Kedy vaše deti prestali odmietať príkrmy?

pizik
28. máj 2011

Ahojte mamičky. Môjmu drobcovi som začala dávať príkrmy presne v deň keď mal 6 mesiacov. Pomaličky sa teda trápime druhý týždeň a vôbec nevidím že by sa niečo zlepšovalo, práve naopak. Prvý týždeň sa mi zdalo, že to pôjde dobre a na papanie si zvykne, ale teraz odmieta papať, všetko vypľúva. Viem že je to pre neho niečo nové a že sa musí naučiť čo robiť s jazýčkom. Chcem sa len opýtať ako dlho trvalo Vašim detičkám kým si na príkrmy zvykli a prestali ich odmietať. Ďakujem... 🙂

exupery
28. máj 2011

No asi cez tri mesiace zacala papat normalne.,,,,

annaopialova
28. máj 2011

ahojte maminy moj maly vdaka bohu nemal taky problem ono kazde dietatko je ine treba len vydrzat

jarunka111
28. máj 2011

náš malý (aj ja) sme si trápenie s papaním "užili" od narodenia 😢 ale keď už prišlo na riadne jedlo-príkrm 😀 , tak to som nestačila kŕmiť ako mu chutilo a ako mu to pekne išlo 😉 Dovtedy mi tiekli slzy, že nepapá a potom som plakala od šťastia 😀 A teraz je to riadny hladoš, stále pýta ham.
Je to veľmi individuálne a chce to svoj čas, aby dozrel na to, že už je "velkáč" a papá lyžičkou 😀 Sladká mrkvička by mu mohla chutiť a až keď si zvykne na jedno, potom by som skúšala pridať aj ďalšie hamky.
Prajem dobrú chuť, to postupne príde 😀

evka4
28. máj 2011

my sa s nasou malou trapime uz 4. mesiac a zatial je to boj☹ niekedy ma dni, ze jej chuti, ale vacsinou zje len malicko a cely den fici na mlieku🙂...a to uz ma vyse 8 mesiacov...

kdezee
28. máj 2011

tak mesiac az dva...

dobromila
28. máj 2011

moji obaja začali normálne jesť príkrmy tiež až po 2-3 mesiacoch. Netreba bojovať, škoda nervov. Keď nechce, skúsiť zajtra. Akurát mi bolo ľúto straty času, ktorý som venovala dennodenne príprave a aj tak sa to potom vyhadzovalo. No ale zase veď to nie sú veľké množstvá 🤐

aduska181
28. máj 2011

moj maly nemal problem. chuti nam od uplneho zaciatku

edie63
28. máj 2011

Nam to trvalo mesiac, ale este stale nechce ziadne vyzivy z obchodu.

upomienka
28. máj 2011

Náš drobec začal bezproblémovo papať hneď v prvý deň. Chutí mu aj zeleninka, aj mäsko a aj ovocie. Nemáme problém s ničím 😉

simisi
28. máj 2011

My tiez nemame problem,skor opacne,moja bambula nema dno 😀
Chuti jej vsetko a od prveho dna papa ukazkovo a bez bryndania 😝

prechtlova
28. máj 2011

Moj syncek si az po dvoch tyzdnoch zvykol na prikrmy a odvtedy spapa vsetko co vidi a nema problem si vypytat aj na navsteve.Nezufaj ono to pride.

carodejnica
28. máj 2011

@pizik nepoteším ťa, ale ja som sa s dcérou trápila cca do roka.. až keď som jej začala dávať našu stravu (nesolenú a nekorenenú) tak sa to troška zlepšilo, taktiež je veľmi tvrdohlavá, takže pomohlo aj to, že keď už bola šikovnejšia, tak sa "kŕmila" sama, jednu lyžicu mala v ruke, snažila sa jesť a druhou som ju pomedzi to ja ládovala jedlom, najnovšie je však už taká šikovná, že jogurt, rizoto, či cestovinu, a dokonca aj polievku zje sama a nenagrndá a za mesiac má dva roky ... neviem, či dojčíš, alebo ste na UM.. ale ak je dojčená, naďalej dojči a príkrm ponúkaj, ale nenúť... treba si uvedomiť, že dieťa je do roka DOJČA a papá PRÍKRMY, t.j. základom je mliečna strava, tuhá strava je doplnková.. .. pozri si aj tieto články - http://dojcenie.wordpress.com/category/zavadzan... .. ja inak dojčím dodnes 😵

mikailla
28. máj 2011

Asi tak 1mesiac trvalo kym zacala krasne otvarat pusinku,a aj to len pri mliecnej kasicke a pri tom co jej chutka, papame uz 2mes. prikrmi a mame stale problemy,zeleninku vobec nechce,pusku neotvori a robi aj to ze ovocie vypluva a zabava sa s tym jedlom. 😀

tosomja
28. máj 2011

Tak mi papáme už 5 mesiacov a ešte sa stále nájdu dni, keď mi odmieta papať a všetko vypľúva 😠 Mäsko napríklad spapá len v polievke, inač musí byť rozmixované, čím viac chutí pozná, tým viac vymýšľa a "vyberá" si čo chce jesť...niekedy za celý deň nechce nič varené...len ovocie, jogurty...mlieko nepije 🙂

ivka1603
28. máj 2011

Rastík nemal žiadne problémy s príkrmami, spapal absolútne všetko a medzi prvé slová patrilo Ham,ham a Mňam,mňam 😀 Možno nemal žiadne problémy preto, že sme začali s príkrmami od ukončeného 4.mesiaca, lebo bol na UM, tak preto....Čím neskôr sa začína s príkrmami, tým sú deti prieberčivejšie 😉

kaja73
28. máj 2011

Prvy syn bol hrozny papkač,chcel sa len kojit.Dokola som mu musela varit to iste,zmeny nemal rad.Dodnes je prieberčivy, tažko sa pre neho vari.Mladsi syn zas nabehol na prikrmy hned - od prveho dna a aj ked ma len 17m papa roznorodejesie ako jeho 12 r brat 😕 a to aj napriek tomu, že je potravinovy alergik.Zje hocaku omačku,starši nezje žiadnu,zje rozne polievky,starši len 3 druhy, zje maso na rozne sposoby,starši len na dva -tri sposoby atd.Proste deti su fakt rozne a niekedy to ani cas moc nezmeni. 😖

abnka
28. máj 2011

Prečo mu dávaš príkrmy, keď ich nechce ??? Až ich prestane vypľúvať tak bude na ne pripravený. Či nejaký múdry XY povedal že treba dávať od šiesteho mesiaca a basta ? Môj má päť ale načahuje sa mi do taniera, ináč by ma nenapadlo dávať mu. A vidím na ňom, že síce chce ale keď to má v ústach, tak mu už nechutí a tiež vypľúva. Len je zvedavý.
Keď nechce, tak nechce. Neboj,nebude na mlieku do maturity.

czechzuzanaba
28. máj 2011

Ja jsem zacala u dcerky presne jako ty, v 6 mesicich. Napred mrkvicku, za tri dni bramboru, za tri dni mrkvu s bramborou...atd. Kazdy den jsem to uvarila, rozmixovala, dala dcerce bryndak, ta samozrejme nesnedla skoro nic. Ale ja jsem se s tim netrapila. Proste kazdy den jsem ji varila, kazdy den zkousela, bez nuceni, bez stresu. Casem /mozna za mesic, za dva) zacala papat, aj vic, a ted ma rok a pul a ma velmi rada mrkev, brokolici, v podstate jakoukoliv uvarenou zeleninu. Na tuhou stravu nemixovanou jsme presli pomoci rohlika - napred v kocaru rohlik, tak se naucila kousat a pak jsem prikrmy uz jen rozmackala vidlickou a od toho roku uz ji davam velke kusy a ona si je vezme do ruky a kouse si sama. Ted uz teda zacina s lzickou a vidlickou.
Podle me se ze zacatku vubec nestresovat, ci ji ci ne. Ale trpelive zkouset. Ma prece jeste mlicko. Hlavne ji nezacat sladit, solit, nebo jinak "prilepsovat".

ikke
28. máj 2011

u nas to trvalo tak 3-4 tyzdne, kym zacal jest zhruba porcie tabulkovo primerane svojmu veku 😅 ale napr. cistu mrkvu a co i len trochu kysle ovocie nechel nikdy, vzdy vypluval (cistu varenu mrkvu by som nejedla ani ja 😝 a este ani teraz nevezme do ust samotnu jahodu, jedine v kombinacii s inym ovocim). inak je v podstate velmi dobry jedak...
podla nasej laktacnej, deti maju zhruba od 6. do 9. mesiaca take prechodne obdobie, ked im v podstate stacia len samotne ziviny obsiahnute v mlieku (materskom alebo umelom) a prikrmy su skor na to, aby si zvykli na ine chute, nez ze by sa z toho mali priamo najest. takze treba byt v klude a neprestavat skusat 😉

kaselka
28. máj 2011

Ahoj, u nás bol 1. deň úplne perfektný ani som jej nedala toľko, koľko chcela a 2. a potom zopár ďalších úplná katastrofa 😠 Tak som malej skúsila dať kupovaný príkrm a ten mi zjedla úplne v pohode (pritom chutil podľa mňa hnusne - brokolica i keď domáca na pare je podľa mňa super). Zistila som, že má aj úplne inú konzistenciu ako tie čo som jej pripravila ja i keď som si myslela, že sú OK, tak som ju potom upravila podľa toho kupovaného a odvtedy problémy nemáme. Papá úplne všetko, zeleninku, ovocie, mäsko. Chce to asi veľa trpezlivosti. Tak prajem, nech sa Vám to zlepšuje zo dňa na deň 😉 Hlavne sa skús nestresovať a nenútiť ho jesť, lebo údajne to je to najhoršie. Možno len potrebuje dlhší čas, aby sa oboznámil s novými chuťami.

nice202
28. máj 2011

do roka a to mysim vazne

feb13
28. máj 2011

U nas mesiac. Zacali sme po 4m aj ked kojim a vobec som nesla podla ziadnych tabuliek ale podla seba... proste som to takto uznala za vhodne... a do nicoho som ho nenutila, vlastne som vedela ze ma este cas tak ma to netrapilo ked to zo zaciatku neslo. Banan a jablko mi jedol hned, ale mnozstvo tak maximalne na jednu malu lyzicku a to rozdelene na take uplne drobne davky. Zemiaky a mrkvu zo zaciatku len ochutnal, potom zavrel pusinku a otocil hlavicku. Este viacej sa mi zo zaciatku osvedcilo krmit ho rukou, malinke kusky som rozmackala medzi prstami a vlozila som mu do pusinky (zemiaky, maso a take) a hlavne ak sme boli u nasich a sedel s nami pri stole a videl ze aj ostatni papaju. Pediatricka nam poradila zacat so zeleninami, ze ked dam najprv ovocie tak potom zeleniny nebude chciet ale u mna sa osvedcilo ze som mu davala to co akceptoval, zo zaciatku teda najma ovocie. Prve 3 tyzdne jedaval len nepatrne mnozstvo, 4. tyzden tak mozno polovicnu porciu a teraz uz pekne papame 2 plne porcie denne a zje uplne vsetko co mu dam. 🙂 Ja som povodne planovala ze 4-6 mes. nech si len zvyka na nove chute a po 6m mu nahradim jedno kojenie, no som musela necakane ist do nemocnice na operaciu, prechodne sme museli prejst na UM atd. a takto nam pediatricka poradila ze moze uz dostat prikrmy 2x denne, vsak na 5,5 mes. ma okolo 8,5 kila.

tatiana1985
28. máj 2011

mojej malej chutili prikrmy od 6mesiaca do cca 13mesiacov.nikdy som nemala problem....
a teraz, ked uz papa "nasu" stravu, zacala vymyslat... papa len to co jej chuti ... co jej nechuti vypluva a reve ze je hladna 😒 😒 😒
a pritom mi do tych 13mes. tak ukazkovo papala 😒 😒
na porazenie 😖 😖

cmulinko
28. máj 2011

ziadne dieta nie je rovnake..dokonca ani u surodencov to nemusi byt rovnake i ked matka postupuje uplne rovnako.ja som zacala tiez u mojich deti v cca 6 mesiacoch a kym prvy syn ledva ledva napredoval,tak druhy je dodnes papkac jak hrom a nemal ziadny problem s nicim.nerobila by som ziadnu paniku...kazde dieta ma svoje potreby aj co sa jedla tyka a nam maminkam neostava nic ine,len respektovat potreby dietata a byt trpezlive...vsetko ma svoj cas....este som nevidela dospeleho cloveka jest len kasicky a mixovanu zeleninku 🙂

ejuska79
28. máj 2011

ahoj, moja ninka tiez prvy tyzden papala celkom fajn a potom tiez zacala vypluvat a dokopy nic nezjedla...to trvalo asi 2 mesiace....teraz je to celkom o.k., ale napriklad jej chutia najviac masovo-zeleninove prikrmy, ovocne vyzivky ani kasicky jej moc nechutia, toho zje par lyziciek...z ovocia jej chuti len banan...a este tie kukuricne nesolene chrumky jej chutia 🙂

nini78
28. máj 2011

ahoj, Maťkovi chutilo od začiatku 🙂, bez problémov spapal hneď prvý príkrm ktorý som mu urobila - mrkvička 🙂 , a zjedol vpodstate všetko 😉

kate852
30. máj 2011

Ahoj, nam to trvalo mesiac a pol 😉 .

katy1979
30. máj 2011

my budeme mat 11 mesiacov a trapime sa dodnes. niekedy su lepsie dni ze az nechapem ze aha on to zje. a vcera a dnes nezjedol este nic akurat mlieko. tiez sa mi nacahoval do taniera ked mal pol roka ale ked prislo na lamanie chleba tak som zistila ze aha problem. ja dufam ze ho to raz prejde snad vtedy ked naozaj prejde na normalnu stravu. zemiakovu kasu pre nas za tou sa ide zadrhnut, takisto moje rizoto vyzieral dnes som mu urobila teda zemiakovu kasu s maslom a dala som mu tam UM. a zamracil sa ani to nechce ochutnat. inac je kojeny

ivett1
30. máj 2011

Ahoj, moji obaja sa "chytili" hneď... 😉 ...ale niektoré príkrmy im pravdaže chutili menej resp. nechutili vôbec...viac im chutili ovocné...ale to je individuálne, lebo napr. banán, ktorý deti väčšinou obľubujú, moji akosi nie 😅 ...aj teraz skôr zjedia jablko ako pomaranč ...