Kojenie a príkrmy

mia265
18. jan 2016

Ahojte,synček má vyše 7 mesiacov. Začala som ho prikrmovať,aj keď neviem,lebo mlieka mám dosť a známe mi hovoria,že načo ho prikrmujem. Zatiaľ mu dávam 1 krát denne od pol roka,striedam ovocie,zeleninku,mäsko, všetko čo už môže. On ale toho spapá málo, max 10 lyžičiek.Zato banán by zjedol aj celý. Ale kedy by som mala začať navyšovať jedlo,chcem kojiť čo najdlhšie. Je to problém,že papá tak málo príkrmov? Budem to konzultovať aj s lekárkou,len by ma zaujímalo,ako ste postupovali 🙂

pribinak
18. jan 2016

Musis prikrmovat postupne, potrebuje uz aj inu stravu ako mlieko

seahorse27
18. jan 2016

Monzstvo a pocet príkrmov sa ma postupne a pomalinky zvysovat. Tvoje zname nemaju pravdu. Dieta od 6 mesiacov ma uz zvysene nutricne potreby a smotne mlieko mu uz nestaci. Potrebuje aj tuhu stravu na to, aby sa spravne vyvijalo a rastlo. Medzi 6. a 7. mesiacom si uz mala zaradit aj lepok. Staci si precitat zopar stranok na nete a hned budes mudrejsia. Cudujem sa, ze tvoja doktorka ti este nedala ziadnu brozuru, ani nejake rady o prikrmovani, kedze uz mate 7 mesiacov...

lucibka
18. jan 2016

Treba pomaly zavadzat prikrmy aj ked kojis, prave aby si postupne zvykol aj na inu stravu a predislo sa potravin.alergiam a kojenie popri tom ho chrani. Rozpapa sa ti az neskor, moj v 6 mes.tiez zjedol toho malicko, je to este len zoznamovanie s "niecim inym" v ustach, novou chutou, nezjedol mi viacej ako 50ml ci zeleninkoveho pyre, alebo kase. Rozjedol sa az teraz, bude mat 8 mes. a az teraz zje tych cca 120-150ml zelen.-maso obeda/vyzivy/kase (popri kojeni ma teraz prikrm 2krat denne)...a aj to sa mu obcas nechce a kasu dnes vecer bojkotoval😀

mia265
autor
18. jan 2016

No veď ja mu dávam na obed, tak asi začnem nejaké ovocie na olovrant, alebo radšej večeru? Lepok dávam tiež. Ja len aby sa mi nestratilo mlieko som sa bála.

siska53
18. jan 2016

@mia265 v pohode. Su to prikrmy. Takze ma cas.
Moj maly bol super jedak (aj je 🙂 ),ten papal od zaciatku viac. Ale mala tomu vela nedala. Takze ta sa viac dojcila. Neriesila som to,neskor sa rozpapala,ale mlieko ako take ma rada stale.

pribinak
18. jan 2016

Skus na veceru kasicku, kup napr v Dm-ke nejaku obilninovu a zarob zo svojim materskym mliekom, ked mas dost, tsk di odstriekaj
To nevadi, ze Spapa 10 lyziciek, hlavne, ze nieco spapa, skusi nove chute
Mlieko uz nepokryje davku zeleza, ani napr vitaminu C
Je super, ze mu chuti banan, pridaj k nemu jablcko, ine mamky musia bojovat o kazdy kustik ovocia

seahorse27
18. jan 2016

@mia265 mlieko sa ti nestratí, len sa jeho množstvo trochu zníži - prispôsobí sa jedálničku tvojho dieťaťa. Hádam nechceš mat stale toľko mlieka, ako ked bolo babo len čisto kojene? Postupne sa to upraví do takej podoby, ze budeš kojiť len rano a vecer. Ostatne mliečne dávky budu plne nahradené nemliecnym príkrmom, resp. mliecnou kašou, jogurtom. Samozrejme popri tom všetkom mozes kojiť aj na požiadanie a v noci, ak ti to bude vyhovovať.

lubi40
19. jan 2016

prikrmy treba zaviest, lebo mlieko uz nepokryva potreby mineralov, najma zeleza. Kojit samozrejme mozes dalej, ale treba nahradit jedno, postupne 2 kojenia nejakym tuhsim jedlom. Kojit mozes stale-to bude jeho pitie 🙂 ale potrebuje sa aj napapat.