Ahojte, moja dcérka ma už 6 mesiacov aj niečo. Je kojená , na príkrmoch sme. klasické zeleninové, masove , ovocne. Kedy jej možem začat dávat mliečne vyrobky? A ake? Myslim ako je jogurt .Skusili sme už ryžovu neochutenu kašu ktora sa dava do mlieka. dakujem ..
🙂 Ahoj,ja som dala dcérke po prvý x jogurt v 7-8. mesiaci, v cca 9 už pila neochutené acidko,zakysané mliečko.. My sme začali Hollandiou a doteraz (dcérká má 15.mesiacov) jej dávam len biele jogurty Zvolenský,Bánovecký,Tami,Sabi,ovčí jogurt.. Hlavne žiadnu activiu,to je humus 🙂
To ti ma.povedat pediater.
Jogurt i kasu sme zavadzali okolo 8.m.
Dovtedy len moje mlieko a zeleninovo-masove a ovocne prikrmy.
jogurt / kyslo-mliecne som zacinala malemu davat okolo 8 mesiaca. bol plne kojeny, s prikrmami som zacala po pol roku.
davala som len biele smotanove jogurty, ziadne aktivie, davala som zvolensky, selciansky, tiez ovci a kozi.
pozor, tvaroh davat az od roka. to plati aj pre pribinacik.
Podla novych odporucani po 6. Mesiaci sa moze zacat. Inak je dobre otvarat taketo temy znovu a znovu lebo odporucania sa menia. Napriklad lepok medzi ukoncenym 4-6 mesiacom ryba v 6.mesiaci a podobne......to niekedy nebolo.
Ale s mliekom by som pockala...kravskym myslim....obsahuje vela bielkovin a zatazuje oblicky....preto ani ten tvaroh nie.
aj ja mam jednu otazocku 🙂 moj maly bude mat 7m a neviem ci uz moze skusit daco ine ako cestoviny ryzu rybu zltok?ked kukam na nete vsade pisu daco ine ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ viete mi dat typ?pripada mi ze stale mu varim na obed to iste mäsko a zeleninu..dajte mi dake typy co mozem pridat 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 dakujem
Ved mi nepovedz ze uz nevies co ved mas tolko moznosti co obmienat. Hovadzie,telacie,morcacie,kuracie maso,zemiaky,ryzu,zelenina uz vsetka okrem kapusty hrasku,fazule, s tym opatrne lebo naduva,inak mas neskutocne moznosti. Skvela je aj kasa s karfilom alebo brokolicou a nejake masko k tomu. Zeleninovych polievok x kombinacii. Jednoduchych receptov aj na nete najdes, aj tu na konovi,ak sa mi podari narychlo najst dam ti aj link 🙂
My sme zacinali s jogurtom od konca 7m,postupne v 8. Robim domaci,takze som davala taky zo zaciatku cisty,postupne som mu do neho popucila banan,alebo nejake ine ovocie,neskor piskotu a teraz uz mu dam aj trosku domaceho dzemu. Pri dcere som davala Activiu bielu.
zdravim 🙂 najlepsie je sa o tom poradit s tvojou lekarkou. ja mam osvedcenych par mliecnych vyrobkov z hipp, konkretne mliecnu dojcensku vyzivu HiPP 2 BIO Combiotik® vhodnu od ukoncenia 6.mesiaca. potom som pomaly presla na lahke formy jogurtov, nemali sme problemy 🙂
no napriklad nas maly jogurty nikdy nechcel, tiez som zacala skusat biely okolo 8 mesiacov, odvtedy asi 3x (za skoro rok 😀 ) zjedol marhulovy zvolensky, biely ani pocut, len to oblizol a hotovo. proste to nechce, ani termixy, pribinackov, monte, mliecnu ryzu, nic take. obcas zje domaci puding s piskotami a kompotom, ani krupicnu kasu nechce 😀 cely tato, ten taketo veci tiez neje, len mam problem, ze fakt neviem, co mu davat na desiatu/olovrant... co by som dala za to, keby lubil jogurt 😀
takze mipelka, mozes za nejaky mesiac jogurt skusit, ale nikde nie je napisane, ze to musi kazde dieta lubit 😉
Prepáč ale na nete je plná riť tabuliek týkajúcich sa prvých príkrmov. Mliečne výrobky ako jogurt napríklad sa všeobecne odporúčajú až od 8. mesiaca