Koľko fenyklového čaju môže za deň vypiť mesačné bábo?

trinity525
14. feb 2011

Na obale sa to vôbec nepíše, je tam iba dávkovanie. Pomáha mu to, aby mal vetry.

aliza
14. feb 2011

ahoj, no, tvoj maly nema ani mesiac, ako som si vsimla, ja by som feniklovy caj urcite este nedavala. Na prdiky je kopec inych pripravkov a da sa od mesiaca davat probiotika, tie mozu tiez pomoct. Priis vela vody moze rozriedovat a tym znizovat vstrebavanie potrebnych mineralov v tele babatka.

katy2
14. feb 2011

fenyklovy caj je od ukonceneho 1.tyzdna.... ak mu to pomaha, pokojne mozes davat... ja som ale davala slabsi ako bolo v davkovani...

pegie
14. feb 2011

Ahoj
mozes davat fenyklovy caj, ja som takemu malemu davala tak akurat asi 4-6 lyziciek za den ani viac netreba.

kaja73
14. feb 2011

Moj bol z fenikloveho caju nervozny,vela prdel a to mu vadilo.treba si to odsledovat,či aj tvojmu nenarobi viac skody ako užitku.Ja by som odporučala radsej probiotika,alebo to aspon skombinovat.

koniarova
14. feb 2011

Fenyklový ani žiadny iný čaj sa malým deťom nemá dávať. Tekutiny zabezpečí kojenie alebo UM. Len vo veľkých horúčavách, trochu vody. Tekutiny až po zavedení príkrmov. A dokonca okolo 10-12 mesiaca sa okrem mlieka odporúča dávka len cca 180 ml vody na deň. Tak neprelievajte tie deti chúdence.Neviem, čo máte stále s tými čajmi. Preboha, veď čítajte trochu aj odbornú literatúru. Na vyprdkanie a proti bolesti brucha je predsa dostatok iných prostriedkov /cvičenie, masáže, probiotiká, Espumisan, Sab Simplex a kopec, kopec iných/, poprípade lekár.

alexandrag1
14. feb 2011

Nechcem mudrovať,ale my sme na UM a nakolko som si pred par dnami vsimla ze mal maly vtiahnutu fontanelu tak mi to nedalo a patrala som po pricine a docitala som sa ,ze je to jeden zo znakov dehydratacie.Pytala som sa nato aj v poradni a pediatricka mi jednoznacne povedala ze pri UM treba podavat aj dostatok tekutin nakolko ´´umele mlieko viacej susí´´.A tak podavam viac tekutin a fontanelka je tak ako ma byt.

atrami
14. feb 2011

ja som dávala lne pár lyžičiek.
Pokial kojíš, možeš ho piť aj ty, nám to pomáhalo viac.

garicka
14. feb 2011

nám sestrička vravela že chalanom sa do roka ukladajú črievka (babám vraj nie), tak feniklový čaj mu netreba dávať, lebo to ho potom z toho viac bolí bruško. skús mu dať nejaký iný bylinkový (nie granule, ale taký čo je v luhovateľnom vrecúšku a doslaď ho hroznovým cukrom, normálny by sa nemal dávať ale najlepšie je necukriť), ja som miškovi čajík začala dávať až tak niekedy v júni (narodil sa v novembri) dovtedy bol na UM, to mu stačilo a s fontanelou problém nebol. najlepšie ju mu dať len čistú vodičku. probiotiká sme používali aj my a s prdíkmi nebol problém. 🙂 skús tieto infants dophilus, je to v prášku, dávali sme to do mliečka...

cukrinka004
14. feb 2011

Ja som malému zalievala čajík na 1,5 dl vody ale záleží od toho aký máš, ja mam od apotheke, niekedy vypil pol fľaštičky a niekedy len trošku ale netreba ho nútiť ale zas určite neprekračovať dennú dávku. Určite mu to nepoškodí a aspoň ho nebude bolieť bruško 😉

linduska27
14. feb 2011

nam nase mamky davali feniklovy cajik a sme tu ja mam chlapceka a tiez mu sem tam davam a je nam dobre inokedy sme cely den preplakali a nevedeli sa vyprdkat tie kvapky Sab simplex mam pocit ze nam robili len zle skor mu teraz dam radsej homeopatika bio gaia a klop klop par dni uz mame dobre, ale urcite by som ho nenadajala ten moj ani vela nechce mozno jednu dve lyzicky inak vypluva asi mu to nechuti mliecko je mliecko 🙂

miska333
15. feb 2011

mne maly ako mesacny vypil fenikloveho caju asi nejakych 50ml

lia
15. feb 2011

Mne gastroenterologička povedala , že žiadne caje sa babatkam nemajú podávať , pretože sfukuju a najviac fenykel

sofia2008
15. feb 2011

Ak kojis, tak sa ziadne caje nemaju podavat, lebo zatazuju oblicky a cely trakt..ak ma problemy s crievkami alebo koliky, tak daj Espumisan pre dojcata

katren
15. feb 2011

Jaaaaaj, skoda, ze sa tu neda reagovat na tie maminy, co hned vsetkych "sprdnu" len za to, ze chces dat babatku caj a neodpovedia ani na otazku a budu z teba robit tu najhorsiu maminu na svete len za to, ze das drobcovi caj 🙄
A este ked pises, ze mu to pomaha....

Nasa pila cca.50-60ml cajiku. Nemali sme ziaden problem s kolikami a ani raz nas brusko nebolelo....pili sme taky miesany pre babatka z lekarne, ale uz si nepamatam nazov 😒

katy1979
15. feb 2011

skus bud par zrniecok fenyklu do vody ci sypany ten granulovany je hlavne o tom ze to je sladke. nas to presne ale nafuklo a nepomohlo. takze sme radsej davali espumisan a cvicili a cvicili a cvicili.

m_o_n_c_a_k
27. aug 2011

ja by som tiez moc cajik nedavala INFAKOL mi odporucila pediatricka ,je pre babetka od narodenia a jeho charakteristika je : Dietatko sa pri kojeni nahlta aj vzduchu a male vzduchove bublinky zapricinuju krce v brusku a tym ze ich je viac o to castejsie. tento liecik ma za ulohu vsetky tieto bublinky pospajat do vetrikou a babeko sa pekne vyprdka ,moze sa pouzivat tri dni a potom ak problemy pretrvavaju sa s lekarom treba dohodnut ci znasobit davkovanie prip. inu liecbu.