Ajojte kedy mam zacat prikrmovat maleho.Zajtra bude mat 4 mesiace a neviem ci by to nebolo uz skoro ho prikrmovst dakujem
Nie je kojeny
@denulienkad Tak od ukončeného 4. - 5. mesiaca. V tvojom prípade je ešte skoro.
S pediatričkou sa nedá poradiť? Viem, že nie každá je ochotná, ale minimálne základné informácie, t.j. kedy a čo - by ti mala povedať. Je to jej povinnosť...
Ahojte baby, náš má 5 mesiacov, tiež nie je kojený a už mu asi 1 týždeň dávam mrkvičku. Nám pediater povedal, že keď budem mať čo - to prečítané, tak sa so mnou bude o tom rozprávať.Takže asi tak. Dúfam, že nerobím zle,
To je este skoro, ako pisu baby, nekojene babatka cca od 5 mes., okrem toho, aku ma vahu? Co ti povedala pediatricka na poradni?
este skoro, neboj, nic mu neutecie 🙂 ... ja som zacala sice uz od styri a pol mesiaca ale bolo to z dovodu, ze moj maly pil abnormalne vela mlieka, nestihalo mu travit a k tomu mierny reflux, tak som bola ciastocne nutena zacat prikrmom, aby sa to trochu stiahlo. ak nemate problemy, pockala by som
5 a pol mesiaca
ahojte moj ma styri mesiace akurat teraz je na zaciatku stvrteho .. posledne dve tyzdne je stale hladnyy .. pije stale viac a viac mliecka ked ho nevypije je nervvozny a ked ho vypije vela tak potom cely den grcka .. tak mu pomaly zacinam variit zemiacky .. a brokolicku .. ale nejak mu to asi nechutii stale pri tom place .. a ked nakoniec spapa co ma .. tak je stale hladny a este si pita mliecko .. nevete co s tym
@nikapolackova no skus najprv mrkvu potom zemiak kalerab a miesat.tekvica hokaido..plus mliecko plus kasaryzova je od ukonceneho 4mesiaca.ale pises ze je na zaciatku stvrteho tak by som pockala aspon ked uz bude mat ukonceny 4 mesiac
@denulienkad toto Ti mala ozrejmit pediatricka, co preberate na poradni? 😨 . Inak plati, ze plne dojcene dieta az od ukonceneho 6. mesiaca a nedojcene uz od ukonceneho 4. mesiaca.
Dievčatá , čo ja mám vedomosť, tak sa začína s prikrmovaním v minidávkach aj u kojených detí od 4 mesiaca, kvôli využitiu imunologického okna, teda zníženia rizika alergii. Alergény sa zavádzaju v čase ked je dieťa ešte plne kojené a postupne sa dieta navádza na plné príkrmy od začiatku 6 mesiaca.
Ahojte maminy. Hoc uz so synacikom som si pred 2 rokmi presla prve prikrmy, teraz pri dcere sa tak trochu stracam. Malinka ma skoro 4 a 1/2 mesiaca, do 4.mesiacov bola plne kojena a potom som ju zacala najprv prikrmovat UM + MM, ale bohuzial uz tolko neodsajem MM, cize prechadzame iba na umele. Problem je, ze nevypije naraz velke mnozstvo mlieka a do hodiny je hladna. Uvazujem, ci sa uz pomalinky nezacneme pripravovat na prve prikrmy??? Ci radsej skusat zvysovat davky mlieka? Nastastie noc krasne prespi a rano sa este pekne v polospanku prisaje na prsnik a este si chvilku pospinka.
Ahojte maminky moj malý bude mať 5 mesiacov a doktorka hovorila aby som mu zacinala davať mrkvičku neni to skoro, ked ho stale kojím...
Ahojte babenky-maminky. Môj malý mal 6.8. akurát 4mesiace a je plne kojený a úplne mu to stačí. Dokonca lekári hovoria, že moje mliečko je skôr smotanka bo malý mohutnie a mohutnie ako normálne donosené dieťatko (narodili sme sa v 35tt a vážili sme 2680g - teraz už máme 6670g - tak asi majú pravdu :D) :D. No a doktor nám predvčerom povedal, že už máme začať s príkrmami. Tak som skoro odpadla, že už tak skoro. Furt som si myslela, že sa to robí až od 6. mesiaca - no doktor mi povedal, že to je stará škola :/ .....
čiže u 4mesačného dieťatka je ževraj normále začať s príkrmami aj pri plne kojenom dieťatku. (postup podávania príkrmu mi bol vysvetľovaní v poradni presne takýto - ako je uvedený v tomto článku http://www.alinka.sk/c/princip-zavadzania-tuhej... )
hoci ak mám pravdu "povedať" trošku sa toho aj obávam, bo sme určitú dlhú dobu mali koliky a tak sa obávam, že sa nám znova začnú :/
@evittam si zlatá, dodala si mi kus odvahy do toho. Rozhodla som sa, že sa do toho pustím 3.9. vtedy nám odíde návšteva. Nechcem niečo začínať, kým tu mám niekoho na týždeň, náhodou by bolo doma rošambó, malý by plakal a už teraz viem aká by bola reakcia návštevy - malý je chorý, treba ísť s ním k lekárovi. :D čiže radšej keď bude doma kľud.... :D
@brankarka Rob ako cítiš, my sme zo "starej školy" a malú som mala na UM, a aj tak som prikrmovala az od 5+ mesiaca, proste mliecko jej stacilo, a cakali sme na cas "kludu" po oslavach a navstevch atd.. a potom pomaly-rychlo sme presli na stravu normalnu, lebo sa nevedela dojest, cize som sa nakoniec ani nedrzala "lyziciek" a 2tyzdnoveho rozostupu atd 🙂
@brankarka ahoj, ak plne dojcis, kludne zacni od 5-6m prikrmovat, ale mozes aj tak ako ti vravel pediater od 4m. ja som kojila aj UM a tiez som sa nevedela rozhodnut kedy prikrmy, mali sme aj problem s kolikou. nakoniec som urobila kompromis a zacala som od ukonceneho 5m a akonahle som dala mrkvu, zemiak..odvtedy bolest bruska a koliky a problem s kakanim celkovo okamzite prestali.
@brankarka Nemáš za čo a určite sa toho neboj, moja má teraz 8 mesiacov a "valí" už skoro všetko - zlatá je. A najradšej má keď je v tej zeleninke mäsko 😀 a kombináciu tekvica,cuketa,sladký zemiak a telacinka alebo kuracinka. Tak držím pršteky a ak budeš chcieť daj mi vedieť ako ste dopadli. 🙂
A okrem iného mne hovorila pediatrička o imunologickom okne - t.j. že deťom sa má dávať všetko - aj keby len ochutnať (napr.aj čokoláda a pod.) medzi 4-7 mesiacom aby nemali neskôr alergiu. No som sa dobre pobavila, že konečne študovaní museli ešte aj desaťročia skúmať aby prišli na niečo také 😀
ja by som postupne zacala prikrmovat. ono mozno aj na dietati vidis ci ano ci nie.. moja mala si sama zacala pytat.. jasne ze s mierou. ale postupne sme jej davali chutnat.. najviac ficime na polievockach.. a na piskotach. a hlavne na vyzive.. skusala som najrpv domace.. ale malej to moc nechutilo.. kamaratka jej dala ochutnat vyzivu ovko..a do vtedy fici mala na nej..
ja som začali prikrmovaľ ked mal malý 5mes. a bol kojený a esšte aj je....
Ahoj.Ide o to či ho kojíš alebo nie.Moje deti boli všetky kojené,takže som začínala s príkrmom až keď mali 6 mesiacov.Nekojené deti sa prikrmujú od 4-aspoň tak to hovoria lekári.