Koľko gramov mäska dávate do príkrmov pre detičky?

verronicka
4. dec 2012

Mamicky kolko gramov mäsa (a ake) davate do prikrmu cca 8mes. babatku? ...a kolko krat do tyzdna...dakujem 🙂

erikasadek
4. dec 2012

@verronicka 6-7 msiacov 10g masa
7-8 mesiacov 10g az 20g masa co ej asi 2 cajove lyzicky..

9 az 1 rok nema presahovat 20 g

30g do 2 roku....

40 az 50 g do 3 roku...

maso sa ma jest najlepsie raz za den najlepsie na obed...

teraz toto su odporucane denne davky ak das viec samozrejme nic zle nerobis, je to dane orientacne na vek a potrebu dietata, ale vela proteinov sposobuje moznu obezitu v vyssom detskom veku a hlavne zbytocne to zatazuje telo teda pecen;... 😉

ber to tak vsetko s mierou.. 😉

verronicka
autor
4. dec 2012

@erikasadek ahoj,dakujem. No ja som to nikdy nevazila davala som tak od oka malinky kusok,az moja mama bola raz akurat pritom teraz ked som isla varit a sa jej zdalo, ze davam mäska malo a tak som odvazila a ten kusok mal 12g...takze je to OK 🙂 ja mam nachystane uz take male kusky v mraznicke. zatial papkal len kuracie prsia. A ano vzdy mu to davam len na obed, a pisu 6x do tyzdna ale davam tak obden 😉 cize to vychadza 3-4x

papuka
12. dec 2012

@verronicka mne mudr. povedala minulý týžden a to máme 4 mes. a 3 týždne že masko má byt každý den, a vyjecný žltok raz do týždna, a masko denna dávka 2x2 cm 😀

verronicka
autor
12. dec 2012

@papuka to tych 2x2 vychadza tych cca 10g 🙂
no a nazory su rozne nato,ze mäsko kazdy den, tak ja davam niekdey 4x po sebe potom dam jeden den pauzu a tak vselijak, aby to nebolo ani casto ani zriedkavo 😀 a zltok sa snazim raz do tyzdna.

solvia
11. jan 2013

Váha mäska by sa mala postupne zvyšovať na 20-35g na dávku. Dávam 6krát do týždňa a 1krat máme namiesto mäska vaječný žĺtok. Najlepšie je kuracie, morčacie, králičie, no ja som dala už aj teľacie a hovädzie.

moon1979
11. jan 2013

@verronicka
ja som dávala každý deň, teda 6x a posledný deň som mäsko nahradila žltkom 🙂 no neviem, nikdy som to nevážila ale jedno kuracie prsíčko som nakrájala na tenké pol cm plátky a každé som zabalila zvlášť, teda ten pol cm plát mal na jednu dávku a k tomu samozrejme zemiaky alebo ryžu, alebo zeleninový mix ... ale mäsko bolo vždy a doteraz ho veľmi lúbi ...

euka210
12. jan 2013

nikdy som to nevazila, zmrazila som si male kusky a tie davala cca 3-4x tyzden

extrate
12. jan 2013

jééj to ja dávam asi strašne vela mäsa 😲 😲 jedno kuracie prso na 2 obedy

zuuzka
13. jan 2013

@extrate To davam zhruba aj ja. Jedna davka by mala byt 30 - 50 g. Ja teda stale nevazim, ale vychadza to tak pol kuracieho mensieho prsicka. Lekarka vravela, ze je mozne si masko aj pomliet a vyformovat gulicky s priemerom asi 2 cm.

lucyfuk77
13. jan 2013

Ahoj,ja to nevazim, ale varim 2 dolne kuracie stehienka na 3-4 dni, velkost zalezi od prilohy, co k tomu ma krpec uvarene..

aleana
13. jan 2013

Ahoj, pri našom 6,5 mesačnom synčekovi nám doktorka odporučila zaradiť mäso do jedálnička 4 krát týždenne.