Koľko je adekvátne nočné pitie u 2 ročného dieťaťa?

annie13
25. okt 2010

Náš 25 mesačný syn si stále v noci vyžaduje pitie čajík 4-5 fľašiek čo 1,25 litra, je to normálne? Nejdeme ho utíšiť kým nedostane čajík. Zhoršilo sa to ako bol v nemocnici, prestal chodiť na nočník, dokonca už aj v noci mu musím vymieňať plienku keďže tak veľa vypije. Starí rodičia ma začali strašiť s cukrovkou
Pijú alebo pili Vaše deti v noci?
ako ho odučiť?
ísť na vyšetrenie?
dakujem

katka1191
25. okt 2010

ja mám dcéru 1 rok a 3 mesiace a mám ten istý problém, ale s menším dieťatko a takým istým počtom flašiek. Bola som za doktorkou a tá mi povedala, že mám dávať iba čistý neosladený čaj, alebo vodu a mám naplniť do štvrťky flašku, alebo dať menšiu, ale nemeniť cumel na ktorý je zvyknutá a keď to bude pokračovať tak potom spravý testy na cukrovku. Našťastie malá menej pije už cez noc, ale sú to tie 2 flaše cca. Malá má miesto dudlíka flašu, takže vôbec nie je smädná a asi je to aj u tvojho syna tak. 🙂

babulina
25. okt 2010

nasa od roka tristvrte nepije v noci, zda sa mi to strasne vela tekutin, skusila by som to zredukovat, viem ze je to tazke, mam v zivej pamati kolko sme sa trapili odnaucit nasu od flasky v noci 😒

benne
25. okt 2010

Myslím, že to bude len zvyk (kvôli tej nemocnici). Môj to robí tiež, ale má len 7mes. a tiež mi to ide na nervy. Skúsila som mu dať neosladený čaj, potom len čistú vodu. Ked sa zobudí, je mu jedno čo pije, hlavne že preglga a to ho spätne uspáva (no a to precikanie potom a prebalovanie navyše). Povedala by som, že ak dávaš sladený čaj, tak ho postupne sladiť menej, až úplne nesladiť a prejsť na vodu a ak aj potom bude veľa piť, tak to riešiť radikálne - predsa len, už má 2. A myslím, že ak by mal cukrovku, tak by veľmi veľa pil aj cez den, nie len v noci 😉

lalus
25. okt 2010

@annie13 súhlasím s babulinou - je to príšerne veľa, veď moj toľko vody nevypije za 24 hodín. 😕 musí mu to neúmerne zaťažovať obličky...vraj aj tie by si potrebovali v noci oddýchnuť. My sme ešte cca mesiac dozadu fungovali na jednom rannom mliečku (okolo 5-6 ráno a potom ešte pospal), ale už sme odbúrali aj to...takže v noci absolútne nič. Len výnimočne, keď sa zobudí a moc preberie, či je chorľavý, tak vypýta vodičku - ale to si dá pár glgov na ovlhčenie úst a dosť. Ak sa Ti ho do cca týždňa nepodarí odučiť (priprav sa fakt na boj - u nás prvá noc bez mlieka skončila napokon s Bebe keksíkom, bol neutíšiteľný...ale už hneď druhá bola o 50% lepšia...teda ten plač menší), resp. by sa Ti zdalo, že mu menej vody neprospieva, opýtala by som sa lekárky

julietka
25. okt 2010

nasi su sice este mali, ale nasa mala tiez pila velmi v noci a napokon som zistila ze u nej plati hlad je skryty smad, takze napokon dostala flasu mliecka a bola pokojna a viac nepytala cajik. Podla tvoj maly je hladni a iba kompenzuje ten hlad cajikom. skusila si mu dat flasu mliecka? aj ked je velky mozno si to naozaj vyzaduje..

janinah
25. okt 2010

moje 2r deti v noci nielen pili,ale aj jedli,teda pili mlieko/kakavko....podľa mňa je hladný,skús mu dať okolo polnoci mlieko

avanka
25. okt 2010

nas maly pil asi do roka a tristvrte 180 ml Sunaru okolo 4 v noci, potom sa prestal budit a prespi celu noc, sem tam sa zobudi a vypyta si vodicku, ale ozaj malokedy, vacsinou, ked je chory....ja som za to rada, lebo Luky pije strasne malinko aj cez den, niekedy len cca 50 ml + Sunar.....
ale toto mnozstvo mi pride prehnane...poradila by som sa s lekarkou......

dusanab
25. okt 2010

Ahoj, mne od troch mesiacov spí celú noc, nepotrebuje jesť ani piť. Ale aby vypilo dvojročné dieťa v noci vyše litra čaju, to sa mi zdá dosť veľa. Neviem čo všetko si už skúsila spraviť aby si ho odučila, neviem prečo bol v nemocnici, ale dieťa by (aspoň teoreticky) od pol roka malo spať celú noc. Asi to bude len o zvyku že dostane piť, možno v tej nemocnici bol vystrašený a tým, že si sa mu venovala aj v noci a dala mu napiť sa ukľudňoval a ostalo mu to, zvykol si na to. Ako tu už bolo spomenuté, obličky si potrebujú v noci tiež oddýchnuť, takže by bolo dobré aj pre neho keby menej pil. Nestačí mu že sa trošku napije a povieš mu napríklad básničku, dá spať plyšáka, auto? Trochu ho zabaviť, nech sa unaví a spí. Ďalšia vec je, koľko toho vypije cez deň. Či mu nie je málo. Pre istotu by som sa poradila s pediatrom. Držím palce.

manika77
25. okt 2010

ahoj, tak tento isty problem sme riesili cca pred rokom..maly mal rok a za noc vypil aj tri flase ale on vody..pije tak vela doteraz ale len vodu raz za cas ten water jupik citronovy ale to iba cez den.no a spat k problemu..tiez sa mi to zdalo vela spomenula som to pred doki a ta hned nas poslala na testy na cukrovku kedze porodna vaha bola nad styri kila tak hned si myslela ze to je cukrovka..ale testy boli negativne chvalabohu vraj je len smadny...tak nech to tak dobre dopadne aj tebe..🙂 a teraz je chory a ma teplotu a za pobedie vypil asi aj pat flasiek vody...ale ak chces mat klud na dusi zbehni k doki nech urobia testy na cukor..vela stastia

slavkaa27
28. okt 2010

Ahoj, ja mám presne takú istú skúsenosť. Môj 26 mes. synček v noci vypije tiež dosť tekutín a musím ho v noci prebaľovať. Začínam byť tiež nervózna. Tiež sa zobudí a kričí čajík, čajík a neutíši sa pokiaľ mu ho nedám. Minulú noc sa to zase opakovalo. Už som ani nevládala vstať. Trošku do toho aj plakal. Hovorila som naňho, asi sa zobudil a chytila som ho za ruku. Prestal a spal do rána. Začínam si myslieť, že to má zo zlých snov alebo sa niečoho bojí. V lete som to chápala ale teraz sa mi to tiež nezdá. Suchý vzduch v izbe nieje, spíme skoro pri vypnutom radiátore. Uvidím čo bude túto noc.

nefertiti7
2. máj 2011

No, moj syn ma 19 mesiacov a este nikdy neprespal celu noc, budi sa tak 8x za noc a vyzaduje cajik, kym mu ho nedam bude najskor mrncat, potom sa zacne rozculovat, plakat az sa zakasliava a potom ho uz musim ukludnit...vypije asi pol litra......cez den pije tiez vela...mlieko mi nepije od 14 mesiacov, ako som prestala dojcit...takze mlieko mu v noci dat nemozem, hned by ho napinalo.....a to este spi so monou..takze ja mam zivot, a uvedomujem si, ze je to vsetko moja vina...

domca1511
2. máj 2011

Moja ma 1,5 a tiez pije v noci caj.Uz som jej skusila dat len cistu vodu ale je jej to jedno.Dobry napad s vimeninim cumlu na flaske ma okruhly od narodenia skusim teda zrezany a uvidime.Svagrinin ma 2,5roka a tiez este v noci pije preto aj na noc musi mat este plienky.

sasena033
2. máj 2011

MOj maly ma 2 roky a 3 mesiace pije v noci mlieko caj nie...za cele 2 roky spal mozno 3 krat celu noc aj to ed bol chory... stale trva 1-2x v noci maminka mliecko..male prave malo pije uz od narodenia caj nechcel takze ja sa snzim cez den nalievat cajom...a nevadilo by mi keby v noci pil caj a nie stale to mlieko ale snad do 18 tich to trvat nebude 😀 aj ked tvoje male vypije toho caju privela myslim tiez z ej to uz zvyk..skus davat coraz menej a menej do flasky

maculienka123
20. jún 2012

moj syn tiez takto moc pije,vzdy vela pil.tiez je schopny vypit aj 5 litrov vody za cely den a noc,niekedy aj viac,kolko mu dam,tolko vypije.vzdy mu davam len stvrt flasky,lebo pije,pokial celu nevypije a ked mu ju zoberiem place a to v noci je hore vkuse a pyta caj,teda ja mu davam len cistu vodu.mne doktorka povedala,ze on je navyknuty na tu flasu,nieje smadny a prisli sme na to ze je to tak.vie s anapit z inych flasiek aj poharika aj sa napije ale ked si zmysli na flasku,musi ju mat,to ho ide porazit,ked mu donesiem poharik s vodou.on sa tou flasou ukludnuje a tiez sme skusali menit cumel na flasi,mava ten zrezany a dala som ten gulaty,to bol rev,skoro vyskocil z koze.takisto sme nastrihli cumel a to tiez bol nestastny,on si potrebuje cucat,ze nieco tecie a musi to byt jeho cumel.snad ho ta flas raz prejde,lebo behame s flasou vsade,nemozme zabudnut flasu,je to niekedy na nervy.

ajlynka
2. jún 2013

Taktiez mame 14mes.syna.dam mu o 20tej mlieko 200ml.o poĺ hodku cajik dame len tak par glgov.dam dudku uspavacika dam pusku a zahaja.tak zaplace o hodku dam dudku a opakuje sa to do rana.mame aj 4hodinove rekordy spanku nó zvykli sme si.hajame na velkej posteli len mi dvaja.a ten cajik.dam aj ja.aby nebol hladny .250ml mame na nocku.stane sa ze aj prepiska ze kwalita pampers😀...a cez den vypije 3flase.tiez sme boli na testoch glukozy a v norme.nam powedala lekarka dajte dietatu tolko kolko chce cistia sa organy a ladvinky

jarka721
2. jún 2013

moj má 23mes a celu noc spinka,teraz som mu dala flasu mlieka o 22,00 a zobudi sa rano o cca 6az 7,00 🙂 a nestaci mu dat cumel?spi pocas toho ako pije tu vodu?niekedy sa nam stalo ze sa zobudil v noci a ked som mu dala napit tak tahal a tahal ale po par hltoch som flasu zobrala ,dala cumel a bol klud do rana 😉

ustrachana
2. jún 2013

Mam 18 mesacneho drobceka (o par dni uz 19 mesacneho) a mlieko pije kazde 2 hodiny v noci🙂

zigzag
2. jún 2013

moj 2 rocnystiahne 2x 260ml vody za noc, davam mu 2 flase, napije sa sam, ja mu pitie niako neobmadzujem, nech pije kolko chce, v noci ho tiez prebalujem, , niekedy aj 2x :D

,,,tvoj maly mal stres z nemocnoce, neboj casom sa to upravi....

koralinka
2. jún 2013

Moja ma 23 mes a v noci tiez pije len vodu,ona mlieko ani um nechcela od roka,ale vypije v noci cca pol flase politrovky,litet a pol je vela,urcite spomen pediatricke,nemusi ist hned o cukrovku,ale zataz na oblicky je to potiadna

moncicatko19
2. jún 2013

pred spanim nas (pije uz iba s pohara)deci-dve cajiku a niekedy cez noc 1x tak isto deci-dve 🙂

dendy1
2. jún 2013

moja staršia dcéra takto veľa v noci pila, a tak som to urobila tak, že som jej pripravila kľudne aj 5-6 fľašiek, do každej cca 50ml a bolo. Ona to v tom polospánku nerozlišovala koľko pije, signálom bolo, že cucala do dna, odhodila fľašu za hlavu a spala, postupne som zmenšila ten počet fliaš.

tehulka2011
2. jún 2013

moj spi celu noc, ziadne pravidelne pitie v noci by nemalo byt, je to len zlozvyk podla mna 😕

ivuska027
2. jún 2013

je to zlozvyk, velky zlozvyk. Oducis, len tak, ze nedas, takemuto velkemu dietatu uz aj vysvetlit vies. Take velke dietatko by uz daaaavno malo kludne spat celu noc a nie nahanat flase s cajom a nalievat sa. Take mnozstvo tekutin je dost na cely den, nie, ze za noc, zatazujes ladviny. Ked uz je smedny, tak vodu, ale podla mna, rozhodne oducit 😕

katka1981
2. jún 2013

U deti nie je nic normalne, ani nenormalne. Moze to byt jeho navyk, tak ako ked sa dieta dozaduje prsnika, flase, cumlika, ale moze byt aj naozaj smadny. Kedze zvyseny smad je varovny prst na podozrenie z cukrovky, urcite by som radsej zbehla na vysetrenie. Verim, ze sa ochorenie vyluci a ty si vydychnes. Vies ak by som to porovnavala s mojou dcerkou, tak ona pije veeelmi malo, ale riesila som to neraz s pediatrickou a je v poriadku. Keby mi zrazu zacala viac pit, uz by som sa bala.

doska
2. jún 2013

moj nepije nic, nedavam uz vyse pol roka, lebo si myslim, ze potom sa aj tazko odnauci v noci cikat...ked je chory tak davam trosku, ale len tak max 3-4 glgy cajiku a dost...aj ked moja mama tvrdi ze mu mam davat a ide ju rozdrapit ked mu nechcem dat pit, ale v noci sa ma spat, co najmenej rusivych elementov si myslim....

kamilkka
8. júl 2013

jeden a pol ročné dieťa už má prespať celú noc, takýto režim ho zaťažuje a spánok nie je kvalitný... náš 9 mesačný už spí vkuse 10 až 11 hodín v noci, sucitim s matkami, čo takto v noci vstávaju ku deťom... podľa mňa s tým niečo sprav, postupne znižuj tie dávky alebo predlžuj časové intervaly alebo nechaj vyplakať a bude lepšie vám obom...

lulistek
17. dec 2014

najlepsie su tie komentare mamiciek co ich mensie dieta prespi uz celu noc a len teoretizuju o tom ze take velke dieta by uz MALO prespat celu noc :D kazde dieta je ine a ked sa niekde pise ze v takom veku by sa co malo - ved deti nie su roboty, kazde je ine. RADTE ZENY LEN VTEDY AK TO MATE PREZITE A NE PRECITANE !!! ;)

silvia44
17. dec 2014

Moja dcera prespala od tretieho mesiaca celu noc az doteraz a to ma 14 mesiacov. Bolo par noci, ktore zratam na jednej ruke ked sa zobudila a uspala sa len mlieckom. Syn musel v noci pit do 10 mesiaca pravidelne. Potom som to stopla. Namiesto mlieka som dala caj asi 5 dni a potom uz nic! Plakal,ale nedala som sa. Trvalo to par dni kym si zvykol. Este doteraz sa mi niekedy budi a posadi v postielke,ale dam ho lahnut a spinka dalej. Moja skusenost.

bibistec
17. dec 2014

moja dcera od roka prespala celu noc a v noci nepytala pit, tak ale kazde dietatko je ine

siska53
17. dec 2014

Moji dojceni sa tiez nejak nebudili. Bud raz,ale vacsinou vobec. Vo veku dvoch rokov teda nepili nic a teda ani teraz,keď maju 4,5,a 2,5r. Zato ja,taka stara koza,sa v noci budim a aj sa vzdy napijem. 🙂 takze aj deticku maju na to pravo hoci dieta autorky tejto uz starej temy pije uz privela v noci.