Chcem sa spýtať koľko tekutín by mal vypiť môj 10 mesačný synček.Ak dávate čajíky tak aké a kedy dávate piť dieťatku či hneď po najedení alebo pomedzi jedlo.Ďakujem.
Ahoj môj malinky ma 13 mesiacov a pije asi liter čajíka počas dna niekedy pije jablkovu malinovku , občas dajaký dzusík ale tak okrem mliecka pije cca 1 liter iného.Dávam mu obyčajný granulovaný čaj lebo mne všeliaké tie detské čaje čo som mu kupovala v lekárni ani za svet nechcel piť tak som skúsila toto a pije to 🙂 môj si už aj pýta piť ale dávam mu pred jedlom , po jedle a keď je u nás teplo tak mu núkam častejšie 🙂
Mne pije iba vodu. V 10m vypil 400-500ml a plus mlieko
moj ma 11mes, pije cajik Sunarek alebo HIPP, feniklovy, medovkovy a ovocne, priblizne pol litra denne, pije kedy chce - flasu ma stale pri sebe, ked chce tak sa napije, alebo niekedy mu dam aj ja hocikedy pocas dna, ked si myslim ze by mohol chciet.
V 10 mesiacoch som davala len vodu. PIla malo, lebo prikrmov jedla malinko (par lyziciek), cize z drvivej vacsiny bola stale na MM.
Teraz (20m) davam tiez vacsinou len vodu, obcas caj (detsky od apotheke, brusnica-malina, smolicek od gresika), velmi obcas velmi zriedeny dzus.
cistu vodu okolo 1l
V 10 mesiacoch len,cistu vodu. Az tak vela,nepili,ale,boli na MM,tak to stacilo. Caj,v tom veku povazujem,za uplne zbytocny,o dzusoch ci roznych stavach ani nehovoriac.
predpokladam, ze stale pije mlieko tak, ako ma, ci uz materske alebo umele...to je zatial zaklad, teda este stale....okrem toho treba ponukat cistu vodu z poharika so sosakom, kolko vypije, tolko vypije, treba ponukat najma po jedle. Ja osobne by som dieta neucila na osladene caje, ci dzusy z flasky. Cukor nem dobry a este k tomu pity cez dudel- vrazedna kombinacia pre zuby, aj celkovo pre zdravie.
V 10 m sme pili iba vodu cca 300 ml. 1 l je príliš veľa ale zas ak ide o nejakú sladenú s.ačku verím že deťom to chutí a pijú viac 🙄 teraz pijeme už aj čaj. V žiadnom prípade sladený a granulovaný už vôbec nie....... kupujem bylinkové čaje pre deti 😉
ja davam caj teekanne detsky,je od 9 mesiacov,velmi chutny,......a nemeriam,ze kolko vypije,ale cca 0,5-1liter denne....pije ked chce,....davam po jedle,lebo pocas jedla by nezjedol tolko,.....