Kočky,otázka do pléna 🙂
Prosím o radu, či môžem začať s kravským mliečkom klasickým z obchodu keď:
-maličkého od všetkých UM zapeká
-má skoro 10.mesiacov
-v noci sa budí stále každé 3h,lebo je hladný.
Cez deň papá všetko-príkrmy,výživky,varenú stravu,ľúbi aj čajík.
Napriek tomu po každej zmene UM ho aj to nové začne zapekať.
Nepomáha ani Espumisan.
A ak teda áno,aké mliečko,resp.značka?
Kamoška radila Rajo...kravských domácich sa trochu bojím,ale dám si poradiť.
Vopred ďakujem za všetky rady! Mima
my sme zacali uz od 7.mesiaca a kupujeme 5-dnove mlieko,to je jedno aka znacka
este nemam babo..ale ja sa budem riadit takto
http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli...
normanle po 10. mes mozes zacat.
My sme prešli na klasické mlieko od jedného roka...
ahoj, mne sa malá tiež často budila a tak som jej dávala trochu instantnej kašičky do mlieka na noc, aby ju to zasýtilo a celkom to zaberalo. Inak na klasické plnotučné mliečko sme prešli cca od 18. mesiacov a začali sme prevareným mliekom z mliekomatov
Pri malej sme zacali v cca 13tich mesiacoch,ale sama sa zatala a nechcela UM,tak som skusila plnotucne a to pila az do cca 3rokov, aj 1,5litra denne,teraz uz vobec-skor jogurty a acidofilne mlieka
@mirabella27 - ak ho skutocne zapeka nezavisle na znacke umeleho mlieka kazde - mozno by stalo za uvahu, ze mu mlieko robi zle vseobecne. Ci uz laktoza, alebo bkm. Ono je to sice upravene, ale kravske mlieko je v kazdom umelom mlieku pritomne. Boli ste u lekara na testoch? Ja by som ho najprv nechala otestovat. Lebo s kravskym cistym mozete ist z blata do kaluze. U vas by som zvazila rastlinne mlieka, tie sa mozu uz od 9 mesiacov - ryzove, sojove, ovsene, mandlove... daju sa kupit uz takmer vsade.
my sme malemu zacali od jedneho roka, teraz ma 4. roky a furt ma rad mlieko...pri malej tiez zacnem od roka...kupovali sme tatranske horske, alebo 5.dnove mlieko jedno aka znacka...
detska doktorka mi vravela, ze UM do troch rokov odporucaju akurat tak vyrobcovia UM ....:D
Pri prvej dcere od 3 rokov(bola som mlada a este neuvedomela), pri dalsich dvoch od 12 mesiacov na doporucenie pediatra
ahoj, ja by som s kravským počkala a skúsila radšej rastlinné ako radí anjelicek26, alebo dala dieťatko otestovať. ja som synovi zaviedla kravské mlieko v 18 mesiacoch (na tlak okolia) a myslím, že to bolo zbytočne skoro. v 4. rokoch nám diagnostikovali celý kopec alergií, aj keď na mlieko nie. osobne si myslím, že skoré zavedenie klasického mlieka mohlo prispieť k tomu, že sa mu alergie rozvinuli.
na kravské mlieko sme prešli v 1,5 roku, dávame 3,5%
ja dávam krabicové 1,5 od 1roka, dávala by som aj skôr, len som bola pohodlna prevárat, starsiemu som dávala sunar skoro do 3 rokov a myslím ze to bolo zbytočné a vyslo to kopec penazí.
ale ked vás z UM zapeká, treba asi radu od pediatra či tam nieje nejaká alergia na kravsku bielkovinu.
Mnohi pouzivaju toe rozne sojove, ryzove mlieka a pod., mam kamosku, ktorej syn po odstaveni ziadne mlieko nechcel pit, tak boli na jogurtoch, pudingoch(to uz bol trosku vacsi ako je tvoj).
Inak mnohi lekari ani mlieko neodporucaju. A nielen pediatri. Vcera som bola u krakto kej, chcela mi dat atb, ked som jej povedala, ze kojim a dozvedela sa vek, vysvetlujem jej, ze ona ine mlieko odmieta. Jej odpoved, ani sa necudujem. A v casaku pre mamicky bol clanok o mackach s infoskoch, ktora ma prekvapila - ze macky v ziadnom pripade nesmu mlieko! A dovod? Tolkokrat je upravene, ze ich traviaci trakt ho neznesie.
Ja osobne by som sa poradila s pediatrickou, ci nedat vysetrit dietatko na intoleranciu laktozy, alergiu kravskeho mlieka, a ze co mu mas davat, cimi to nahradit. Na obycko kravske mlieko je skoro. Ja som davala len do privarkov, aj to az po roku.
Najlepšie až v puberte 🙂🙂 pozri, urob si podľa seba, ak malému UM nevyhovuje, môžeš skúsiť aj kravske a uvidíš, či sa trávenie zlepší, alebi nie. Našu z UM zapekalo okrem Nutrilonu. Tó sa o UM vie, že zvykne zapekat. Naša UM už odmietala, boli tó boje, tak sme prešli na kravske od roka a bez problémov. Tie alergie tí dieta môže chytiť, či je na UM alebo kravskom. V dnešnej dobe jeme iba chémiu, bohužiaľ ani Bio nie je Bio, ako si niektorí myslia. Inak my pijeme Tatranské, aj este prevarim malej. Takže daj na svoju intuíciu a podľa nej sa riad.
skus mu spravit spenat z normalneho plnotucneho mlieka ak sa pekne vykaka potom tak nevidim dovod preco nie, my sme malej davali spenat od 7 mesiaca a od 9-teho dostavala na noc kravske mlieko a je ok 😉 a davali sme Rajo a Tatranske mlieko davame teraz