Kedy zaviesť aký príkrm?

17. dec 2022

Baby máme skoro 5 mesiacov .Napíšete mi v skratke v akom časovom rozostupe ste čo zavádzali? Myslím zelenina, ovocie ,lepok, kaše.
My sme začali so zeleninou pred troma týždňami, teraz už 2 dní dávame aj kuracie mäsko. Kedy môžme dať ovocie a čím začať? A kedy lepok? Kedy kase? Tabuľky mi tu dávať nemusíte, skôr ma zaujíma ako ste to robili vy reálne 🤗🤗🤗 ďakujem. Teraz budeme mať 5 mesiacov . Prikrmujeme od 4,5 mesiaca na odporúčanie pediatra. Sme aj na materskom aj umelom mlieku.

zuzkaa1991
18. dec 2022

Ked mate za aebou vsetku zeleninu kludne ovocie na desiatu ja som zacinala s nasim.....ale zas ja som bola opatrna kvoli kolikam takze mame 4.5r a mali sme veľký problém doteraz papat ;)

cyberk
18. dec 2022

Ja som mesiac davala zeleninku, potom pridala masko/zltko, o 2 dni na to uz desiatu- ovocie, kase som pridala az ked mala dcerka plne nahradeny obed/desiatu tj. 2 mesiace po zavedeni prikrmov (zacali sme od ukonceneho 4m, kase som davala ked mala 7m)
Ja som sa nechcela pustat nasilu do dalsieho prikrmu lebo som potrebovala vyriesit aby mi ovocie zacala pekne papat 🤗

zorkahorka
18. dec 2022

Na nete mas kopec tabuliek, z kazdej si vyber,co sa ti zda lepsie,lebo kazda je iná

katrin69
18. dec 2022

Hovorí sa, že sa má začať zeleninou, aby si zvyklo bábo na nové chute, lebo mlieko je sladké. Mrkva nám fakt išla ťažko, ale tak zjedlo bábo fakt málo, možno za polovičku polievkovej lyžice. Ovocie pôjde ľahšie, lebo tú chuť pozná a je to sladké a piškóty či rožky som začala dávať asi v 6mesiaci, ale kvôli lepku a alergii naň sa odporúča neskôr. Doteraz nemáme problém. Moje decká milujú ovocie, zeleninu (lebo veľmi nemajú na výber), majú toho fakt veľa na tanieri. Ale doteraz po tých rokoch si nesťažujú

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz