazala existovat bez tekutin? urcite ano, dokonca by bola asi aj prehydrovana. a to si prerataj takeho 80kg chlapa. 8-16l polievky.
ak sa cloveku mera prijem tekutin, prihliada sa aj na tekutiny v strave. su ludia, kotri musia mat tekutu stravu- do sondy. existuje taka vyziva do sondy, dava sa 1500ml. je tu obsah tekutin nieco asi okolo 73%, co je 1100ml . dalsi prijem tekutin moze byt teda nizsi ako u cloveka, ktory ma aj tuhu stravu.
Ja som kojila a tiez som v lete davala aj trochu vody. Bolo to tak 50ml za den. Pediatricka mi kazala ze ak su cez den 30tky, tak je dobre dat trochu vody.
@kiki234 a kolke neskoncia koli deydratacii a vodu nedostavaju.
to nebude tym, ze nedostavaju vodu, ale ze piju malo mlieka. ak dieta vypije vlemi malo mlieka, tak ok, dajme tomu, ze voda sa pridat moze. no ak vypije dost, nie je dovod. moja dcera napr, uz v poordke vypila 100ml materskeho mleika naraz, no su deti,ktore vypiju sotva 30ml. take dieta moze skoncit koli dehydratacii v nemocke, nie take co dost pije, hoci len mlieko.
saci reflex bol vyvinuty u cloveka na prezitie hlavne v obdobi po narodeni a to na satie materskeho mlieka. v tomto obdobi je mimoriadne silny a casom sa vytraca.
novorodenec nema vyvinuty iny sposob prijmu stravy, ci tekutin a nie je preto prirodzene podavat novorodencovi nieco inym ako takymto sposobom a ani pomocou roznych pomocok, ako su flasky, lyzicky a pod.
ja som mojim zacala davat vodu az s prikrmami od 4,5 mesiaca, ale zacali pit realne okolo pol roka,skor roka, viac sa hrali ako pili.ale nezarucujem, ci je to spravny postup.