Kedy začať s prvými príkrmami?

5. sep 2023

Ahojte,
Dnes som bola u lekara a radil mi uz zacat s prikrmami.
Mala mala v nedelu 5 mesiacov, je plne dojcena bez akychkolvek inych tekutin.
Ja som bola v tom ze sa zacina od ukonceneho 6 mesiaca.

Ako to je? Dakujem

3petka
5. sep 2023

Vraj že medzi 4 a 6 mesiacom má dieťa imunilogicku neviem čo. To znamená že dobre znáša alergény. Ja som začala tiež ukončeným 5 mesiacom ale len preto že je predčasne narodený inak by som šla od ukonceneho 4-teho. Už cca mesiac sme na zeleninovych príkrmoch a teraz začínam ovocím. Plus za cca 2 týždne pridávam lepok.

maryetta
5. sep 2023

Pri prvom som az od pol roka a všetko ok. Papal krásne.
Pri dcerke-bola vacsia. Viac kojena. A dr(ina) ze mam prikrmovat od 5.mesiaca. No to bol jeden cirkus ☹ pei tretom som si isla podla seba. Tiez tusim od pol roka.

lylyjana
5. sep 2023

na 5m bolo poradene aj nam, v malom mnozstve, syn plne dojceny. Zacali sme s batatom, dokopy mozno som mu dala 2 PL. Zjedol by aj viac, ale sla som na to radsej pomalsie. Syn pekne odvtedy jedol, doteraz ma najradsej zeleninu a ovocie, nema problem so skoro ziadnym jedlom a to uz ma 3.

anavixy
5. sep 2023

Najskor po ukoncenom 6.m, kludne aj neskor, ked dietatu mlieko staci. Nic sa nestane, ak zacnes aj skor, ale vobec vobec to nie je potrebne.

siska53
5. sep 2023

Hej, aj my sme az od ukonceneho 6m...mozno su nejake zas zmeny.. ale tazko povedat, lebo sestre jej polodojceneho kazali od 5.m.prikrmovat, ze inak by az od 6.m., co bolo aj za cias mojich deti, ked boli babatka.. niekedy mam pocit, ze co pediater, to iny nazor.

kris_tin257
5. sep 2023

U nás rovnako, mala plne dojcena a začali sme v deň jej 5 mesiacov.

juliacenc
5. sep 2023

Vobec sa tymto odporucanim nemusis riadit. Ak je mala spokojna materske mlieko je to najlepsie co dostava. V minulosti deti zacinali jest az vo veku 2-3 rokov, pre zaujimavost. V sucastnosti sa jedlo zavadza od 6 mesiaca. Niektoru pediatri povazuju 5 mesiac za zacaty 6 takze asi preto ti to odporucila. Za mna, ja by som este pockala aspon ten mesiac a potom postupne pomalicky ak bude zaujem zo strany dietatka o stravu tak zacat prikrmovat.

cookie29
5. sep 2023

a co si o tom mysli dieta? Ma zaujem o jedlo? Natahuje sa za lyzickou, ked s vami "sedi" pri stole? Skusili ste mu dat na tanier nejake napodobeniny jedla, zaujima ho to?

Lebo tabulky su jedna vec. Dieta druha. Fama imunookna este stale funguje, hoci ta studia bola milionpatstokrat spochybnena :(

Takze pokial dojcis, odporuca sa od ukonceneho 6m, cize v 7m ak a dieta zaujem. U deti na komercnych preparatoch skor, pretoze su na "prasku s vodou" a teda nemaju "cerstvu" stravu, ale u plne dojcenych deticiek im mliecko staci do 1 roka a cokolvek das bude menej kaloricke ako MM. Ja u starsieho dietat tusim okolo 8m, skusali sme to viackrat ale nebol zaujem, takze sme nesilili. A u mensieho hned po ukoncenom 6M ale aj preto lebo bolo ABKM a problemy s priberanim a teda aj zaujem.