Ahojte zienky, prosila by som o radu. Kedy dietatu zaviest do jedalnicka ryby? Precitala som uz mnozstvo clankou, ale vacsinou sa biju a kazdy odporuca inak. A tiez by som sa chcela spytat na cesnak, cibulu, rascu a bylinky, kedy ste ich zacali podavat svojmu dietatu? Dakujem
@adrika214 - no nas maly mal rybu uz od 10 mesiacov, u nas doma je na jedalnom listku 3x do tyzdna a bolo velmi tazke ho vynechavat, v primorskych krajinach sa ryba zavadza v 6 mesiacoch, tak som si to tak spriemerovala, ze ho to asi nezabije 😅 Rasca je na prdiky, byva uz v dojcenskych cajoch, bylinky ako ktore, neda sa povedat pausalne. Cesnak mal uz pred rokom (na zemiacikoch, pod mäsko, na rybe), cibulu ma len ak vari polievku.
@adrika214 - my sme tiez zacinali s lososom, filety nemaju kosti (aj tak to prezriem), dokaze spraskat 250g na jeden sup a ani prilohu nepotrebuje. Je to jeho najoblubenejsie jedlo. Ja tu ryby zozeniem cerstve, rovnako miluje pstruhy, kraby, krevety, vsetko do radu... ale to sme davali az trolinka neskor 😉 Najprv pstruh, treska, losos.
@sisaha
@anjelicek26 a neviete mi poradit nejake recepty s rybami, co vam maly papaju?
@anjelicek26 u nas cerstve nezozenies. celkom ma to stve. akurat v metre maju chladene filety, tie vyzeraju celkom cerstvo, pravidelne ich jeme. malemu som este rybu nedavala. on je zas atopik a alergik, a vsetky silnejsie alergeny som mu odlozila. postupne ich budem pridavat.
@adrika214 - ja na zaciatok fakt - do alobalu, lososove filety, trosku masla, cesnaku, rasce a sup na 25 minut do rury, ono sa to ako na pare urobi. Sol ani netreba, ja si dosolujem na tanieri. Mäkkucke, uzasne, on uz v 10 mesiacoch pekne papal kusky, inak si neviem predstavit rybu mixovat.
u malej sme zacinali s rybou okolo roka, bol to pstruh, potom losos, zubac. pangasa nelubi, kapor ju tiez velmi neberie... teraz s nami zobka aj krevety. hlavne ked si ich moze sama lupat 😅 😕 😀
@tea333 - tak ano, ak mate taketo predispozicie, radsej neriskovat. U nas v rodine potravinove alergie nemame ziadne, ani problemy s ekzemami ci nieco take u deti.
@anjelicek26 chudatko, on skoro nic nepapa 😀 😅 ale planujem skusit rybu pred druhymi narodeninami 🙂
@anjelicek26 a co poviete na ryby v konzervach?Su vobec vhodne
@adrika214 - podla mna nie su vhodne, aj ked teda, sardinky z konzervy mavame aj my, ako natierku, zmixujem len s masielkom a natriem, ale to mava asi len mesiac, pred tym sa mi to zdalo skoro akosi, takze malemu babu fakt cerstvu rbyku.
Ahojte baby, mame 10 mes. dceru, maso velmi nemusi. Dnes mi v poradni povedali, ze jej mam dat pstruha. No lenze my velki mame radse prazmu, co je morska ryba. Neviete mi povedat, ako to je s morskymi rybami? Ci by to nasa mohla teraz? Alebo radsej neskor? Pekne dakujem 😉
@tamocka vraj sa ma zacat sladkovodnymi rybami a az ked ich dieta znasa sa maju dat morske druhy. My sme zacali v 11tom mesiaci a to hned lososom. Mala som kupeneho pstruha no bala som sa kosti. Myslim, ze sa nic nestane, skus mu dat prvy raz len par krat ochutnat a potom ked bude vsetko v poriadku daj normalne mnozstvo kolko zvykne papat. 😉
@adrika214 alobal na varenie takym malym detom by som nepouzila, je to hlinik a vieme ze je skodlivy. Urob ju na panvicke na troske masla, pridaj trosku rasce, zazvoru,a petrzlenovej vnate.pred jedenim prisol-ale len ak uz mate rok, ked nie este nesol.staci ju robit cca 15-20min, podla druhu rybky. 😉
@adrika214 ryba od 1.roka, cibula, cesnak - zalezi ci to dieta dokaze zjest, resp. mu to chuti.. rasca v pohode, bylinky tiez zalezi ake..., ale ak ide o klasicke koreniny do jedla, tak nevidim problem