Pozdravujem...mam 9mesacneho synceka a ten sa budi v noci kazdu hodinu niekedy aj castejsie a s takym revom ze sa ukludni len na prsniku..a to nedudluje akoze vazne pije kazdu hodinu aj 5minut..ked spi dve hodiny v kuse hovorim.si waau si si pospala 🙂 🙂 🙂.som z,toho unavena,vycerpana..nie je mozne aby bol tak hladnyved cez den zje vserko co nezje jeho,cez den kojimna poziadanie...ako ho oducit od nocneho kojenia?
Myslim, ze dostanes iba 2 typy odpovedi. 1. Je to normalne, dieta ta potrebuje citit, raz sa vyspis a este ti to bude chybat.
2. Nie je to normalne, ak dieta pekne papa cez den, v tomto veku je uz jedenie kazdu hodinu o spankovom zlozvyku.
A cele sa to zvrhne na burlivu debatu 😅
Kazda mame svoj nazor na to, co sme ochotne tolerovat nasmu babatku. Pre mna bolo toto neunosne (mala to na mna skusala v 4 mesiacoch), takze som zakrocila a nedala. Ale ty to mozno citis inak 🙂
@nesvadbovo a ako si zakrocila...ja to citim presne ako Ty 🙂 je to neunosne..ako prebiehalo to ze si nedala?place celu noc?
@eja118 ako pisem, moja bola vtedy mladsia, takze si este nevedela vydobijat tak veci. Vies, ziadne stavanie sa v postielke a podobne. A ona bola kludas, takze sme zaviedli vecerny ritual, kupel, knizka, mojkanie a namiesto hojdania na fitlopte som ju polozila do postielky a hladkala, spievala, pustala melodie. A takisto v noci, ked sa zobudila, hladkala som ju, pustila kolotoc a ona zaspinkala. U nas to bolo takmer bez placu. Do tyzdna prespala celu noc uplne pokojne. A zaspava sama. Odvtedy mame v noci pokoj, jediny raz sa zobudila, ked mala horucku a bola chora. A to tiez do hodinky zaspinkala bez mliecka. Inak ani zubky ju nebudili, tak tvrdo sa naucila spat. Teraz ma 10 mesiacov... da sa to iste aj neskor, ale asi to bude tazsie.. no ty s tym musis byt stotoznena a ked raz zacnes, uz netreba prestat. Drzim palce ✊️
Spite spolu v tej istej izbicke ci posteli? Co dostava na veceru?
@eja118 Suhlasim s
@nesvadbovo .
A proste jedina rada-nedat a neustúpit. Inak to nepojde.
@eja118 ja mám obdobnú skúsenosť a trvalo to asi 1 rok, dcéra sa od 8 mes. do 2 rokov budila každú 1,5 h, bola som chronicky unavená a nevyspatá. Bolo obdobie, keď už som nemala ani dosť mlieka a prešli sme na hami, ktorého za 24 h vypila okrem stravy a večernej kaše 1000 ml (v noci pila 2-3 krát 250-350 ml). spätne som zistila prečo to bolo, tak rástla, že preskočila konfekčnú veľkosť z 80-92 - 98, takže nebolo to na odúčanie,malo to reálny základ, jednoducho bola hladná. Tak zváž podľa správania nie každé dieťa sa dá "odučiť", niekedy to príde postupne samo. Ja som sa jedného rána zobudila a 2 flaše nachystané na nočné pitie zostali nedotknuté ...
Ak je naozaj hladny asi s tym vela nenarobis. Kym budes kojit, mozno to bude takto stale pokracovat, otazne je dokedy chces kojit, 9 mesacne dieta mozes kludne odstavit, ked ho nebudes kojit cez den, nebude sa dozadovat ani v noci, jednoducho si odvykne. Alebo mu skus dat v noci len napit vodicku z flase, uvidis, ak je hladny bude sa dozadovat dalej, ak to robi zo zvyku, o vodu rychlo strati zaujem podla mna. Ale kazdu hodinu by som mu urcite nedavala, Skus mu dat mliecko len raz niekedy uprostred noci a inac len vodicku, skusaj a uvidis co zaberie
@eja118 fuuha..to je zlozvyk uz len..asi mu idu zuby a sanim.aa vzdy ukludni a zaspi..priblem je ze takto sa zblaznis o chvilu.. davaj mu len dudku.. vydrz..kojit pred polnocou z potom a okolo 4-5 rano...tak sa postupne odnauci.
SPANIE v jednej posteli ti to le zhorsuje..daj postielku k posteli podaj len dudu...
Ahoj,ja som mala s dcérkou to isté. Dokonca začala bývať v noci hore aj každých 30min.,dudlik nemala annic nepomohlo ani voda ani čaj nič. Iba cicik. Cez deň som pomalí začala odstavovat,za dva dni si nespomenule a to predtým bývalá veľmi často na ciciku. V noci to bolo horšie,ale snažila som sa predlžovať čas kojenia,hoci býval krik. Myslela som že nočné kojenie nikdy neprestane. Zázrakom sme mali asi dve tri noci kedy dlhšie prespala a cicik som jej už nedala ale spravila um,vypila a spala ďalej. Už o tie tri noci sama začala spávať dlhšie a dlhšie. O týždeň sa už budila v noci iba po jedenkrát. Už sú tomu 3mesiace a bude sa iba raz,aj to zaspí bez nočného papania,pomojkam a spí ďalej. Neboj to príde 🙂
Ja si myslim, ze to moze byt aj sposobene, ze mu idu zubky.Asi sa tak uklidnuje.ale to prejde.
My sme sa do nedávna tiež tak často kojili cez noc je to normálne. Teraz má dcéra 22mesiacov a kojime sa dvakrát v noci a viac krát cez deň aj keď papame už všetko a beriem to za normálne, musíš len vydržať. Prajem pevne nervy.
neboj, to prejde, aj mne sa deti v urcitom obdobi budeli casto, tiez som z toho mala nervy..... mozno mu idu zubky.... je to rovnako ako dospely, tiez ked ho nieco boli, ma nekludny spanok, jasne, ze to nebude stale... neskor sa to upravi a budes rada, ze ste to zvladli, na flasku by som ho neucila..... ked kojis je to fajn, aj ked je to narocne, to uplne chapem,..... drzim palce, nech to zvladnes 🙂
Tak mi toto mame cez den.Dnes ma maly 8 mesiacov,kojime sa cez den kazdu hodku a v noci aj 4 krat.Uz sme hore a cuckal od stvrtej 3 krat.Uz nevladzem.Niekedy mam pocit,ze nic okrem kojenia nerobim.
A samozrejme z cumla tiez nevieme pit.Ani naustok nechceCez den tak max.lyzickou do neho dostanem par mililitrov vody,inak pit nic.Papame 2 prikrmy,mam mu uz davat viac?
A samozrejme dojcit na poziadanie aj v noci aj cez den.
Uz som to tu pisala viackrat, ja som svoju dcerku v zaujme nas vsetkych odstahovala v tomto veku do detskej izby. Ked deticky citia mliecko, je to mnamka a budia sa, hoci nie su hladne, ale maskrtne 😉 Uz hned prvu noc spala lepsie, od tretej noci sa budila raz, onedlho sme skoncili s nocnym kojenim. To, ze ma potrebuje som jej vynahradzala cez den, ale ako sa hovori, spokojna maminka, spokojne babo.
@eja118 skus predlzovat aspoň nocne casy kojenia, ked neches uplne odstavit krpca. Bude rev ale on si zvykne. Kazdu hodinu to sa.... Zachvilu zbláznis