Kedy začať s obyčajným čerstvým mliekom?

moka066
22. nov 2012

od kedy ste zacali davat svojim deturencom obycajne mliecko?my mame 12 mesiacov a chuti nam viac ako napr.nutriilon..zatial ho varime len na veceru ako riedku krupicu do flase...

lucia81
22. nov 2012

Ahoj, ak tvoje dieťatko nemá žiadne ťažkosti, tak mu ho kľudne dávaj. Aj ja som od roka začala dávať, akurát synovi hneď zistili alergiu na mliečnu bielkovinu, ale dcéra je doteraz kakavková. 🙂

saska232
22. nov 2012

Ahoj, starsej som zacala davat normalne mliecko, ked mala dva rocky..som jej ho postupne zacala miesat a postupne menej davat nutrilonu..a tej mladsej, ktora ma rok uz z normalneho mliecka varim, ale zatial jej davam nutrilon..ale tiez jej dam uz normalne na dva roky..poznam aj mamicky, co zacali davat na rok, lebo prestali kojit a deticky im nechceli tie umele mliecka..

nikolik88
22. nov 2012

@moka066 ja som zacala malej dawat ked mala presne 8 mesiacov a chutilo jej wiac ako nutrilon 😀

gabkostanka
22. nov 2012

po roku si myslim, ze mozes postupne po troske davat aj kravske 🙂

palomka
22. nov 2012

ked nema problemy je jedno kedy zacnes davat kravske mlieko, ale v tych umelych je ovela viac vitaminov 🙂

careamell
22. nov 2012

My máme 19 mesiacov a KM nepijeme a ani nebudeme. Vôbec nám nechýba. A ešte, prečo dávať ročnému dieťatku krupicu do fľaše?

brisilda
22. nov 2012

kludne mozes po roku , niekto dava uz od 10 mesiaca no moj nazor je, ze cim neskor zacnes davat kravske mliecko tym lepsie pre dieta 😉 skus si pozriet zlozenie UM a zlozenie KM a podla toho sa rozhodni 😉 Ja davam svojmu certikovi stale UM a obaja sme max. spokojny 😉

ematko29
22. nov 2012

My sme začali dcerkam dávať kravské po roku,pomaličky pridávať,aschválila nám to aj lekárka na gastre 🙂

euka210
22. nov 2012

Ja som zacala davat od 10m v krupici (ale lyzickou) a jedle. Zatial kravske nepije, lebo je dojceny, ale potom bude. Co ochutnal, tak mu chutilo 🙂

dukokatka
22. nov 2012

Aj ja som zacala davat dcerke kravske mliecko po roku, myslim si ze ak ho ma rada tak preco jej nedat.ja som kojila do 14 mesiacov.Ja si myslim ze umele mlieko lekar odporuca preto lebo su povinny ponuknut ho zenam.ako reklamu vsak je ich velke mnozstvo.Kto by ich potom kupoval,vsat to je velky biznis.Kazda doktorka vam povie davajte umele -susene mlieko,nepovie vam nedavajte lebo urcite maju nieco z toho ze propaguju ich vyrobky.Viem ze obsahuju vitaminy ale co susene je dobre?Doktorka vam len potichu povie , ze mozte davat ak nedostane alergiu ,vsak aj my sme ho pili.Je velke mnozstvo mliecnych vyrobkov a obsahuju vela vitaminov ,tak naco davat susene .Je to drahe a myslim si ze zbytocne.Malickym detom nepoviem nic, lebo telicko ste nie je pripravene na bielkoviny kravskeho mlieka a aj deti ktore maju alergiu.

unakit
23. nov 2012

Ahojte zienky ja sa priklanam k nazoru, ze cim neskor tak tym lepsie, bielkoviny kravskeho mliecka su totiz dost alergizujuce... 😒 a preto ked mas ty ci tvoj partner nejaku alergiu tak by som poclaka aspon do 2.roku

nikolet_89
23. nov 2012

ahoj ja som akurat vcera dala prvy krat malej do flasky na noc s krubicou a grankom ma 9 mesiacov a ziadny problem 🙂

lalinko2010
23. nov 2012

otázka znie : Kedy začať s obyčajným čerstvým mliekom? a nie či dávať alebo nedávať, kto nechce nech nedáva a hotovo.
careamell My máme 19 mesiacov a KM nepijeme a ani nebudeme. Vôbec nám nechýba. A ešte, prečo dávať ročnému dieťatku krupicu do fľaše? - na toto sa zakladateľka témy nepýtala...
ak chutí tak dávaj, kľudne. uvidíš reakciu ak neni žiadna tak dávaj ďalej. ja viem o jednej lekárke ktorá povedala mamičke aby dávala KM synovi už v 7mesiacoch, nakoľko vraj bol veľký na svoj vek, tak začali dávať, prevarené, plnotučné, čerstvé a chlapček je v pohode.
najradšej mám príspevky kde sa odcudzuje kravské mlieko, ale mamička keď dá ryžové, kokosové a sojóvé, tak to polovica prispievateliek MK jej tlieska aká je šikovná, že nedáva kravské a pritom väčšina vyrastala na mliečnej desiate v škole 🙂 🙂 🙂

piacere
23. nov 2012

Prvý pokus o KM bol v dvoch rokoch, skončil fiaskom, vypľul ho....

Potom sme sa (presťahovali a svokrovci mi ho naučili na kakao (viem, ešte nikto nikdy od kakaa neumrel, napriek tomu som nebola nadšená....). Má 2,5 roka a KM mu chutí, ale iba s tým kakaom, no nedostáva ho, pretože ho neskutočne zapekalo (tie plače a tlačenia, ktoré sme si odplakali spolu viac nechcem zažiť).... mlieko si vyžaduje, takže je dodnes na UM....
Ja osobne na KM nevidím nič zdravé a potrebné pre dieťa, max. mu privodí zapekanie, nafukovanie a hlieny.... ale je to vec názoru.
Po roku podľa mňa môže piť KM, ak nemá problémy...