Kedy vám začali deti normálne jesť?

slecnayersinia
31. aug 2021

maminky, kedy vam zacái deticky normalne jest? my mame za sebou prvy mesiac prikrmov, ale malu stale napina, zje max 2 lyzicky ale aj to vacsinu vypluje.

katulastraka
31. aug 2021

@slecnayersinia a skusala si zmenit konzistenciu jedla? nasho napriklad nadrapuje z rozmixovaneho jedla..musim mu pucit jedlo vidlickou, vtedy ho nenadrapuje.

slecnayersinia
autor
31. aug 2021

@katulastraka skusala som aj velmi jemne rozmixovat, aj popucit a aj dat do rucky vacsi kusok , sj zeleninku, aj sladke jablcko, zatial ju stale napina. uz ma 7 mesiacov :(

mima1
31. aug 2021

Moj ma 1r 3m a teda prevazne je na mlieku. Sem tam nieco zje no viac odmieta ako chce. Zje nieco malo pomixovane obcas mozno tri lyzicky polievku kusok chlebika odkusne jablko alebo zje cucoriedky ci malinu.

katulastraka
31. aug 2021

@slecnayersinia tak skus ten silikonovy banan, taky co ma v sebe dierky. Deti to zuzlu a vychadza im stadial jedlo :D toto: https://www.mall.sk/jedalenske-pomocky/minikoio...

veronice
31. aug 2021

Normalne jest? 🤣🤣🤣 Dcera ma 2r7m a o normalnom jedeni ani pocut... Ona nie je vyberava, zje zo vsetleho co pred nu dam, ale tak max 3-4 lyzicky a dovi. Ovocie a zeleninku kedykolvek, kolkokolvek (aspon nieco 🙏) ale ostatne... Akoze ma dni kedy papa fakt ze pekne (tak raz za tyzden) a potom take dni ze len dzobe. Z kazdeho kysok ale nic poriadne. Velmi dufam ze sa to zmeni nastupom do skolky.... To nase dieta zije len z UM a z lasky alebo co... 🤦‍♀️🤦‍♀️

ivangeline
31. aug 2021

5m a 6m

nezabudka3391
31. aug 2021

v 6tich rokoch :D

veronice
31. aug 2021

@nezabudka3391 ani skolka nezabrala? Dokelu 🤣🙈🙈🤦‍♀️ tak ja este pockam 3 romy a cosi teda 😁

nezabudka3391
31. aug 2021

@veronice skolka a skolkarske natierky 0 bodov 😂 vecne do nej trebalo tlacit jedlo aby nieco zjedla...nastupom do skoly sa to zlomilo a zacalo jej chutit zrazu nadsena ze ako dobre v tej skole varia 😂 za 2 roky mi pribrala skoro 10 kg co za 3 roky v skolke sotva 3kg

simca06022011
31. aug 2021

Prikrmy od 5m, uplne normalne postupne, nieco vyplula nieco nie... v 9m-10m jedla uz desiata/obed/olovrant lyzicou, velmi finger food u nas neslo. Ale je to jedak od mala, mame kamaratov co ani nahodou nejedia tak ani v skolke, ani v skole...
Tekvica, zemiaky, cuketa najvacsi uspech. Rybacie hipp za tym sa isla zadrhnut 😂 Treba skusat a davat. Dieta sice nemoze byt hladne, ale podla mna najviac urobi krmit presne v urcenych dobach, proste musi byt to dieta hladne aby zjedlo :D

veronice
31. aug 2021

@nezabudka3391 ok, takze ak nie skolka tak skola, super, aspon dake svetlo na konci tunela 🤣 moja ma teraz 12kg a 92cm 🤦‍♀️ spageta, ale rak inak je zdrava, stastna, (niekedy az moc) aktivna tak neriesim... Tlacit do nej nieco nasilu nema zmysel...

elizabet173
31. aug 2021

@slecnayersinia skús prerušiť príkrmy, úplne na dva, tri týždne, aj mesiac a potom začať znova, nemixuj, roztlač vidličkou, nevadí, ak bude pár dní len olizovať lyžičku. Musí sa s novým jedlom, novou chuťou zoznámiť, je ešte malá, má čas. Mne zjedol zo začiatku lyžičku, dve, neskôr viac, ale nechutilo mu všetko, niektoré príkrmy vyplúval. Ale rožok alebo piškótu do ruky, či jablko mal rád. Nič nerob nasilu, postupne to príde

elizabet173
31. aug 2021

@veronice zruš umelé mlieko, prečo by jedla, keď sa naleje mliekom?

simca06022011
31. aug 2021

@veronice a na co davas skoro 3r umele mlieko ako jedlo?

danieladugard
31. aug 2021

Cca 8 mesiacov, tak ze každé jedlo skoro cele zjedla. 3x denne plus ovocie zelenina ako desiata olovrant. Od 6 mesiacov sme robili BLW, baby lead weaning neviem ako je to v SJ

veronice
31. aug 2021

@simca06022011 @elizabet173 to pije az pred spanim, cez den vobec a uz vobec nie ako nahrada jedla. Takze nema dovod nezjest napriklad ranajky alebo obed a aj tak je to boj...

elizabet173
31. aug 2021

@veronice skús to zrušiť, ona vie, že bude mlieko, nie je hlúpa, je len malá, možno to zaberie. Inak ja som ako decko nejedla skoro nič, mohla som ísť do komparzu k filmom z koncentrákov a prežila som.

ajka0207
31. aug 2021

@slecnayersinia ja som dojčila, neviem čo myslíš pod "normálne" jest, ale viac ako pár lyžičiek niekedy okolo roka a pol

lenka1993
31. aug 2021

Dcéra má 7 a normálne neje 😀😀. Syn po odstavte od prsa. Čiže 2 roky a mesiac.

veronice
31. aug 2021

@elizabet173 nemozem jej ho zrusit uplne lebo musi skrz problemy s kakanim jest vlakninu a inak ako v mlieku to do nej nedostanem... Ale vravim, aj keby som jej zrusila vecerne mlieko predpokladam ze to nic nezmeni na tom ze poriadne nezje ranajky, obed.... Mama mi vravela ze som bola taka ista ale len do 1,5r 🙈😁🤦‍♀️ a presne ako hovoris, ani jej nic nie je tak to nejak velmi neriesim, len ma to mrzi aj skrz to kakanie lebo ona nema problem s jogurtami, ovsenymi vlockami ani s fakt kyslou kapustovou polievkou, len ked zje zo vsetkeho len trochu tak to nema moc velky efekt... Proste zacarovany kruh.... Cakame akurat druhe tak si vravim ze to druhe dieta bude urcite pekne papat 😁🙈 dufam 🙏

slecnayersinia
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slecnayersinia
autor
31. aug 2021

@ajka0207 aby ju nedlavila kazda lyzicka

lenusiatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
31. aug 2021

@veronice veď píšeš, že zje akékoľvek ovocie aj zeleninu, teda vlákniny dosť, mlieko to nevyrieši.

veronice
31. aug 2021

@elizabet173 no ale efekt ziadny (co sa tyka kakania...) ... Az ked som jej zacala pridavat aj tu extra vlakninu... Uz to riesime tristvrte roka, ale to je na inu debatu, nie do tejto temy...

poopsie
31. aug 2021

@slecnayersinia ma 5 a pol roka a stále normálne neje 🥴

lienkashoppingqueen
31. aug 2021

ja mam teraz malickeho syna, 6m+ a uz 5 den davam prikrmy. Tekvicu hokaido, ta mu nebrala, ale aj tak ked ho krmim, nieco mu zide hrdlom dole. Je dolezite mu davat ochutnat a byt trpezliva a ja az kym zbadam ze ma naozaj dost. Ked by ho uz natiahlo, alebo tak krivy usta, prestanem s krmenim. Popuceny banan mu chutil, jablcko povarila a popucila aj to mu chutilo a nemal ziaden problem, bolesti - pekne kakal. Dnes som mu dala batata zemiak, popuceny a papal ale zase, ta zelenina je taka no, nie velmi chutna.
Hovori sa ze dieta musi az 10 krat nieco vyskusat, aby si na tu chut zvyklo.
A poobede o jednej som mu popucila banan a spapal asi polovicku, dobrych 5 centimetrov.
Dojcim zakazdym. Feniklovy cajik, z toho vypije velmi malo, ale aspon nieco.
A v noci dostane 150 ml UM, lebo az tolko materskeho mlieka nemam.
Tak zatial, klop-klop, to u nas takto prebieha. Treba len trpezlivost, skusat ponukat.
Ja vyuzivam chvilu kedy viem ze uz je hladny.

lienkashoppingqueen
31. aug 2021

@ajka0207 zalezi aj ako velke je dieta, moj je obrovsky, nemyslim tucny. Je velky a hladny. Teraz sa mu prerezal uz aj zub. A zjedol doteraz minimalne 3 lyzicky a dnes ma naozaj prekvapil, ze zjedol tolko babanu, a nic z toho nevyvratil. Nakojila som ho a nechala dobre odgrgnut.
Neviem ako bude jest dalsie dni, je to len na nom. Myslim ale ze vsetko je v poriadku tak ako je. Vyzera byt velmi spokojny.

lydiasabolova
31. aug 2021

žienky, čisto zo zvedavosti.. nemajú vaši drobci nejaké zdravotné problémy? ja len preto sa pýtam, lebo tiež momentálne riešim, že sa mi drobec nejako nie a nie rozjesť.. prví dvaja nabehli na papanie tuhej stravy veľmi rýchlo, neviem, do cca 2 týždňov sa pekne rozjedli (myslím tým, že prišli na ,,techniku" a zvýšilo sa množstvo, ktoré zjedli) a toto tretie, no bieda :-/ len ja na ňom vidím, že to nie je o chuti,vyberavosti, ale on akokeby nemohol.. ťažko sa mi to popisuje, ale on tak čudne vytláča jedlo jazykom.. nehltá, hoc má stravu už pri hrdle.. po pár minútkach začne byť nervózny a začne sa mi mrviť..
U nás je podozrenie na ctp a ckp, hypertonus, skrytý reflux.. nemohlo by to mať súvis?