Koľko kamilkového čaju pre mesačné dieťa?

waspera
28. mar 2014

ahoj, prosim vas, pediater ma dovolenku 🙂 nenasla som presne co som hladala, skusim sa opytat.mame strasne koliky, kojim aj dokrmujem, nevie sa vykakat, pediater dal kamilkovy caj, okrem ineho ... kamilkovy caj mame od dnesneho dna a velmi pomaha, kakanie konecne trocha dvakrat za den, vetry odchadzaju...je to trocha lepsie len vobec neviem kolko mam davat, dnes som dala dohromady 4 male lyzicky... ale tu na fore citam o cajoch a o tak malych detoch, ze aj 30-50ml ml caju aj viac davali mesacnym... ale kamilkovy sa nespominal.chcela by som teda vediet, kolko tohoto caju mozem dat na jedno vypitie mesacnemu dietatu, dakujem. prosim, piste mi k veci, nepiste mi, ze ho nemam davat, dakujem. 😉

radlinka
28. mar 2014

ahooj skus sa poradit v lekarni, maju tam aj detske kamilkove aj feniklove caje. Nam pomohol feniklovy caj, celkom fajn bol od Hipp alebo normalny detsky cajik s harmancekom a sladkym drievkom ci feniklom, ktory dostanes aj v obchode medzi klasickymi cajmi. My sme skusali aj Espumisan, to nam pomohlo hlavne v doobednajsich hodinach prip. skorych rannych proti kolikam a hlavne aj lezkanie na brusku a pomale cvicenie s nozickami. Tym ze kojis a dokrmujes umelym mliekom moze nastat potom zhorsenie travenia, naduvanie bruska a pripadne zapcha. Ked sa vrati pediater porad sa s nim, moze to byt aj mliekom kt. sposobuje zapchu a zapeka, nech ti predpise iny typ pre mesacne babatko. My sme neskor mali na predspis Nutrilon HA a bola som uplne spokojna az do posledneho stadia. Tak drzim palce, aby ste to coskoro vyriesili. 😉

pekaska
28. mar 2014

Nám dr odporučila feniklovy čaj bio.Je v klasických sačkoch na vyluhovanie.Tie čo su granulove obsahuju cukor,malému zo začiatku moc nechutil a teraz ho zbožnuje.Krásne sa vyprdká,pekne kaká žiadne koliky.Dávame espumisan 3 krat denne a samozrejme po každom papani leží na brušku a to prdkanie radosť počuvať.Spinkať chodí o 20 hod,zobudí sa na papanie okolo 2hod a potom o 7.Pred tym ako sme nepili čajík tie nočne boli HOROR.Cele noci preplakal 😝 a teraz je spokojne babetko.Ja som skušala aj kamilkovy ale mal z neho hnačky.

ivuska6
28. mar 2014

mne doktorka tiez kazala kamilkovy cajik ked boli maly a zakazala feniklovy lebo ten este viac naduva a podporuje prdkanie neviem aky mas kamilkovy caj ale ja som mala granulovany vtedy a len slabunky som robila

luciannka83
28. mar 2014

@waspera kamilkový čaj sa dáva na riedenie stolice. Myslím si, že aj keď vypije 0,5dl denne, tak to nebude vadiť. Niekto tvrdí, že k um treba dávať čajík, lebo sa to berie ako jedlo, môj malý bol tiež čiastočne dojčený a čaj začal piť až keď mal cca 1rok. Do vtedy 2x potiahol z fľaše a už bolo napité. Skús mu dať, uvidíš či bude chcieť piť, nemyslím si, že by si mu tým mohla ublížiť.