Od akého vekového obdobia začali Vaše detičky jesť samostatne?
Myslím s lyžičkou - kašu, príkrm, atď. A piť samostatne z pohára ?
🙂
moj ma 22m, sam sa naje tak od 18m, ale ked je to narocnejsie (riedka polievka) alebo ma chut blaznit sa, tak pomaham. pit z pohara zatial nevie (vie sa napit tak, ze on drzi pohar a ja pridrzam, ale nema to rad a keby som ho nechala uplne sameho, tak sa obleje), pije z flase so slamkou alebo z pohara so slamkou.
Moja začala mať záujem o lyžicu, keď mala 15 mesiacov, no boli to také prvé pokusy. Od 18 mesiacov to už išlo lepšie a od 22 mesiacov si zobrala zrazu sama pohár, napila sa sama... nerozliala. Teraz ma 2 roky a pekne je, ale tiež jej spadne z tej lyžice, nie je to úplne čisté
Naša má 2roky je sama a vie aj piť z pohára.
Z pohárika pil od 5,5 mesiaca, v roku už si sám držal a pil bez rozliatia. Keďže som skúšala BLW metódu, sám mi jedol od prvých príkrmov rukami, potom som mu polievku a riedke dávala ja. Keď mal 1rok a dva mesiace, vypýtal si do ruky vlastnú lyžicu a skúšal sám pomedzi to, keď som mu dávala. Teraz má 1rok a takmer 8 mesiacov a vie jesť úplne sám aj s lyžičkou a aj s vidličkou. Je to trošku ešte také “vytrasené”, aj sa väčšinou zašpiní, ale mne to nevadí.
Ahoj, my mame teraz 2r a viem, že by sa dokázali aj samé najesť (nemyslím polievky) a dovolím im to z ovocím,no obedy a večere krmim ja, pretože by bolo všetko ufulane. Buchty,pečivo jedia samé. Pijeme ešte zo slamkou alebo netecucej fľaše.