Kedy začali vaši deti samostatne ,,papať"?

10. mar 2020

Od akého vekového obdobia začali Vaše detičky jesť samostatne?
Myslím s lyžičkou - kašu, príkrm, atď. A piť samostatne z pohára ?

🙂

martinals
10. mar 2020

Ahoj, my mame teraz 2r a viem, že by sa dokázali aj samé najesť (nemyslím polievky) a dovolím im to z ovocím,no obedy a večere krmim ja, pretože by bolo všetko ufulane. Buchty,pečivo jedia samé. Pijeme ešte zo slamkou alebo netecucej fľaše.

deedol
10. mar 2020

moj ma 22m, sam sa naje tak od 18m, ale ked je to narocnejsie (riedka polievka) alebo ma chut blaznit sa, tak pomaham. pit z pohara zatial nevie (vie sa napit tak, ze on drzi pohar a ja pridrzam, ale nema to rad a keby som ho nechala uplne sameho, tak sa obleje), pije z flase so slamkou alebo z pohara so slamkou.

basska_b
10. mar 2020

Moja začala mať záujem o lyžicu, keď mala 15 mesiacov, no boli to také prvé pokusy. Od 18 mesiacov to už išlo lepšie a od 22 mesiacov si zobrala zrazu sama pohár, napila sa sama... nerozliala. Teraz ma 2 roky a pekne je, ale tiež jej spadne z tej lyžice, nie je to úplne čisté

mogaa
10. mar 2020

Naša má 2roky je sama a vie aj piť z pohára.

minimilan
10. mar 2020

Z pohárika pil od 5,5 mesiaca, v roku už si sám držal a pil bez rozliatia. Keďže som skúšala BLW metódu, sám mi jedol od prvých príkrmov rukami, potom som mu polievku a riedke dávala ja. Keď mal 1rok a dva mesiace, vypýtal si do ruky vlastnú lyžicu a skúšal sám pomedzi to, keď som mu dávala. Teraz má 1rok a takmer 8 mesiacov a vie jesť úplne sám aj s lyžičkou a aj s vidličkou. Je to trošku ešte také “vytrasené”, aj sa väčšinou zašpiní, ale mne to nevadí.