Koľko by malo skutočne dieťa zjesť za týždeň?

janulka182
27. jan 2010

Isto ste uz o tom poculi. Jeden lekar povie, ze babo pribralo malo a ze treba dokrmovat, zatial co inemu sa zda hmotnostny prirastok uplne v poriadku. A ze niektori lekari sa drzia starych hmotnostnych tabuliek tykajucich sa deti na UM. Tak ako je to teda?
Zacinam:
pijeme MM/priberame cca 150 g za tyzden a nasa lekarka hovori, ze sme v norme.

cetera
27. jan 2010

moja mala sa narodila 3,5 kg, po mesiaci mala 4135 gramov, to sme vraj pekne priberali, o 3 tyzdne mala 5515 g, a to som ju trocha prikrmovala UM asi raz denne lebo som mala malo mliecka, po dalsich 3 tyzdnoch ked mala 2,5 mesiaca mala 6385 g, od 3 mesiacoch sme vylucne len na UM kvoli grckaniu a mame reflux, pijeme Nutrilon AR, na 3,5 mesiaca mala 7905g, teraz ma 4 mesiace a tyzden co je od poslednej kontroly 2,5 tyzdna a pribrala kilo....nechapem co tak pribera...aj ja a aj manzel sme tiez boli tucnucky a dobre buchticky no teraz sme chudunky ...snad aj ona z toho vyrastie.....vravia ze ked zacne chodit a behat tak to vsetko strati....kazdy sa nam cuduje ze sme velky na jeden rok ale co narobim.....a to ju neprepchavam praveze papala niekedy 6 flias denne teraz je to uz len 4 kedy ako sem tam 5 ale to je malo kedy...dokonca aj ked pyta viac tak jej nedavam...neviem co tak pribera...skusame uz aj kasicky a vyzivky a uz nam to celkom ide...lekarka nevravela nic hrozne na to ze dost pribrala ale co ja s tym narobim....dokonca vravela ze keby aj schudla tak sa jej nic nestane....
nosime oblecenia teraz na 4 mesiace uz od 6-9 mesiacov lebo nam je vsetko male....

mate aj vy skusenosti s tym ze vase babatka su trochu vacsie ako by mali?

janulka182
autor
27. jan 2010

Ja mam opacny problem. Mne sa zda, ze mala nam pribera malo. A tiez mame reflux a grckame.

cetera
27. jan 2010

uz si nie som ista ci mi vravela 150 alebo 250 na tyzden ale aj tak sme o dost velky...ked atai vravi lekarka ze je to ok tak je to ok..... nemaj obavy keb nieco bolo nevzala by si to nastarost

susik77
27. jan 2010

cetera: tak to ste veliki...moja mala v 4.5 mes. 6200g a 67.5 cm. Ona je dlha a stihla. Je srandovne, ako na nej plantaju bodycka po starsej dcere-na dlzku dobre a kopec miesta okolo noziciek a sirokanske rukavy. Inak pribera teraz 150 g na tyzden. je plne kojena.

cetera
27. jan 2010

nasla som toto na nete na stranke www.choredieta.sk je tam toto kopu tak idem citat:
Rast detí v prvom roku života
Váhový prírastok v prvom roku života
1. štvrťrok 22 – 30 g/deň 150–250 g/týždeň

1. mesiac: 500–700 g/za mesiac

2. mesiac: 800 – 900 g/za mesiac

3. mesiac 700 – 800 g za mesiac

2. štvrťrok 20 g/deň 150 g/týždeň 500–600 g/mes.
3. štvrťrok 15 g/deň 100 g/týždeň 400–500 g/mes.
4. štvrťrok 300–400 g/mes.

Prírastok výšky v prvom roku života
Za prvý rok dieťa vyrastie cca o 25 cm.
1. štvrťrok – 3–4 cm mesačne
2. štvrťrok – 2 cm mesačne
3. štvrťrok – 1 cm mesačne
4. štvrťrok – 1 cm mesačne
Do 3 – 4 mesiacov je prírastok na hmotnosti 110 - 220g za týždeň. Čím staršie dieťa, tým je prírastok nižší.
Medzi 4. – 6. mesiacom je 85 – 140g/týždeň.
Vo veku 5 až 6 mesiacov dieťa zdvojnásobí svoju hmotnosť.

susik77
27. jan 2010

dik, toto som hladala 😉

murinka
27. jan 2010

my tiez priberame malo-dcera ma necelych 8kg a 74cm 😅 ale je sikovna cula a nic jej nechyba 😎 pediater nas posielal krizom-krazom kvoli tomu ze malo priberala no nezistili jej nic-dcerka nema byt po kom objemnejsia...aj pediater sa s tym zmieril 😀 lekari by asi chceli aby dieta kazdy mesiac pribralo 2kila 😠 aj ked je pravdou ze ja by som bola ,,vsetkymi piatimi za,, aby aspon take kilo mala naviac 🙂

lenka1smejka
27. jan 2010

murinka-nase su podobne mi sme na UM vazime 8kg mesacne priberie 300g mera 75cm.Narodila sa 3650g a 51cm a lekarka mi vzdy povie-a co chcete nosit 12kg?Ved sa pozrite ake ma ruky a nohy...ano ona ma zarezky a licka plne takze nam to vyhovuje

mase77
28. jan 2010

my sme dnes boli v rizikovej poradni v Košiciach, nakoľko sa nám malý narodil predčasne a tam ma primárka zdžubala, že decko vykrmujem ako hus....Darmo som jej povedala, že malý dovtedy plače, kým si nevypije svoju dávku. 😠 My sme sa narodili s hmotnosťou 4100 gramov a teraz má cez tri mesiace a cez 9 kíl. Sme už čisto na nutrilone a kvôli tomu, že pil veľké množstvo tak zahusťujem posledný týždeň nutritonom.Za tri mesiace sme vyrástli o 18cm. Takže ja inú možnosť nemám len sa neriadiť tabuľkami...Malý mi pribral za prvý mesiac 1900 gramov... 😅 a som presvedčená, že keď zavediem príkrmy, tak sa to zmení...

cetera
28. jan 2010

mase77 tak tosme skoro rovnako...nasa sa sice narodila nacas ale tiez ma 4 mesiace a vahu 9 kilo....tiez hrozne reve ked jej dam len to co by mala dostat..teda ked mlieko je spokojna ale zacali sme vyzivky a kase tak ked jej dam 120ml kase podla navodu tak to vypije a este si pyta...musim jej dorobit mlieko aspon 90ml ...niekedy vypije vsetko inokedy 60ml....ale ten krik ked je nedam niekedy mam pocit ze spadne cely dom alebo ze na mna zavolaju susedia z ulice socialku ze co jej robim tolko ked tak reve....

mase77
28. jan 2010

Tak to presne poznáme. 😀 Nevadí, ja si proste decko nebudem držať o hlade len preto, že nezapadá do tabuliek....Uvidíš, že malá sa vytiahne už o pár mesiacov, keďže začínaš prikrmovať. Ja som mala dcérku tiež tučnučkú a potom sa pekne vytiahla. Teraz má 9 rokov a nie je žiadne tintítko, takže veľa robí aj genetika po otcovi..... 😉

mja
31. jan 2010

dievcata, moja ma cez 4 mesiace a vazi 8200g. To kolko vypije mliecka som riesila v 1 mesiaci.....teraz na to kaslem a neriadim sa podla tabuliek.....takisto mi vypije vecer 120 kase a este 90 mliecka, a potom este cajik....uz sme na zeleninke, ale toho sa vie tiez riadne napchat!!! proste jej chuti a nic s tým nespravim

tereza33
12. feb 2010

môj malý má 4 mesiace aj 3 týždne a váži 8700g. Je riadny valibuk (asi to má po tatovi) 😀 od narodenia ho iba kojím. Doktorka vraví, že zatial prikrmovať nemusím, že krásne prospieva. Prikrmovať začnem asi až od 6., 7. mesiaca.

dianab
1. apr 2010

Ahojte, moj malý, ked mal 7 týždňov, vážil 5 780 g, teraz má už 2 mesiace a má vyše 6 kg, je to tiež valibuk jak vyšitý 🙂 Je plne kojený a dúfam aj bude do pol roka :D

bobacik_29
2. apr 2010

mja no tak to ti krasne važi mojej beži siesty mesiac a vazi necelych 6 kil