Kedy začať s príkrmami?

23. máj 2024

Ahojte. Malý bude mať na začiatku júna 4 mesiace. Je čisto na umelom mlieku. Kedy mu môžem dať ochutnať jeho prvé normálne jedlo?
Viete len tak po lyžičke mu dať ochutnať, že čo nato povie 😂
A s čím začať? Čo by mal ochutnať ako prvé? Zemiak, brokolicu? Mrkvu? Čo? 😂😂😂😏

odesi
23. máj 2024

Myslim ze deti na umelacoch od 4 mesiacov v pohode mozu. No a zacni napriklad mrkvickou alebo zemiakom alebo jablckom 🙂

gastanka32
23. máj 2024

Ked je na umelom mlieku, tak od 4 mesiacov mozes zacat. Ale odporucila by som ti, aby si si to dovtedy este nastudovala, s cim zacat, do vobec na zaciatku nedavat a podobne. Aby si to neznechutila nahodou jemu aj sebe. Napriklad pri brokolici je lepsie, ked budes davat iba tie strapate casti, nie ten hlub, lebo moze naduvat.

lula3108
23. máj 2024

Odporucam precitat:
https://www.1000dni.sk/wp-content/uploads/2019/...
https://jimespolecne.cz/lzickujeme-spolecne-pru...

Inak je velmi vela aj knih aj clankov na nete, vacsina veci je podobnych - zacinat jednozlozkovymi jednoduchymi zeleninami v sezone, postupne pridavat veci.

lucia13022023
23. máj 2024

Deti na UM môžu začať od ukončeného 4m, ale nemusia. A precitaj si niečo o prikrmoch, čo môže, aké časti sú vhodné, aky olej atď.. Odporúčam profil na ig peknepapaj

silvia_pekna
23. máj 2024

preco je vlastne taky rozdiel pri umelom mlieku a pri materskom? 🙂 vsak to su normalne ze dva mesiace rozdiel, co mi pride riadne vela.

personality
23. máj 2024

Mrkvicka, zemiak je dobrý nápad, daj radšej bio, môj mal z mrkvy riadny ekzém. Staci keď bude mať 5-6 m.

beata_k
23. máj 2024

Dnes sa uz aj detom na UM odporuca az po 6 mesiaci. Odporucanie po 4 mesiaci je este z cias nie velmi kvalitnych UM. Zacni zemiakom. Na nete mas toho vela.

blaazi
23. máj 2024

Ja by som uz urcite nedala prvy zemiak. Ma vela skrobu, dcerka 4m dostala strasnu koliku. Teraz by som asi skusila nejaku sladku lahku zeleninku ako cuketu alebo mrkvu. Alebo avokado ci banan ako kaloricky viac vydatne pri snahe nahradit um pri dokrmovani (kombinacia um a mm).

autor
23. máj 2024

Ďakujem pekne za odpovede 😊
Malý je od začiatku len na umelom mlieku. Nesnažím sa nahradiť zatiaľ mlieko. Nechcem zaviesť každodennú normálnu nemliečnu stravu, nato je myslím ešte čas.. ja len že či mu môžem dať ochutnať napríklad také pyré z mrkvy.
Mrkvu máme v záhrade, to je hádam dosť bio 😂😂😂😂